Проблем с левия лакът

27.08.12
17:47

Здравейте форум :) Значи имам проблем с левия лакът(ет), който се изразява в тъпа болка от външната страна на ръката между предмишницата и бицепса/трицепса , точно на сгъвката. Болката се появява само при упражнението кофички с допълнителна тежест, предполагам и лежанка с широк хват. При всички други , които директно натоварват лакътната става - лежанка с тесен хват , обръщане/тласкане,  изхвърляне , OHS и т.н нямам проблеми. Също така болката се появява по време на движение, когато свивам лакътя. Когато е заключен няма грижи. За сега го мажа с арнигел и мисля да премахна кофите с тежест за малко, но искам да попитам някой имал ли е такъв проблем и какви мерки е предприел?
Също така преддложете и заместители на кофичките с тежест.

Темата беше редактирана от Абазаба на 27.08.12 17:47.

Аз имах същия проблем, само че при изпълнението на френско. Дадох си една седмица пълна почивка, а след това му обръщах повече внимание по време на загрявката и болката изчезна напълно!

Noctis Caelum

27.08.12
18:13

Болката ще е най-голяма,когато правиш едностранно зад глава.Пробвай ако не ми вярваш.Имах същия проблем и ме посъветваха да се придържам към по леки упражнения - кик бек например е идеално ако имаш проблемни лакти.След време можеш да започнеш да правиш същите упражнения,които си правил досега,но ще трябва в началото да намалиш тежестта.В сайта пише,че заместител на кофичките с тежест са полу-кофичките,но според мен отново ще изпитваш болка.Все пак пробвай.Започни да мажеш лакътя с някакъв противовъзпалителен медикамент.Дийп Релийф е идеален,защото единствено той съдържа ибупрофен от този вид средства.При мен от него винаги се наблюдава благоприятен ефект.

Deep Relief

Този безцветен гел е единственото нестероидно противовъзпалително средство с две активни съставки: Ибупрофен и Левоментол.

Източник: Гелове при контузии http://www.bb-team.org/articles/3425_gelove-pri-kontuzii#ixzz24lBb9WZE

Поздрави.

Мнението беше редактирано от Noctis Caelum на 27.08.12 18:18.

27.08.12
20:13

@Никола Фингаров - немога да вкарам кик-бек в кръгове за кондиция. Под полу-кофички имаш предвид кофички на пейка нали?
Пак казвам- четох доста по интеренет, но моите симптоми не съвпадат с на нито един друг юзер. Проблема е само при кофичките....

27.08.12
20:38

Стягай го с ластичен бинт.

27.08.12
20:41

тренирам с ръкав- не помага!

27.08.12
20:50

И все пак:

казано от Val S на 27.08.12, 20:38:

(wasntme)

Noctis Caelum

27.08.12
21:09

казано от Ramon Dekkers на 27.08.12, 20:13:

@Никола Фингаров - немога да вкарам кик-бек в кръгове за кондиция. Под полу-кофички имаш предвид кофички на пейка нали?
Пак казвам- четох доста по интеренет, но моите симптоми не съвпадат с на нито един друг юзер. Проблема е само при кофичките....

Прощавай пропуснал съм за кондиция.Да кофички на пейка.Не знам с какво друго да ти помогна.Доста е странно,защото от кофичките обикновени хората се оплакват от болки в раменната област.В сайта пише в горно положение да не изпъваш докрай ръцете,защото натоварването смазва лактите,а не остава върху трицепсите.Ако и това си прочел и не помага не мога да ти бъда полезен с нещо друго.

Поздрави

Мнението беше редактирано от Noctis Caelum на 27.08.12 21:09.

27.08.12
21:43

казано от Val S на 27.08.12, 20:50:

И все пак:

казано от Val S на 27.08.12, 20:38:

(wasntme)

Кое от “тренирам с ръкав (който е ластичен и стяга) ” не разбра :)
Иначе също така и понякога лявата ръка ми изтръпва, когато стоя на едно място (пред компютъра например).

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1