17.08.05
10:57
смятам да си направя една почивка от около месец(да речем от края на август до октомври).за последно почивка съм правил преди около 1.5г. оттогава до сега нямам изпусната седм. с малки изключения.тренирам по 5 дневен сплит на около 80% от възможностите си.
казаха ми че за да направя почивка в моя случай е необходимо да започна да намалявам темпото и кг в продължение на 2 седм.
какво мислите.като цяло-има логика.така няма да се получи шок за сърцето от рязко спиране и т.н.
какво мислите?да започна примерно повече въжета и уреди??!
Абе спирай директно, никаква опасност няма. Даже може да увеличиш натоварването преди почивката, така и така ще имаш много време да се възстановяваш. Е, не се престаравай все пак, да не се повредиш и да ти се наложи да почиваш по - дълго ;)
Почивката е необходима аз лично през 3 месеца си правя 1 седмица почивка отразява се много добре ще видиш после ти идва да строшиш железата.
Както каза Петко К спирай дирекно няма нужда от постепенно спиране
17.08.05
16:32
1 месец не е ли много дълго? Пък и има опастност да не ти се доходи до залата отново след такава почивка 8) И аз като Астор си правя по 1 седмица на три месеца, ти като искаш направи 2-3 седмици, ама 4+ ми се вижда доста.
Ти си решаваш и .. лека почивка :wink:
не е задалжително да прекъсваш преди точно година прекъснах за 3 месеца и после пак бях на линия началото на октомври пак ще прекъсна 3 месеца и после пак ще съм на линия :wink:
Аз последните 2 - 3 години месец почивка съм правил само по принуда (веднъж бях болен и веднъж не помня за какво беше). Иначе, два пъти годишно поне по 2 седмици или 10 дена е добре. Последният път беше преди коледа и нова година около две седмици. Сега пак съм си дал почивка, ама ще видим дали ще изкарам седмица или две.
А иначе, така и така ми се е случвало да тренирам само 1 седмично, а обикновено повече от 2 - 3 пъти не тренирам, така че едва ли съм се претоварил много ;)
Ама за какво си почивате всичките.Просто си почивате или почивката ви има някаква цел.не разбирам. :oops:
Въстановява се статуса на организма. След една такава почивка организма се въстановява и превъстановява което впрочем целим. е има и други неща но не ми се пише за тях сега
17.08.05
21:27
аз вече съм толкова пристрастен към спорта,че няма никаква опасност за отказване.
иначе ще почивам 1 мес,защото 1во започвам стаж,който е 1мес и 2ро-почивка малко за еднокринната ми система,мускули стави и т.н.
а и забелязвам ,че възстановяването ми започва да куца вече.
правя гърди-3 дена муск. треска
прав ръце -пак
ходя постоянно стегнат-но пак съм добре като се има предвид че не пия нищо, а и храната една....