29.08.12
22:33
Здравейте ... Казвам се Юлия и съм на 18. В последните няколко месеца доста се зарибих по сайта и благодарение на него начинът ми на хранене (и не само) значително се промени. Реших да си направя дневник защото имам чувството че не правя нещата както трябва и имам нужда от съвети и препоръки.
Накратко. От януари тази година започнах мой измислен “режим” на хранене (или нехранене) който ми донесе много бели на главата. Благодарение на това нямах цикъл 3-4 месеца. Ходих на генеколог, предписаха ми дуфастон за предизвикване и едни противозачатъчни, които трябва да се пият от три до шест месеца. Всичко беше наред до втория месец, когато яко почнаха да ми бошуват хормоните от хапчетата и реших да ги спра с надеждата че няма да имам такива проблеми. Е да, ама не. Сега отново ми закъснява и направо откачам. Доколкото прочетох тук също има момичета с моя проблем, така че се надяма на някакви препоръки.
Относно храната често прекалявам с плодове. Наблягам на месо, сирене, яйца, ядки и зеленчуци .
В момента тежа 43- 44 килограма 1.59
Напоследък се зарибих по клиповете с пилатес.Действат ми много тонизиращо.Правя тренировки от бодирок от време на време. Също така много харесвам табата-та
Такаа за днес менюто е много трагично
Закуска 15 смокини като почна и не мога да ги спра овесени ядки с домашно кисело мляко и ленено семе
Обяд Киноа с магданозено песто 3 люти чушки сирене задушени патладжани и тиквички салата от краставици
Междинно 2 шепи шамфъстък
Вечеря огретен от тиквички шопкска и люта чушка
А “тренировката” ми беше това http://www.youtube.com/watch?v=aR_KWg2uwMs&list=FLIJwWYOfsCfz6PjxbONYXSg&index=6&feature=plcp
Сигурна съм ,че в сравнение с вашите е нещо смешно
29.08.12
22:35
Успех за напред!
П.С. Всеки човек има право на избор да прави това,което му харесва и го кара да се чувства добре или да прави онова,което другите казват,че е по-добре без да знаят абсолютно нищо за него.
Мнението беше редактирано от Noctis Caelum на 29.08.12 22:40.
30.08.12
10:39
Аз мисля че човек трябва да се научи да слуша тялото си т.е да усети от какво и кога има нужда.
казано от Kristiqn Ivanov на 30.08.12, 10:39:
Аз мисля че човек трябва да се научи да слуша тялото си т.е да усети от какво и кога има нужда.
Да наистина ... от доста време се стремя към това.
Сутринта станах рано и ми беше скучно, затова реших да отида до гората . Там е много красиво и се гледа целия град. Ето и малко снимки.
За днес
З- 7 смокини, чаша прясно мляко и 2-3 шепи шамфъстък
О -доволна порция мусака с тиквички <3 ,магданозено песто и шопкка салата
М -3 праскови и шепа бадеми
В -2 резена пуешко филе, шопска патладжан със сирене и зехтин и около 10 маслини
По-късно сигурно ще се яде сладолед.
Днес поподнах на някакво йога клипче за начинаещи и реших да се пробвам. Чувствах се като слон в стъкларски магазин. Толкова бях тромава че чак ми стана смешно по едно време. Като цяло първият ми йога опит беше трагедия ;д ;x
Здравей. Ако табата ти харесва, продължавай с този стил - достатъчно е натоварващ според мен ... е, разбира се ще трябва и храната да увеличиш, но в това няма нищо лошо. За йогата ти препоръчвам да погледнеш дневника на Маргаритка - тя интензивно се занимава с нея, може да черпиш идеи от там. Успех! :)
31.08.12
09:57
Яки снимки над кой град са ?
А иначе аз ползвам йога комплекси след тренировка,действат ми много ободряващо.
Мнението беше редактирано от Kristiqn Ivanov на 31.08.12 09:58.
казано от Kristiqn Ivanov на 31.08.12, 09:57:
Яки снимки над кой град са ?
А иначе аз ползвам йога комплекси след тренировка,действат ми много ободряващо.
Над Петрич са. Може ли да ми кажеш кои точно йога комплекси правиш?
Иначе днес с един приятел се качихме на хижа Беласица (тя е на около 8 километра от града). За пръв път при изкачването не исках да седна и да си почина, само малко се задъхах по едно време, но съм много доволна от себе си. Предполагам, че от планината много ми се отвори апетита и като се прибрах ядох като разрана ;х
З- 4 смокини, бъркано яйце със сирене, препечена филия (типов хляб), домат и краставица
Когато се качихме на хижата хапнах само 4 малки бисквити Милка
О- една малка тепсия мусака с тиквички, половин буца сирене, голяма салата с чушки и малко лютеница .. DAAAMMMMMMMMMMMN
Странното е че не се чуствам преяла след това :d
Една снимка навръщане
Мнението беше редактирано от nirvanaa_ на 31.08.12 16:44.
31.08.12
15:28
Доста добре си си похапнала, но след поход в планината е така ;) . Аз това лято правих поход в 2 дена Боровец-Мусала-Хижа Заврачица , което е сравнително тежък преход и ядох супер много не мога да се сетя да изброя всичко.А щом не си спряла да вървиш 8 км браво :D значи имаш планинарски дух
Довършвам за вчера
ябълка; шопска с патладжан и чушка, задушени гъби със сирене и песто; а към 11 изядох една голяма топка сладолед страчатела.
Днес реших да я карам по-скромно с яденето.
Закуска- овесени ядки, рендосана ябълка, канела, мед, кисело мляко ии шепа бадеми
Имам чувството че прекалявам с тая храна. :x
Преди малко завърших табатата и бях многа изненадана. Подобрила съм някои от резултатите си. Само бърпитата още ме мъчат, но ще поработя върху тях в скоро време.
казано от nirvanaa_ на 01.09.12, 11:42:
Имам чувството че прекалявам с тая храна. :x
Не се тъпчи тогава ...
01.09.12
14:24
А що се отнася до Йога тя е еволюирала през годините, има хора който се занимават от доста време и дори измислят свой комплекси.В интернет също можеш да намериш много неща и който и комплекс да пробваш ще ти е от полза.Аз лично почнах от една книга “йога за деца” :D
Мисля тези дни да се разровя из тубата за йога. Намерих една мацка нейните “комплекси” (не знам дали така се казва) са около 10-тина минути и не знам дали изобщо ще имат ефект. Вие какво мислите http://www.youtube.com/watch?v=V_ngi5RHP7c ?
Днес храната беше малко еднообразна
- кокосови стърготини с прясно мляко, 2 филии Вита с 6 зърна, извара, домашна лютеница и сирене
-5 смокини
-1 речна риба, постен гювеч и шопска
-ябълка
-1 речна риба, постен гювеч и шопска
След като днес сложих едни къси панталони с висока талия ми стана лошо. Задника ми е изчезнал. Останала съм с някаква леека извивка и нищо повече. Преди да си вкарам филмите, че съм дебела ханшът ми беше 91 а сега е едвам 84. Направо ме е яд на себе си. Как си позволих да стигна до тук? Не стига, че не ми идва, пък сега и станах като щека. :x
Тъй като днес плановете ми за хижата пропаднаха правих 2 тренировки. Сутринта, след като изядох плодовете направих табата. На последното упражнение щях да се пльосна на земята :d . Много бях доволна, после не можех да си кажа името . А преди вечеря направих някакво клипче пилатес за напреднали с акцент към корема. Хареса ми, беше по-различно от тези които правя. Вчера се пробвах на едно от бодирок, но нещо не ми се понрави особено.
За днес
- диня и 3 смокини
-2 филии Вита с 6 зърна, 2 печени чушки, много сирене, краставица и домат
-бъркани яйца с тиквичка и сирене <3 , шопска
-ябълка и шепа бадеми
-салата от цвекло и моркови, много сирене, 4-5 маслини и както обикновено шопска :d
Едно приятелско семейство ни даде голям буркан със домашно пресован зехтин и както е тръгнало и до седмица ще съм му видяла сметката. Не е истина как върви със салатата от цвекло.
Добре ли е според вас да се яде извара преди лягане? 2-3 дни я ядох около час преди да си легна и имах чувството, че стомаха ми е празен, и че не съм яла от 10 часа. Много странно :d
Иии като за последно майка ми беше намерила някаква рецепта за предизвикване на цикъл с билки. Прави се нещо като чай. Има бял равнец ,другите не ги помня. Някой пробвал ли е това чудо и има ли резултат изобщо ?
От гостуването на леля ми от Англия за седмица съм качила сигурно 2-3 килограма. Но, карай да е весело. По принцип килограмите не ме притесняват (от началото на годината съм винаги около 44-45) гадното е, че корема ми много се изду и не е приятна гледка. Всеки ден се ядеше месо по два пъти - контра филета, свински вратни и някакви панирани филета от риба а покрай тях и джънк (сладоледи и пуканки) . Уж исках да кача някой килограм, заради проблемите с цикъла но започвам да се разубеждавам, след като виждам че се трупат само в корема. Общо взето и аз не знам какво искам. :D
Днес храната е относително прилична
- овесени ядки с кисело мляко, кокосови стърготини, мед, какао и канела
На обед си направих набързо задушени тиквички със зехтин, 2 кюфтета, маслини и краставица
- 2 ябълки
http://www.youtube.com/watch?v=rU40cPCwNvE - направих това и ми излезе душата :D
Довечера сигурно ще е шопска и варени моркови със сирене и много къри <3
Също така се чудя дали има смисъл да продължавам с яденето на извара или пиенето на прясно мляко преди лягане.
казано от nirvanaa_ на 17.09.12, 17:37:
http://www.youtube.com/watch?v=rU40cPCwNvE - направих това и ми излезе душата :D
Ихаааа!! Тва беше перфектно, много ти благодаря!
Що се отнася до млякото...има ли няква конкретна причина, която те замисля дали да го спираш? А отпадъчен продукт от млекопреработването като така наречената “извара” изобщо не бих коментирал, има си фенове дето я приемат за некъв вид храна, аз така и не успях :P
За нищо :D
Иначе почнах да пия мляко преди лягане, защото бях чела нещо за бавния протеин. Но напоследък се чувствам подута и напълняла и се чудя дали не е от това :D
За съжаление днес менюто е доста еднообразно
- овесени ядки с прясно мляко и няколко сини сушени сливи, извара със зехтин, оцет и доматен сок, и маслини
- лятна манджа (патладжани, тиквички, моркови и домати) <3 малко месо, шопска и маслини
-пак лятна манджа, салата от чушки домати и сирене и пуешко филе
За пръв път от доста време нямам междинно. Още се чудя какво да ям в училище. Досега само във вторник ядох сладолед Галакси ,но тия дни не съм се застояла толкова време и не ми е било проблем. Видях, че у нас имаме някакви бадеми, но са осолени и имат брашно, така че това не е най-удачния вариант.
Мнението беше редактирано от nirvanaa_ на 20.09.12 20:37.
Днес с Интеракт клуб и Ротари изкачихме връх Радомир, който има 2029 метра надморска височина. Гледката от него е УНИКАЛНА. Това е едно от най-красивите неща, които съм виждала в живота си. За съжаление не се изкачихме изцяло пеша, защото ротарианците си бяха зели и малките деца, но няма значение. По едно време задуха адския вятър и се вкочанясахме от студ, а един човек даже си свали блузата, защото искаше да се калява :D . А на връщане пък изгоряхме на слънцето още са ми червени бузите и носа. Но не съжалявам за нищо и с удоволствие бих повторила !!
А сега манджата
- малко пъпеш; овесени ядки със сирене и краставица
-2 шишчета, пържола, шопска и малко от някаква салата подобна на снежанка
-кисело мляко с ленено семе
По-късно ще има пъстърва с някакви салати
Ето малко снимки
Сряда - голяма излагация откъм храна
-прясно мляко с инка ,малко макарони на фурна и кисело мляко със ленено семе - абе манджа с грозде :D
-ябълка
-леща, сирене, резен пуешко филе, малко салата от зеле, моркови и краставица
- сладолед TRICK STICK
- таратор, салата от ряпа и моркови, салата от чушки, домашно козе сирене, маслини, резен пуешко филе
Тези дни майка ми започна да готви все мои любими неща като ориз със зеленчуци, макарони на фурна, домашни пици и едвам издържам да ям малки количества от тях :D . Мисля сега да пробвам кафяв ориз, защото като почна да ям от белия и не мога да се спра. Вие знаете ли някакви хубави рецепти с кафяв ориз?
Тази сутрин реших да си снимам корема, за да видя дали ще има подобрение в бъдеще. Знам, че в сравнение с мацките от форума е нищо особено но все пак трябва да започна от някъде ^_^
Специални рецепти за кафяв ориз няма. Просто заменяш белия в рецептата с кафяв.
26.09.12
23:49
Имаш супер тяло, браво! :)
А относно ориза и аз искам, обаче по-големия проблем е да се намери наистина кафяв ориз.. Аз един път си купих и се оказа оцветен, направо му падна боята, та сега не знам какъв да си взема. Ако намериш нещо сподели. :p
:D Да не си си купила черен ориз, който оцветява водата в тъмнолилаво?
Ориза не го оцветяват, него само го обезцветяват ;)
За днес
- овесени ядки с ябълка, домашно кисело мляко и канела; 2 шепи шамфъстък
- бял ориз с тиквички (изядох учудващо малко количество) салата от чушки, сирене (обаче с количеството сирене се олях :D ) и маслини
-шамфъстък - за училище
- пилешко бутче с малко бяло месо ,салата от чушки и сирене, салата краставици и домати, маслини
Преди закуска имаше изтощителна табата.
Уж гледам да не преяждам, но като стана от масата винаги усещам малко тежест. За нарочно включвам повече въглени, но цикъл няма и няма. Къде греша ??
Утре съм на 100 кила. (sun)
Храната
-ябълка; сиренката на Вики (обаче на тиган защото нямах време за печене) домашна лютеница и краставица
-пилешко бяла месо със салата от домати и краставици
-ябълка; а по-късно и диня
- шопска с малко бутче
Направих Hurt Me Tomorrow Abs, 2 повторения и ме лееко заболяха ръцете.
Какво ви е мнението за пуканките? Много ми се ядът тези дни, у нас имаме царевични зрънца но досега не ми се занимаваше.
Днес съм спала само 4 часа а имам учудващо много енергия :D
Храна
- кафе с подсладител; овесени ядки със сушени сливи и домашно кисело мляко
-2 парчета пица с домашно тесто, без месо, кисело мляко и лютеница - страшно вкусна комбинация :D
- диня
По-късно пържоли и салати
Тази вечер са ни на гости едни роднини от Гърция и направих негърче
29.09.12
23:16
Аз бих те посъветвала да изключиш подсладителя. И аз преди се лъгах и го слагах в кафето, но наистина е вреден. Има куп статии в интернет по този въпрос. 1 лъжичка захар (препоръчително кафява) няма да ти навреди. Медът също е добър вариант и то доста по-полезен. На някои хора им е трудно да свикнат с вкуса му. На мен например ми допада и редовно пия кафето си с него- въпрос на вкус!
Поздрави и успех! :)
Всъщност за пръв път онзи ден пробвах подсладител и честно казано не ми хареса. Благодаря за съвета
Храната за днес
-ябълка; малко овесени ядки с кисело мляко, мед и канела
-2 кюфтета на скара (с домашна кайма са <3 ) шопска без сирене и малко лютивка
-шамфъстък и бонбон в училище (имахме рожденик, леле бях забравила вкуса на бонбоните :D )
-купичка папуда с кюфте, шопска, салата от зеле и моркови и люта чушка
-преди малко ядох кестени - малък гаф :D
Усещам че почвам да се разболявам. Така че днес имаше ударна доза чай и аспирин
Четвъртък
-диня, чаша прясно мляко и шамфъстък
-любимата ми лятна манджа с патладжани и моркови ,салата от домати, чушка и извара, пушени пуешко филе
-на училище ябълка
-пак от лятната манджа (аз сама си я изядох :D ) шопска и люта чушка
Правих упражнения за корем от на Тони Хортън. След това усещах някаква много приятна болка :D
Храната в училище ми е малък проблем. За пръв път си взех ябълка от вкъщи и всички ме гледаха много странно, но няма значение, ще свикна. От този месец трябва да оставам в училище за два допълнителни часа по математика, така че само някой плод няма да ме засити . От време-на време разнообразявам с ядки но това ми омръзва. Вие какво ядете на училище или на работа ?
Храна
-2 праскови, кисело мляко с ленено семе и орехи
-5 пълнени чушки с яйца и сирене, пуешко филе, краставица и малко кисело мляко
-ябълка; малко тиква с канела
-пилешка пържола (около 500 грама), шопска и пълнена чушка
Някакви препоръки или критики относно храната ?
Днес правих тренировка за крака и дупе.
Днес в училище ни мериха. Пораснала съм с половин сантиметър (sun) 164 - 46 килограма. Дори медицинската сестра ми каза че в сравнение с преди 5 месеца (тогава бях 44 съм ) много по-добре.
Иначе може в четвъртък да ходя на гинеколог в София. Много се чудя дали да отивам и ми е много притеснено. Пък и съм сигурна че ще ми предпише сумати лекарства които кой знае как ще ми повлияят.
Неделя
-2 праскови; тиквеник и домашно кисело мляко
-пилешка пържола, гъби, салата от броколи и таратор
-ябълка и круша
-пъстърва , салата от домати и чушки (обилно залети със зехтин и ябълков оцет) и маслини
Понеделник
-праскова, лъжичка сироп от бъз; сиренка и броколи, маслини и чушка
-2 кюфтета на скара, гъби, салата от чушки (с много зехтин), краставица и маслини
-ябълка
-кюфте, малко гъби и броколи, шопска и люти чушки мариновани в зехтин и оцет :D
У нас зехтина е на почит :D
Мнението беше редактирано от nirvanaa_ на 08.10.12 21:05.
Здравейте :) Вчера се върнах от прегледа в София. За пореден път се убеждавам колко лошо е нивото на частната медицина в България. Една жена ,която имаше моя проблем и след дълги опити най-накрая забременя , ми препоръча един гинеколог в частна клиника. Проверих по форумите за него и всички мнения бяха положителни. Това много ме успокои. Но след като отидохме в кабинета останах МНОГО ама МНОГО разочарована. Първо той и сестрата поговориха с мен. Аз им обясних, че нямам цикъл от три месеца. Гинекологът ми каза, че това най-вероятно се дължи на много строга диета и на усилени тренировки. Като ми каза това за малко щях да се разсмея- нито съм гладувала, нито пък съм тренирала чак толкова усилено-та аз едвам се оправям с гири от 2 килограма :D След като ме прегледа и видя, че майка ми вече почва да се притеснява каза ,че положението ми е било много тежко и сложно. Още малко щеше да каже, че няма да мога да имам деца. Това вече не само стресна майка ми, но и мен. Той също ми каза да престана да тренирам и да гладувам. Прати ни да си изследвам още няколко хормона и искаше да ми снимат черепа в Петрич и след това да се върна пак в София на преглед да помисли ииии чак тогава да прецени какво да ми предпише. За тези 15 минути в кабинета му ни иска 40 лева.
След като излезнах от кабинета аз бях в шок- нали все пак бях отивала на гинеколог и ендокринолог в София преди и ми казаха че всичко е наред.
Като се прибрахме в Петрич майка ми говори с още два специалиста и те и казаха,че всичко ми е наред и в София само се чудят как да ни набутат с повече отивания, прегледи и лекарства. Абе нямам думи просто.... Мисля да добавя малко повечко въглехидрати-защото моите най често са от плодове, зеленчуци и варива. Сладките неща не са ми толкова вкусни- по-лямо изкушение за мен е тестеното, оризът и картофите. Така,че тези дни ще се глезя :D
Ядене за вчера
-ябълка, 2 големи ореховки с кисело мляко
-ябълка
-сиренката на Вики, шопска и люта чушка
-плочка шоколад със 70 процента какао и малини
-салата от зеле и моркови, шопска и люта чушка
- много домашни пуканки
Вчера малко се разходих из гората
За днес
-3 фурми, круша, препечена филия с много домашна лютеница, сирене краставица и люта чушка
-чаша прясно мляко
Дописвам
-зелен боб с кисело мляко, салата от зеле и моркови, маслини
-2 зелени ябълки
-шопска, 2 яйца на очи, люта чушка
а по-късно ще има печени кестени (sun)
Храна
-прясно мляко, печена тиква със захар и канела, ленено семе
-круша и половин адски вкусна курабийка
-2 кюфтета на скара, домашна лютеница, люта чушка
-шопска, тиквички и броколи със сирене
Активност-цял ден обикаляне и федербал
Утре ще ми излизат изследванията за хормоните дано всичко да е наред.
Мнението беше редактирано от nirvanaa_ на 15.10.12 21:16.
Днес яденето беше под всякаква критика
- 4-5 курабийки с кисело мляко и ленено семе
-прясно мляко
- огретен от тиквички, салата от домати и люта чушка, 2 кюфтета на скара
- сладолед Ескимо
- таратор, 2 кюфтета, салата от чушки, сирене
-варени кестени с вино
Сигурно греша, но съм стигнала до извода, че като ям джънк кантара отива към 45 а като ям що годе прилично стигам до 47.
Правих и Fat free abs workout
казано от nirvanaa_ на 16.10.12, 21:41:
Сигурно греша, но съм стигнала до извода, че като ям джънк кантара отива към 45 а като ям що годе прилично стигам до 47.
И аз съм същата история и се чудя на какво се дължи ..... Като бях във Франция се изхранвах с шоколади и сладоледи и бях дори 45.9 ... а сега след като съм тук и се храня доста изчистено съм 47.6 .. Нямам никаква представа защо се получава така ... ако някой може да обясни
Сряда
-круша, сандвич със сирене и яйце, броколи, краставица и люта чушка
-чаша прясно мляко
-леща с кюфте, салата от чушки и краставица
-чаша прясно мляко; омлет със спанак и кашкавал <3 , салата от краставица и броколи, люта чушка и маслини
Правих Pilates: Pippa’s Butt Workout а по-късно може да добавя и малко йога.
Вчера с Интеракт клуб имахме тийм билдинг на хижа Конгуро - там спахме вечерта и си изкарахме страхотно, също така много се сближихме като клуб. За съжаление не можах да се качим пеша, но днес слязохме пеша (това са около 15 километра). Самото слизане не ме измори, даже по пътя събирахме кестени. Най-големият ми проблем беше, че раницата ми беше натъпкана с какви ли не глупости и адски ми тежеше. Сега шията и целият ми гръб са схванати, надявам се утре да съм по-добре.
Храната вчера - храна за “пример”
-2 круши; 2-3 парчета домашен тиквеник с кисело мляко и ленено семе
-шамфътък и по една хапка от халва и баклава
-ябълка
-печени кестени и бадеми
-кебапче и 2 кюфтета, салата снежанка и руска салата
-някакъв лидълски снакс със сол и мента с безалкохолно
Днес положението също не е цветущо. Успокоявам се с факта, че съм вървяла около 15 километра :D
-3 в 1, ябълка, най-мазните бъркани яйца със сирене в живота ми :D (сигурно в чинията имах повече олио, отколкото яйца :D)
-таратор, шопска, кьопоолу, патладжани, малко наденица с кашкавал и малко бутче
-варени кестени с 2-3 глътки сироп от бъз
Сигурно ще има продължение....
Напоследък съм станала много лакома. Shame on me :D
Мнението беше редактирано от nirvanaa_ на 21.10.12 19:06.
Вторник
-ябълка, кисело мляко със сладко от боровинки и 3 фурми
-чаша прясно мляко
-пълнена чушка с ориз, маслини, краставица и лута чушка
-бисквити Мюсли
-2 яйца с малко шопска и маринован патладжан и доволно количество варени кестени
Напоследък съм станала много лакома-каквото видя и ми се дояжда. Почвам редовно да залитам на джънк и почвам да се подувам. Вече се чудя как да си променя менюто. Помощ :D
Сряда
- овесени ядки с кисело мляко, банан, мед и какао - на вкус го докарах като жълтото корни :D
-чаша прясно мляко
-пилешка яхния ( изядох едно бутче ), маслини, салата от броколи и салата от цвекло
-круша
-пилешка яхния (този път бялото месо), шопска със спанак и много сирене
За пръв път ям яхния и много ми хареса :D .
Иначе днес правих пилатес 20 минути.
Неделя
- варена тиква със сладко от сливи, кайсиеви ядки, канела и лимон
-пъстърва, шопска и салата от зеле, поляти обилно със зехтин
-ябълка
-салата от зеле, бъркано яйце със спанак сирене и извара, салата от домати и чушки