Подходяща ли е програмата ?

03.09.12
23:58

Здравейте!
От скоро започнах да посещавам фитнес и да ходя на лостове (1 месец) и доста се разрових да си измисля някаква програма. И сътворих това:
Тренировка 1 (понеделник) - гръб и корем
1.Мъртва тяга - 3х10
2.Дърпане на вертикален скрипец (широк хват) - 3х10
3.Гребане с дъмбел - 2х10
4.Повдигане на крака на стенд - 2х15
5.Мечка - 3х10
6.Гребане с щанга (чукове) - 2х12
7.Коремни преси с диск зад врата - 3х10
8.Извивки встрани с дъмбел - 3х10
9.Гръбни преси - до отказ
10.V-преса - 3х10
———-
Тренировка 2 (сряда) - ръце и гърди
1.Бицепсово свиване с дъмбел - 3х10
2.Набирания с тесен подхват - 3х8
3.Кофички - 2х12
4.Трицепсово разгъване на горен скрипец - 3х10
5.Лицеви опори - 3х12
6.Вдигане на щанга от тилен лег - 2х10
7.Затваряне на ръце на машина - 3х10
8.Избутване на машина - 2х8
———-
Тренировка 3 (петък) - крака и корем
1.Бедрено разгъване - 3х10
2.Бедрено сгъване - 3х10
3.Клекове с щанга - 2х12
4.Избутване на лег преса - 3х10
5.Повдигане на крака на стенд
6.Повдигане на пръсти с тежест - 3х10
8. Коремни преси с диск зад врата - 3х10
9.V-преса - 2х12
Преди всяка тренировка разгрявам добре и правя 15-20 минути кардио.
Между упражненията почивам по минута и половина а между сериите по 30-40 секунди.
Та да попим дали тази програма става за ползване и дали мога да натрупам някаква маса от нея (имам възможност да ходя само 3 пъти през седмицата на фитнес)?

04.09.12
03:53

Много корекции трябва да направиш на тази програма:
1. Оставяш загряването, махаш кардиото. Кардио не се комбинира с тренировка за маса/сила - различни хормони се синтезират при двете и резултатът от тренировката ти ще е много по-слаб.
2. Всичко което е 3х10, 2х12 се превръща в 3х8 или в 3х6. Последното повторение всяка серия трябва да е до отказ (разбира се).
3. Увеличаваш почивката между сериите до поне минута.
4. Махаш този корем от два пъти до максимум един път. Всеки иска да има плочки, това се постига с диета. Коремните мускули участват в доста от упражненията така или иначе.
5. Оправяш си Тренировка 2 - няма как да тренираш Гърди, Бицепс и Трицепс ефективно в един ден.
6. Намаляш упражненията до 6-7 на ден.

казано от Boris Yankov на 04.09.12, 03:53:

2. Всичко което е 3х10, 2х12 се превръща в 3х8 или в 3х6. Последното повторение всяка серия трябва да е до отказ (разбира се).

С това не съм съгласен.Защо да прави отказ на последната серия?Като прави клек и да се контузи ли?

04.09.12
11:20

Програмата не е подходяща за едномесечния ти стаж от фитнес и лостове.Ето ти програма,подходяща за теб:
Тренировка А:
Клек с щанга 5х10
Кофички с тежест 5х10(ако не можеш с тежест прави без тежест)

Тренировка Б:
Напади с щанга 5х10(по 5 на крак като за всяко повторение редуваш краката)
Набиране с тежест 5х10 (ако не можеш с тежест прави без тежест)

Тренираш през ден и въртиш тренировките.
След един месец пак пишеш тук да ти кажем как да продължиш.

Мнението беше редактирано от Гената на 04.09.12 11:21.

04.09.12
11:50

казано от spook на 04.09.12, 11:20:

Програмата не е подходяща за едномесечния ти стаж от фитнес и лостове.Ето ти програма,подходяща за теб:
Тренировка А:
Клек с щанга 5х10

Тренировка Б:

Рамото , що ли пък да го тренира ??
Тези 10 серии дето ги написа , ще се изпълнят за не повече от 15- макс 20 минути

04.09.12
11:59

казано от any0ne на 04.09.12, 11:50:

Тези 10 серии дето ги написа , ще се изпълнят за не повече от 15- макс 20 минути

Точно заради това мислене залите са пълни с младежи,които блъскат като луди и не прогресират

04.09.12
23:44

Имам предвид че от 1 месец тренирам редовно ,а попринцип имам стаж към година и 2-3 месеца и след като изпълня упражненията се чувствам доста уморен и усещам че съм успял да натоваря съответните мускули. И все пак ще се радвам да видя някои други алтернативи ,а това с 10-тте серии не виждам какво ще натовари ....

04.09.12
23:58

казано от Боби Хауса на 04.09.12, 23:44:

Имам предвид че от 1 месец тренирам редовно ,а попринцип имам стаж към година и 2-3 месеца и след като изпълня упражненията се чувствам доста уморен и усещам че съм успял да натоваря съответните мускули. И все пак ще се радвам да видя някои други алтернативи ,а това с 10-тте серии не виждам какво ще натовари ....

Въпроса не е колко серии правиш,а как ги правиш!

05.09.12
00:27

казано от Боби Хауса на 04.09.12, 23:44:

При познанията, които демонстрираш при “измислянето” на подобна програма дълбоко ме съмнява твърдението ти за стаж година и нещо, освен ако не си бил на програма от типа “правя това и това, защото един много як във фитнеса така прави”.
Та съвета ми накратко е забрави за този абсурд, който си сътворил по ред причини, които не виждам смисъл да обяснявам.

Като му гледам “програмата” той и сега не тренира рамо, та няма да е голяма загуба. А времето за тези 10 серии ще му е около 30 минути, лесно можеш да го сметнеш. Плюс загрявка 10мин и 5мин стречинг накрая и си отиде на 45мин, което за неговото ниво си е предостатъчно.
А иначе има начин да се смачкаш и с една серия ;)

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 05.09.12 19:43.

05.09.12
14:05

По 4 упражнения в тренировка са ти достатъчни, тези, които вършат една и съща работа може да ги въртиш. Хубаво е да имаш по едно комплексно за група в програмата и по едно изолиращо - т. е. за Деня за гръб и корем - гребане със щанга от наклон напред, бедрено сгъване от лег, придърпване на горен скрипец от тесен хват и повдигане на краката от вис.

05.09.12
19:22

казано от Kalina Ognyanova на 05.09.12, 14:05:

По 4 упражнения в тренировка са ти достатъчни, тези, които вършат една и съща работа може да ги въртиш. Хубаво е да имаш по едно комплексно за група в програмата и по едно изолиращо - т. е. за Деня за гръб и корем - гребане със щанга от наклон напред, бедрено сгъване от лег, придърпване на горен скрипец от тесен хват и повдигане на краката от вис.

А бе какви изолиращи на тоя стаж бе хора??? Какви отделни дни за мускулна група??? Той най-вероятно няма основен двигателен контрол, за познания и принципи пък да не говорим изобщо. Кръгова, кръгова и пак кръгова!!! И после за разнообразие кръгова. Точка.
Калина би ли пояснила каква е ролята на онова дето го направих червеничко в “деня за гръб и корем”? То комплексно за гръб или  изолиращо за гръб е? ;)

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 05.09.12 19:46.

казано от spook на 04.09.12, 11:20:

Тренировка А:
Клек с щанга 5х10

Тренировка Б:

Програмата е супер, натоварва всичко каквото е нужно за растеж.Аз дори ще стигна по-далеч, като препоръчам 2 дни почивка след тренировка.

А на “колегата” който ще изпълни 10-те серии за 15-20 минути /съмнявам се в това / и “рамото му липсвало” ще кажа, че ако преглътне “знанията” си до тук и пробва програмата за 2 месеца,ще качи много повече килограми, от колкото до сега!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1