Въпрос спряно приемането на протеин.

Здравейте братлета!
Имам едно въпросче понеже не съм наясно как , кога и по колко да приемам протеина който имам.
Снимка
65 кила съм.175 съм висок и тренирам три пъти седмично по тази програма .
Ще се радвам да ми дадете адекватен отговор.
                      Благодаря предварително !!!

DO

03.09.12
20:14

Въпросът ти е класика,и все пак ще отговоря - пий по една доза след тренировка и по една с някое от храненията,в което не ядеш месо,риба или яйца.

Може да го приемаш 2 пъти дневно:
-сутрин веднага след ставане, освен ако не приемаш бърз протейн на закуска тогава може и след тренировка, а при нетринировъчни може и следобед между храненията с бананче и прясно мляко :)
-вечер преди лягане

03.09.12
20:16

След ставане, преди, след тренировка, през деня като заместител на хранене или към храна бедна на белтъчини, може и преди лягане ако желаеш но имайки в предвид относително високото съдържание на въглехидрати в протеина не е много желателно, въпреки че спред мен едва ли ще те убият.
Една мерителна лъжица ти е дозата разтворена в 250-400мл вода. :)

Поздрави !!!

Noctis Caelum

03.09.12
21:55

Шерифе,бърз протеин (суроватъчен) се пие веднага след ставане,след тренировка,а дори и преди нея 40 мин.Бавен протеин (казеин) преди лягане.

Поздрави.

03.09.12
23:18

Веднага след тренировка с някакъв плод (ябълка, банан всичко става даже може и 2,3). На твоите кила според мен 1 доза след тренировка е достатъчна, че и отгоре. Яж яйца, месо, ориз, хляб, картофи и т.н. Не разхищавай излишно протеина. От протеин кила не се качват.

Мнението беше редактирано от aleks на 04.09.12 00:54.

03.09.12
23:27

казано от Alexander Geyman на 03.09.12, 23:18:

Веднага след тренировка с някакъв плод (ябълка, банан всичко става даже може и 2,3). На твоите кила според мен 1 доза след тренировка е достатъчна, че и отгоре. Яж яйца, месо, ориз, хляб, картофи и т.н. Не разхищавай излишно протеина. От протеин кила не се качват.

Малко необмислено изказване според мен. За пояснение към автора - протеинът(белтъчините) изгражда мускула, но за да изградиш мускул и да го запазиш трябва да имаш достатъчно калории и/или от въглехидрати и мазнини. А протеина след тренировка задължително и когато виждаш, че нямаш достатъчно белтъчини за деня. Също някои казват, че е добре и сутрин. Наскоро четох някаква такава статия тук. По-здрави! :)

Благодаря момчета :)) А , като доза колко да приемам ??? Има една купичка вътре ама струва ми се доста голяма нямам ел.везна да премеря,но се равнява някъде на 2-3 съпени лъжици с връх...

04.09.12
00:22

казано от Людмил Здравков на 04.09.12, 00:04:

Благодаря момчета :)) А , като доза колко да приемам ??? Има една купичка вътре ама струва ми се доста голяма нямам ел.везна да премеря,но се равнява някъде на 2-3 съпени лъжици с връх...

Ми то си го пише отзад на кутията, ама да има кой да чете. 44гр ти е една мерителна лъжичка и има 22гр протеин.

04.09.12
00:39

Най-добрия прием според мен е сутрин на ставане на гладно и веднага след тренировка. В почивен ден сутрин и следобяд според нуждите. Иначе това е поредната тъпа тема. На всеки протеин си пише точно и ясно как да се приема и колко мерителни лъжици, също така и една лъжица колко грама пудра е и колко грама протеин осигурява.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1