17.08.05
00:47
Ще правя поръчка от bodybuilding.com на суплементи! Ако някой друг има интерес да правим партия и е от София нека прати един лс или пише в темата! Благодаря
БТВ:До модераторите: ако темата е в разрез с правилата на форума изтриите я, но плс ме уведомете с лс!
аз съм навит но трябва да оточним подробностити!
най-добре в неделя ако ще идваш на бб срещата :wink:
Ще идвам! Аз ще си вземам Mass StacК, идеята ми е да си разделим шипинга!
Ето го сладурчето:
http://www.bodybuilding.com/store/bsn/bio.htm
17.08.05
01:22
То хубаво ,ама България я няма в листата със страните !
Тъпотията е страшна! Има буркина фасо, брега на слоновата кост и т.н., ама БГ я няма! Със пощенски запис от Уестърн Юнион, и мейл, или отново с Виза, но трябва да се прати мейл веднага за да се смени адреса! Преди малко говорих със служител на бодибилдинг.ком
17.08.05
01:31
Това е изродско и е несигурно - иначе и аз съм за!
там са много по изгодни нещата.
Претиснен съм ,да не се изгори с пари по тая крива схема обаче :)
точно това ме притеснява и мене! Аз говорих с Випмодел! Той ще се връща следващия месец в бг, като се върне ще говорим с него кое как, да не стане някой фал! Той сега е в САЩ и като идва също ще си поръчва, така че ще каже кое как! Тогава чак можем да направим поръчката!
БТВ: То и без това трябва да събера 220$ :cry:
Така, че засега събирам желаещи, да знаят и да подготвят парите, пък като дойде той да го разпитаме как е минало и да правиме поръчката!!!!!! Предполагам сте съгласни с мене! Сега започнете с разглеждане на каталога :wink: :
http://www.bodybuilding.com/store/index.html
17.08.05
01:40
Скъп спорт е тоя мамка му - няма възвъщаемост !
Ама какво да се прави - фенове сме
готиното е ,че си се хванал сериозно.
Виж проучи нещата - можем да кооперираме голяма поръчка да излезе по-тънко шипването :)
според мене има възвръщаемост -коренно си променяш тялото също начина на мислене и много други неща!!! :wink:
Аз също искам да си поръчам някои неща.Няколко опаковки с Аргинин,Орнитин и Лизин на Ultimate Nutrition.Може да си взема и от гейнъра им,шото знам,че е мноо добър.Даже може би най-добрия.
26.08.05
00:19
момци да знаете че при такива количества за които се събирате ще ви треснат мито,а сигурно и ддс,та скоро ще кажа колко е митото че имам човек в митницата.
02.09.05
19:18
За протеини и неговите производни митото варира от 11 до 15 %.Във цената се включвам и транспорта.Значи да речем че протеините ви струват 140 лв. и 60 лв. ви е доставката,митото се начислява върху 200 лв.Ако е 15 %(при концентрация на протеин повече от 80 %) - 30 лева мито,и след това върху сумата от 230 лв.(протеин - цена+доставка цена+мито) се начислява ДДС - 276 лв. и всичко е ок.За препоръчване е да си разбиете пратките на цена на протеин+цена на доставка до 100 евро или 195 лв. тогава мито и ддс няма,и да не е точно 100 евро - 98 може.За анаболни стероиди - 6 до 8 % е митото,креатина не е регистриран като отделен вид и затова сигурно се причислява към протеини и концентрати - 15 % макс.,глутамин - 11 % мито.Показах ви как се изчислява - кожодерство е за мен,но това е.Съвет - използвайте USPS за доставки(препоръчвам специално за физически лица,доставката е по пощата и ви доставят пакета до най-близката пощенска станция - пратки до 100 евро имам в предвид.).
Хе, хе умрях си от кеф! Аз искам да си взема един пакет от добавки (отделно излиза много скъпо), като само той е 180-200$, така че се получава кофти! :evil:
02.09.05
19:27
дайте да се съберем и да си разделим митото и ддс-защото колкото пратката е по - голяма толкова доставката е по-евтина.Пратката трябва да е макс. 22 кг. или 50 lbs. от сега казвам ако ще правим нещо,за мен си резервирам 6,5 кила.
Ако ще се поръчва, за мене не повече от 2-3 кг, понеже 1,5кг креатин се пада и другите са хапове, така че даже и под 2кг може да излезе!
02.09.05
21:22
станаха 8.5 кила тегло,само да кажа че ще се поръчва от bodybuilding.com,може за бг попитал сам,ще платим по western union,аре чакаме още хора с yoda
03.09.05
10:12
Станаха 18.5 кг.,хайде още 3.5 кг. само да кажа поръчката пристига от 7до14 дена.
//оффтопик а ако ми ги донесат от америка,как сте разберат на наща митница колко струват и как ще ми сметнат мито и т.н
04.09.05
09:55
по цената,ако надхвърля 100 евро пратката,то си пише на пакета предполагам.
ами аз лично не разбирам много идеята на това коопериране , но вие си знаете!
както и да е ..
1во таксите на WesternUnion са адски високи , не знам дали сте наясно , но са към 20 % в зависимост от сумата ...
2ро мито специално за протеини в малки количества не знам да има => трябва да е 5% , ддс-то е 20% , ако можете да измолите от бодибилдинг дот ком да излъжат за цента и да не го пращат като ценен колет най-веоятно ще се разминете и с мито и с ддс , другия вариант е 50 лева на служителя на гишето и готова работа .. :)
мене ако питате е най-добре да пратите парите на някой приятел в щатите и той да купи и да ги препрати нещата които ви трябват ...
Зашев знаеш ли колко стува доставката от УСА до БГ,защото имам приятел там и по коя фирма се пращат.
як_бик наще как ще разберат колко струва като тои ще си ги носи с него в самолета,а няма да е с пратка
04.09.05
20:23
еми незнам може да се декларира всичко на летището,абе във всеки случай държавата си е направила сметка.
[quote author=“miro123”]Зашев знаеш ли колко стува доставката от УСА до БГ,защото имам приятел там и по коя фирма се пращат.
як_бик наще как ще разберат колко струва като тои ще си ги носи с него в самолета,а няма да е с пратка
куриери има много ... fedex , dhl , ups etc…
тези всичките са скъпи , не знам , предполагам че трябва да се види на място кой е най-удачния вариант в случая .
ps: От личен опит - dhl bulgaria са супер зле , толкова време съм се моткал с тия ,а за парите които получиха трябваше и свирка да ми направят ...
05.09.05
15:26
останалите 3.5кг са за мене
а проблем ли е че не съм от софия а от стара загора
Ей, и аз искам да намажа от кирията. Трябват ми малко хапове и глутамин. Общо може да излезе кьм 1-1,5 кг. Мислех си дали, ако някой има познат в САЩ, той да изпрати колет и да излезе по на далавера. Ако има развитие по вьпроса, пишете!
Скюзми, ама защо ти е глутамин от там бре, няма да ти излезе много по евтино, бъди сигурен, виж друго е ако става въпрос за 5 кг, но ти искаш не повече от 1,5 :shock: Аз искам да си поръчам от САЩ едни добавки, понеже са много специфични и в БГ в идните 5 г сигурно няма да ги има! Не си заслужава чак толкова, за един глутамин!
Абе ако трябва да сьм честен, глутамин ми трябва, но още не сьм гледал цените в САЩ и само предположих, че са по-ниски. Но определено проверих тези на ВСАА, рибено масло и някои термогеници, чиито цени доста добри. То пьрво трябва да се провери реалната цена, която ще излезе след всички оскьпявания, но от сигурен източник. Еми аз ще стоя в засада и ще чакаля,а ако има нещо по вьпроса, пишете!
Така като гледам никой от вас няма да облажи - най-малкото защото хич не сте запознати с условията по това поръчване. В най-добрият случай всичко ще ви излезе на цените в БГ или 10-20% по евтино.
Понтересувайте се малко как да организирате нещата преди да си делите плячката.
05.09.05
23:52
ами аз се отказвам мисля че ще ми е по добре сам да си поръчам ще си поръчам нещата на адреса на една приятелка в канада и тя като се върне в бг ще ми ги донесе.хем няма да има мито хем няма да има голям шипинг малко шовечко ще се забави но е по сигурно и по евтино
08.09.05
09:52
Сега сладури .Да жи кайа ка стоят нешата .Така порачах си 10 либри оптимум и кило оптимум глтамин и ми излезе 100 доллара .Да ама щото сам ж Сащ.Ако трябваше да го жзимам от бг отиде тя.Така сега мойете да пратите парите само 4рез Ъестар иунион.По друг начин не става.Колкото повече вземете толкова повече ще ви е доставката като цена .Няма разлика .По сте на далавера ако взимате по малко защото смятам 4е няма никакво мито та това е храна.А за това да си купуивате геинари не е хубаво.Защо?Пих абб екстреме ххл.Само захар и малтодекстрин.Купете си протеин и глутамин или креатин или анимал пак нищо друго амино няма далажера анимал пак е 18 доллара тука.креатина килото 20 и така .Ако искате геинар .Смесете оптимум протеин с Малтодекстрин и малко креатин и дексрозатроа и гаранция супер става .А ся аз да жи питам тука имам малтодеьтрине а знае ли някои ж БГ каде се рподава.
08.09.05
10:33
и като го пи тоя гейнер имаше ли ефект и какви са възможностите да се използва друг куриер не техния шипинг.Примерно да направя поръчката на адреса на една приятелка в канада и после тя да ми я прати по друг куриер дали няма да е по евтино?
пс ами то доста евтино ти е излязло на тебе ако беше в бг колко щеше да ти излезе?
17.10.05
05:28
абе последно кво стана с тва поръчване на суплементи щото и аз искам да си зема нещо и ми излиза с около 30 лв по евтино отколкто в БГ но от Western Union искат 15 $ за преводи до 100 $ така че ако някой иска да земе да пише или пък ако вече е зимал да пише как стоят нещата pls :D
28.10.05
13:43
Нека само да ВИ издам една тайна.
1) плащате продукта по цени на ББ.ком
2) плащате доставка
3) 15% мито
4) 20% ддс
аиде сега смятайте дали е надалавера да пазарувате от там :) :)
29.10.05
20:24
айде и аз да ти издам една тайна - до 100 евро няма мито и ддс. :wink:
30.10.05
09:59
е и? доставката смяташ ли? а и има нещо което с което се сблъсках на митницата - разрешително за да вкараш хранителна добавка в БГ. издава се от министерството на здравеопазването, иначе не позволяват да се внесе храна в БГ и ми е много чудно как има хора които разправят, че са получили вече доставки от чужбина.
30.10.05
19:53
абе пич,ти защо като не знаеш пишеш глупости,ще ти дам един пример протейна на оптимум 10 либри тука струва 210 лева а във САЩ е 48 долара с доставка от 40 долара общо 88 долара което прави около 140 лева каде ли е разликата според теб плюс това получаваш гарантирано американско качество.Какво е това разрешително бе пич ти да не си внесал един кораб с добавки?И на теб ти се изпраща нещо,това означава ли че ако получиш писмо от САЩ трябва да имаш разрешително за внасяне на писма от чужбина?ебаси и тапите мнения!!!
30.10.05
20:51
аз също съм надъхан много !! смамо че съм от варна и после някой трябва да прати насам протеинчето или нз как
но определено съм навит
ако 10 човекаразделим шипинга тва е 4 $ нищо работа
Е даде ама нали се сещаш,че ако сме повече хора съответно и по-голяма поръчка и от там доставката няма да ти е 40$ ами 100$ например(или повече).