Тренировъчна програма с приоритет на ръцете

01.09.12
19:49

Искам да споделя и опиша една тренировъчна програма с приоритет ръце, която ползвах преди около година и половина и за 5 седмици качих 1,5 см обиколка на ръцете. Програмата е такава, че да се наблегне върху ръцете, за сметка на останалите мускули, при които само се поддържа форма. Тренира се 3 дни в седмицата, 1 ден - обем, втори ден - сила, трети ден - форма, ето и програмата:

1 ДЕН - обем

6 суперсерии - сгъване с дъмбели прав за бицепс + разгъване зад врат за трицепс ( първо едната ръка после другата ), повторения - 8-10, минута и половина между сериите

3 серии 8-10 клек
3 серии 8-10 лежанка
3 серии 8-10 гребане за гръб/мечка
3 серии 10-12 раменни преси с щанга зад врат

2 ДЕН - сила

6 суперсерии - сгъване с прав/крив лост изправен за бицепс + френско разгъване, повторения 5-6, две минути и половина м/у сериите

3 серии 8-10 клек
3 серии 8-10 лежанка

3 ДЕН - форма

6 суперсерии - сгъване за бицепс на долен скрипец + скрипец за трицепс, повторения - 12, минута и половина почивка м/у сериите

3 серии 8-10 клек
3 серии 8-10 лежанка

всяка следваща седмица се покачват по малко килограмите на всяко упражнение, като на тези за сила към 2-2,5 кг на седмица

AS

01.09.12
20:07

Какъв е смисълът в ръцете да си Хълк,след като в останалата част от тялото приличаш на Пепеляшка ?

01.09.12
20:10

смисълът е, че програмата се прави веднъж - два пъти в годината, няма да загубиш много, апък и има хора, които се стремят към по - големи ръце, товя е ясно на всички

01.09.12
20:15

Нещо мен не ме впечатлява, пък и аз лично ако реша да наблягам на нещо най-вероятно ще е на базовите упражнения т.е. на крака, гръб и гърди.Но пък щом на теб ти е свършила работа е добре. :)

Поздрави !!!

Noctis Caelum

01.09.12
20:36

“Защо не убием всички жени с малки цици, всички неруси и т.н.?
Или може би има хора, които не харесват каквото харесва мнозинството?
Е същото е и с ръцете при мъжете.
Когато тренираш не за плажа, а за удоволствие и хубаво тяло, когато тренираш с години и не искаш да се откажеш, може да дойде момента да искаш да отделиш повече внимание на ръцете.
В тоя случай има 2 варианта - изнасяш ги на първо място след почивните дни или...специализираш. Ако специализираш вече се тренира поне 2 пъти седмично ръце, дори, 3,4, а може и с 5. Че дори и всеки ден от седмицата по няколко пъти. Да, има и такива програми и работят.
Всичко е въпрос на подбор на упраженния, серии, повторения, и, разбира се, намаляне на всичката останала работа в залата по другите мускулни групи.
Но повече за това съм писал в статията за специализациите.
При така избраната от автора подредба на дните и мускулните групи ще правя серия клек в петък, след което серии бицепс и трицепс. После пак серия клек и така. Рич Гаспари имаше подобна специализация за ръце и обещаваше голяма венозност. Е, вени не изкарах, но ядях каквото има у нас и качих 2 санта за месец на ръцете като я правих навремето.
Арнолд казва, че сгъването за бицепс е като яденето на сладолед. И тренирането е дори по-хубаво от секса.
А пък авторът на темата е казал че иска да обърне внимание за определен период, не до края на дните си да сгъва само за бицари.
Нека не съдим кой как и за какво обича да тренира. Както и тези, които обичат и си позволяват да ядат сладолед.”

Мнението беше редактирано от Noctis Caelum на 01.09.12 21:04.

Noctis Caelum

01.09.12
21:11

Друг е въпроса,че програмата ти за нищо не става.

01.09.12
21:54

Това че тренира три пъти седмично ръце, не означава че ще му пораснат и ще станат несъразмерни. Също така, не означава и че ще ги претренира.

Не разбрах идеята на третия ден - форма ?!

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 01.09.12 21:56.

01.09.12
21:57

С по 6 серии за ръце, 3 пъти седмично и ограничен обем работа за горната част (и за цялото тяло като цяло), няма опасност да претренира.

02.09.12
03:35

казано от Никола Фингаров на 01.09.12, 21:11:

Дори да е така, аз просто споделям опит, който ми е помогнал и ми е дал резултати :) Дори ти може да ползваш методи, които на теб ти вършат работа, на някого другиго грам няма да свършат ;)

02.09.12
16:27

казано от Georgi Arnaudow на 02.09.12, 03:35:

казано от Никола Фингаров на 01.09.12, 21:11:

Дори да е така, аз просто споделям опит, който ми е помогнал и ми е дал резултати :) Дори ти може да ползваш методи, които на теб ти вършат работа, на някого другиго грам няма да свършат ;)

Значи извинението за всяка лоша програма е, че всеки е индивидуален и може все пак да работи добре за някого?

04.09.12
00:48

“Въпрос на гледна точка” казал дяволът и си легнал в копривата.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1