26.08.12
20:12
Здравейте,искам да ви попитам дали тази програма е добра като цяло.
Понеделник-Гърди + Корем
Гърди
Полулег 4х6-8
Лег 4х6-8
Флайс 4х6-8
Кофички 4х15
Корем
Коремни преси 4х25
Повдигане на краката от вис 4х25
Вторник-Гръб + Трапец
Набирания широк хват 4х10
Скрипец тесен хват 4х8
Гребане с лост 4х8
Придърпване на долен скрипец 4х8
Трапец
Повдигане на рамене с щанга 4х8
Сряда-Почивка
Четвъртък-Ръце
Трицепс
Скрипец за трицепс 4х8-10
Френско разгъване 4х8-10
Кофички 4х10
Бицепс
Сгъване с крив лост 4х6-8
Редуване на дъмбели 4х8-10
Сгъване на ластици 4х8-10
Петък-Крака+Рамо
Крака-Бедро
Клекове с щанга зад врат 4х8-10
Лег-преса 4х8-10
Бедрено разгъване 4х8-10
Прасец
Калфмашина 4х8-10
Рамо
Раменни преси 4х8-10
Вертолет 4х8-10
Дъмбели в страни 4х8-10
Разгъване на дъмбели с наклон напред (задно рамо) 4х8-10
Събота и Неделя - Почивка :))
Инфо за мен:16г,170см,62кг и стаж в залата 2 месеца преди това Стрийт Фитнес
Цел:Покачване на ММ
Благодаря ви предварително!
26.08.12
22:24
Не,просто се консултирам с по-опитните :)
Мнението беше редактирано от Десислав Стайков на 26.08.12 22:55.
27.08.12
19:39
Ми не, не е добре. Копирал си сплит “от един познат в Америка,който е тренирал с културисти са му казвали да прави...” (знаеш за какво говоря, нали?), леко си поизменил упражненията, на всичко отгоре си добавил по още една серия(зада е още по- cool !!!). Само че, ти не си един от ония културисти и това което са правили те (дори и да е тази програма) няма да ти даде резултата, който си мислиш, че ще постигнеш. Най-малкото, защото нямаш нито техние опит, нито техния хранителен режим, нито нивото им на възстановяване или пък на суплементация. Не си първия, който си мисли, че като тренира като Рони ще стане като Рони, няма да си и първия разочарован от резултата (за съжаление обаче, колкото и да си пишем ние ти няма и да си последния...). Не очаквам да се вслушаш в думите ми, особено като имам предвид, че са ти давани вече съвети в други твои теми за това какво трябва и какво е добре да направиш и то от човек, който има достатъчно обширни познания, но ти си питаш пак твоето си...
Така че, троши си главата и със здраве.
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 27.08.12 19:46.
28.08.12
00:06
Добре Весо,а ти можеш ли да ми препоръчаш някъква тренировъчна програма,с която мускулите ще се възстановят и ще ми даде желаните резултати ?
Благодаря ти предварително :)
28.08.12
18:55
казано от Desislav Staikov на 28.08.12, 00:06:
Добре Весо,а ти можеш ли да ми препоръчаш някъква тренировъчна програма,с която мускулите ще се възстановят и ще ми даде желаните резултати ?
Благодаря ти предварително :)
Най-подходящ би бил 4-дневен сплит, разделен на дърпащи/бутащи движения или горна/долна част. Упражненията са 2-3 за големи мускулни групи и 1-2 за малките. Сериите и повторенията са 3х8
Например:
Понеделник, Четвъртък: Клек, напади, вдигане от полулег, кофи (с тежест), военна преса прав, разтваряне от наклон за задно рамо, лег с тесен хват
Вторник, Петък: Тяга, набиране (с тежест), сгъване за бицепс, сгъване за задно бедро, калф машина за прасци, преси и наклони с дъмбел за корем.
или
Понеделник, Четвъртък: Клек, лег преса, римска тяга, сгъване за задно бедро, калф за прасец, преси и наклони с дъмбел за корем.
Вторник, Петък: Набиране, гребане, полулег, кофи, военна преса, сгъване за бицепс, лег с тесен хват.
Още подходящи варианти за тебе:
http://www.bb-team.org/workout/4011_3-mesechna-kragova-trenirovka-za-nachinaeshti
http://www.bb-team.org/workout/4176_chetiridneven-split-za-muskulna-masa-pri-ektomorfi
Варианти много, но и най-добрата програма няма да доведе до нищо без правилния хранителен режим. Както се казва, маса се прави на маса.
Успех.