Трябва ми мнение.Тренировка за гръб.

21.08.12
12:40

На 17 години съм 67 кг 1.68 висок.Целта ми е ММ.
Ето и тренировката
Загрявка на стави и 2 серии набирания по 8 повторения
Придърпване на вертикален скрипец - 4x8
Придърпване на вертикален скрипец с тесен под хват - 4x8
Гребане с щанга - 4x8
Мъртва тяга - 4x8
Хиперекстензии - 3x15

Въпросът ме е дали упражненията са подходящи и трябва ли да махна няко или да го заменя с друго ?

Лично за мен няма особена идея в това да придърпваш скрипец след набиранията. Вижда ми се по-разумно да натиснеш повече на набиранията, ако може - прибави тежест към личното ти тегло. Винаги можеш да сменяш хвата при набиране. От друга страна има още добри упражнения за гръб, кое налага да се ограничаваш само с тези?

21.08.12
12:57

какво предлагаш да премахна тесния хват и да включа набирания ?

Вместо 2 серии набирания и 8 серии на скрипеца, за мен е по-разумно да направиш 2 вида набирания, всеки от тях  в 4 серии по 5 повторения, примерно.

21.08.12
13:12

благодаря ще опитам : ))

28.08.12
20:54

аз принципно ходя на лост и на фитнес / от скоро де , тъй като трябва разнообразие , техники - машини  /  за гръб , ами какво да ти кажа - принципно тренировката на лост със собствено тегло си е тренировка от старата школа , трудоемко - но резултатно .  Набиранията не може да ги замести нищо -> в смисъл те са ключов елемент за гръбната тренировката , е може да се замести и със скрипец , ако ти е трудно на лост първоначално  , но според мен опитвай  да правиш повече серий на лоста  , дори и за сметка на повторенията като за начало , за да увеличиш силата и издръжливостта си . /примерно 4 серий по 5 повторения или правиш 20/25 набирания без да си броиш серийте /както се падне / - широк хват за ширина , и тесен хват за плътност .
Успех !

Мнението беше редактирано от fitness men на 28.08.12 20:54.

29.08.12
21:57

Нещо такова се получава:
Набирания широк хват 4x6-8
Вертикален скрипец 4x8
Гребане с лост 4x8
Мъртва тяга 4x8
Пуловър 4x8
набиранията ги правя с 10кг диск,а тесен хват правя в деня за бицепс като първо упражнение с 20кг диск по 7 пожторения

29.08.12
22:29

Тягата според мен трябва да ти е първо упражнение като упражнение, за което ти трябва повече сила и концентрираност.Гребане с лост ок.И наистина не знам защо оставяш и набиранията и вертикалния скрипец ... или едното или другото.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1