03.09.12
17:56
Здравейте, от днес качвам на въглехидратна ротация и ги въртя така - 3-1-3-1-3-2-1, като тренирам 5х5 в дните “3”, обаче изчислих, че не достигам минималното време за тренировки, като в моя случей пише, че трябва да се тренирва 6-7пъти или 380 минути
Въртене 3-2-1-3-1-3-1
Въртене от такъв характер е подходящо за ендоморфи. След всеки високо въглехидратен ден с изключение на първия следва рестрикция на въглехидратите. Тази програма обикновенно изисква тренировки 6 до 7 дни в седмицата
Дни тип 1: тренировки с до 18 серии, висока интензивност и големи почивки (50 минути)
Дни тип 2: тренировки с до 25 серии, редуване на умерена и висока интензивност и умерени почивки (70 минути)
Дни тип 3: тренировки с до 30 серии, висока и умерена интензивност и умерени почивки (80-90 минути)
Минимум нужда от тренировки 380 минути седмично:
Подходящи схеми:
3 х 50 мин. в ниско въглехидратни дни + 1 х 80-90 мин. + 2 х 70 минути
3 х 50 мин. + 1 х 90 мин.
2 х 80-90 мин. + 1 х 70 мин. + 1 х 50 мин.
Вариантите отново са много и разнообразни.
Източник: Покачване на тегло чрез въглехидратна ротация http://www.bb-team.org/articles/1576_pokachvane-na-teglo-chrez-vaglehidratna-rotatsiya#ixzz25Q1GkiIN
това е от статията в сайта
Та въпроса ми е - Проблем ли ще е да си правя 5х5 тъй, като тя е само 3 пъти в седмицата?
Какви са тия схеми, какво е това чудо ? Когато натрупах стаж около 7 месеца и аз започнах да изчислявам, пресмятам, събирам, умножавам, все едно съм на изпит по математика. До преди да почна тези ” изчислявания ” си тренирах нормално и се хранех относително зле, но резултати имаше. След това реших, че нещо не е вред, а то всичко си беше OK и започнах да смятам. Започнах 5x5 по някаква доста тъпа система, при която за 3 месеца имаше покачване до 120 кг. на лежанката. Като видях това веднага copy / print and go to training. Мина се 1 месец и осъзнах, че това е абсолютната грешка. Поднових тренировките по 5x5 с варианта на Бил Стар и общо взето нещата тръгнаха отново по релсите.
Гледам да избягвам такъв тип изчисления, защото не съм bodybuilder и няма нужда. Ако имаш огромно желание за трениране - тренирай, ако не ти се тренира много, обаче искаш да стигнеш до нещо през краткият път тогава навлизат ” изчисленията “.
П.С. И аз все още правя ” изчисления ” за щяло и нещяло от типа :
Станал съм в 7:30, решил съм да тренирам корем и се почва, дали да тренирам на гладно или да хапна нещо и след това да тренирам, ако ям нещо какво да е. Имам мюсли обаче преди тренировка мюслии...Имам и яйца, това е по - добрият вариант, ама бъркани или варени. Много сложно стана с яйцата я дай да се върна на мюслито.
Мнението беше редактирано от Acework на 03.09.12 18:12.
03.09.12
19:00
казано от Zdravko Mihnev на 03.09.12, 17:56:
Та въпроса ми е - Проблем ли ще е да си правя 5х5 тъй, като тя е само 3 пъти в седмицата?
Не е проблем.
03.09.12
19:05
казано от Иван Йорданов на 03.09.12, 18:11:
Гледам да избягвам такъв тип изчисления, защото не съм bodybuilder и няма нужда. Ако имаш огромно желание за трениране - тренирай, ако не ти се тренира много, обаче искаш да стигнеш до нещо през краткият път тогава навлизат ” изчисленията “.
Не съм съгласен с теб!Ако краткият път минава през изчисленията всички щяха да ползват изчисления!Няма пряк път и не мисля,че щом изчисляваш нещо значи не ти се тренира.
като тренирам 5х5 в дните “3”, обаче изчислих, че не достигам минималното време за тренировки, като в моя случей пише, че трябва да се тренирва 6-7пъти или 380 минути
5х5 е програма, с която се качва, но е с акцент върху увеличаване на силовите показатели. Програма от типа 5х5, както и силовите като цяло програми не се правят за повече от 3 пъти седмично.
Минимум нужда от тренировки 380 минути седмично:
Пълни глупости, мисля аз. Най-големи резултати се постигат в тренировка с продължителност 45-70 мин. На повечето хора тренировката им продължава около един час. Т.е ако ти караш по стандартната 5х5, това горе долу прави около 180 мин. седмично (ако тренировката ти е с оптималното продължение от около 60 мин.), което е доста под ‘’минималната нужда’’ седмично, което според горенаписаното би означавало, че няма да тренираш ефективно, което само по себе си е глупост.
Разбира се, че ще е проблем. По принцип зависи обема и интензивността на тренировката, но 6-7 дни в седмицата...или трябва всеки ден да тренираш със жалка интензивност и обем (т.е леко без да си даваш зор) или трябва да си на стероиди. Мускула расте и става по-силен, когато почива, а не, когато тренира. Едно е всеки ден да правиш по 10 лицеви опори, 7 дни в седмицата, едно е всеки ден да клякаш с тежест, която да ти позволява максимум 5 повторения. Това би била оптимална програма за катаболизъм, но не и за увеличаване на силата и мускулната маса.
За да се тренира само три пъти в седмицата с 5х5 значи има защо.
03.09.12
19:14
мерси за отговорите, ще си продължа така :)
03.09.12
19:28
казано от Zdravko Mihnev на 03.09.12, 17:56:
Ако съм те разбрал правилно въпроса ти е:Мога ли да тренирам 3 пъти в седмицата по система 5х5?
Ако това е въпроса ти може,но ако питаш дали може да тренираш 6 пъти в седмицата по система 5х5 пак може,но се иска и други “работи”.
03.09.12
19:35
не въпроса ми беше мога ли да тренирам по 5х5 при този режим изискващ толкова време тренировки, но това вече не ме интересува ще си тренирам както е по програма 3 пъти