Става ли тази програма за покачване на мускулна маса?

03.09.12
11:47

Разполагам с тази програма която е само с дъмбели:
Понеделник: гърди, бицепс
1 упр: изтласкване от лег с дъмпел - 3 серии х 6-8 повт.
2 упр: флайс - = // =
3 упр: пулоувър - = // =
4 упр: сгъване на дъмпел от стоеж - = // =
5 упр: сгъване на дъмпел от седнало положение - = // =

Сряда: гръб, трицепс
1 упр: придърпване на дъмпел (накланяш се напред и дърпаш дъмпелите към корема) - 3 серии х 6-8 повт.
2 упр: гребане с дъмпел - = // =
3 упр: изтласкване “Арнолд” - = // = (това не е само за гръб, хваща и рамо, но разтваря много добре плешките.. не мога да се сетя 3-то с дъмпел за гръб затова го писах)
4 упр: изтласкване на 1 дъмпел зад главата с двете ръце - = // =
5 упр: изтласкване на дъмпели зад глава - = // =
6 упр: странично изтласкване - 3 серии х 6-8 повт. - това не го знам как се казва точно ама мога да ти го опиша: значи хващаш дъмпела с едната ръка и заставаш все едно ще правиш гребане с дъмпел само, че дъмпела го изтласкваш назад, а не надолу както е при гребането. Упражнението е уникално напомпващо. Аз лично много го харесвам.

Петък: Рамо, крака, корем
1 упр: изтласкване “Арнолд” - 3 серии х 6-8 повт.
2 упр: изтласкване на дъмпели зад глава - 3 серии х 6-8 повт.
3 упр: повдигане на дъмпели пред очите - = // =
4 упр: изкачване на стълби (нагорнище) - колкото прецениш
5 упр: коремни преси - 5 серии х 30 повт.

За жалост разполагам само с дъмбели и лост и нямам време за фитнес.Висок съм 181 на 17г. и съм малко слабичък - 62кг.Целта ми е да покача малко мускулна маса и след това да се поддържам.Според вас възможно ли е с тази програма и правилно хранене да стане?

Няма крака.Може да включиш клек,римска тяга и напади :).

03.09.12
12:20

Забравих да спомена че карам и колело почти всеки ден затова не съм включил упражнения.Мисля че няма смисъл нали?

Има смисъл :).

Noctis Caelum

03.09.12
13:24

казано от zerocool coool на 03.09.12, 11:47:

Разполагам с тази програма която е само с дъмбели:
Понеделник: гърди, бицепс
1 упр: изтласкване от лег с дъмпел - 3 серии х 6-8 повт.
2 упр: флайс - = // =
3 упр: пулоувър - = // =
4 упр: сгъване на дъмпел от стоеж - = // =
5 упр: сгъване на дъмпел от седнало положение - = // =

Сряда: гръб, трицепс
1 упр: придърпване на дъмпел (накланяш се напред и дърпаш дъмпелите към корема) - 3 серии х 6-8 повт.
2 упр: гребане с дъмпел - = // =
3 упр: изтласкване “Арнолд” - = // = (това не е само за гръб, хваща и рамо, но разтваря много добре плешките.. не мога да се сетя 3-то с дъмпел за гръб затова го писах)
4 упр: изтласкване на 1 дъмпел зад главата с двете ръце - = // =
5 упр: изтласкване на дъмпели зад глава - = // =
6 упр: странично изтласкване - 3 серии х 6-8 повт. - това не го знам как се казва точно ама мога да ти го опиша: значи хващаш дъмпела с едната ръка и заставаш все едно ще правиш гребане с дъмпел само, че дъмпела го изтласкваш назад, а не надолу както е при гребането. Упражнението е уникално напомпващо. Аз лично много го харесвам.

Петък: Рамо, крака, корем
1 упр: изтласкване “Арнолд” - 3 серии х 6-8 повт.
2 упр: изтласкване на дъмпели зад глава - 3 серии х 6-8 повт.
3 упр: повдигане на дъмпели пред очите - = // =
4 упр: изкачване на стълби (нагорнище) - колкото прецениш
5 упр: коремни преси - 5 серии х 30 повт.

За жалост разполагам само с дъмбели и лост и нямам време за фитнес.Висок съм 181 на 17г. и съм малко слабичък - 62кг.Целта ми е да покача малко мускулна маса и след това да се поддържам.Според вас възможно ли е с тази програма и правилно хранене да стане?

Упражнението за трицепс,което не знаеш как се казва се нарича кик бек.В рамото сложи разтваряне встрани и разтваряне встрани с наклон напред за средно и задно рамо.

Поздрави.

03.09.12
19:10

Не, не става. Първо защото няма крака (карам колело и изкачване на стълби не са упражненията за крака, които ще ти дадат маса). Второ, защото съдейки по начина, по който задаваш въпроса, вероятно си начинаещ и този сплит няма да ти донесе никакви ползи. Вместо са слагаш още упражнения за предно и задно рамо, се насочи към кръгова тренировка за цялото тяло, ще бъде много по-добре, както за маса, така и за цялостна сила и баланс.

04.09.12
00:14

Благодаря на всички за бързите отговори.Ще се насоча към кръгова тренировка защото съм начинаещ :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1