03.09.12
15:12
Добър ден, драги съфорумници!!! След 1 година ходене по мъките реших и аз да започна свой дневник. Целите ми са, споделяйки с вас ежедневните ми навици, на тренировка и хранене, да подобря съществуващите кусури и да постигна по-добри резултати. Аз съм 18 годишен младеж, 185 см. висок, тежащ 120кг. Благодарение на някакъв елементарен режим на хранене ( и казвам елементарен, защото далеч не е това което трябва да бъде) успях да стопя нищожна част от мазнините около талията и бедрата, но килограмите си останаха същите,което ме навежда на мисълта, че съответно мускулната маса се е покачила. И сега осенен от революционни мисли иии зареден с голяма доза желание и оптимизъм, реших в интервала от година, година и половина да сваля 20 кг. (punch)
Мисля да започна с НВД. Комбинирано с двучасови тренировки по ръгби (основно кардио) . Относно хранителните добавки съм закупил. Syntrax Fyre, който ще комбинирам с течен Л-карнитин. Тренировките ще са всеки ден до средата на месеца а след започване на учебната година ще бъдат отново 5 пъти в седмицата, но комбинирани и с малко силова дейност. Отлагам силовата дейност за по-късно, защото преди 2 месеца претърпях разтежение в раменната област, и все още не мога да започна лостове или фитнес, а и с тези килограми най-много да докарам още някоя контузия.:(
Сега по същество как протече денят ми дотук.
07:00- Събуждане иии закуска мюсли(с ядки)+кисело мляко и грозде.
08:00- Леко раздвижване: 5х20 лицеви опори ии 5х20 коремни преси.
11:00- 1х1 Синтракс + Л-карнитин+ 2 часа “агрофитнес”
14:00- Обяд задушено пилешко бутче със зеленчуци+200 грама салата със зехтин.
За сега е това. :)
03.09.12
20:34
Здрасти и поздравления за инициативата. Всичко което искаш и възнамеряваш да постигнеш ще го направиш стига да държиш себе си мотивиран и дисциплиниран!
Относно тренировката всеки ден на - не е препоръчителна. Пробвай поне 2 дена със спортно ходене в пресечен терен.
Успех!
03.09.12
20:37
Продължение на Ден-1
14:00-18:00 - Почивка
18:00- 1капсула синтракс със 60 мл Л-карнитин + тренировка
18:30-19:30 - Тренировка по Ръгби (смесено кардио= Монотонно тичане+спринтове)
20:00 - Вечеря: Пилешка супа + половин бяла риба в доматен сос.
Край на деня
Малък коментар: Като за първи ден от седмицата се чувствам добре. Относно “Синтракса” действието се усеща, ноо може би приливът на енергия е не толкова от него, колкото от 2та дни почивка.
03.09.12
20:43
Благодаря за добрите думи “ScarSymmetry”! Но тренировките не ги определям аз, все пак е отбор и имаме треньор и се готвим за предстоящо първенство, но човека преценява. Когато види, че сме уморени ни оставя ден за възстановяване. :)
04.09.12
21:04
Добра Вечер съфорумници! Ето го и Мечето с Ден 2-ри
07:20 - Събуждане: Syntrax x1 + 60ml Л-карнитин
08:00 - Закуска: Мюсли с кисело мялко и грозде
08:30-10:00 - Леко раздвижване опъване на пожарникарски маркучи и поливане на терен ( звучи смешно, но си е натоварващо :D)
10:15 - Втора закуска: малко грозде
11:30 - Обяд: Половин бяла риба+ пилешка супа
14:15 - Следобедна закуска: 1 кисела ябълка
15:30 - 5х20 лицеви опори, 5х20 коремни преси
16:30 - 5яйца с топено сирене и домати на микровълнова
18:30-20:00 - Тренировка по Ръгби физическа (спринтове,совалки, лицеви опори, коремни преси)
20:30 - Вечеря: 400 грама печено пилешко бутче скожа + 100гр. задушен ориз със зеленчуци
21:00- ... - Почивка :)
Коментар за деня: Като цяло все още не усещам умора в мускулите, но все пак е едва вторият ден от седмицата :), а и ни предстои мач на 6ти за това не даваме много зор. Вече мога да потвърдя, че Syntrax-a наистина дава добър “boost” и се усеща затопляне, при мен специално не само в областта на корема , но и тази на гърдите. Имам няколко малки въпроса: Забелязах, че приемът на вода е зачестил. Има ли нещо общо с фет-бърнера :?, или просто си ме мъчи от жегата? Уместно ли е към Карнитина и Синтракса да добавя и едни аминокиселини, за да дам шанс на мускулите да се възстановяват по-бързо:? Благодаря предварително, с пожелания за лека вечер! :)
05.09.12
21:03
Хайде момчета, Добра Вечер! Ден 3-ти
07:20 - Събуждане: Syntrax x1 + 60 ml L-Carnitine
08:00 - Закуска: Мюсли с кисело мляко + един банан
09:00-11:30 - Доста добра физическа ( Рязане и цепене на дърва 2кубика доста чепати.... падна голямо потене и биене ии към края сърцето щеше да ми излезе из гърдите :Х :D)
12:30 - Обяд: Пилешко бутче 800гр + задушен ориз със зеленчуци 150гр.
13:00-15:00 Почивка( Възстановявах малко, че тези дърва ми изпиха силите :Х)
16:00 - 1 кисела ябълка
18:30-20:00 - Syntrax x1 + L-carnitine 60ml + тренировка по Ръгби ( не беше много натоварваща, защото утре ни предстои мач, но все пак успях да вдигна пулса и да се изпотя порядъчно)
20:30 - Вечеря: Пилешко крилце със задушени гъби и моркови в сос Кавърма на “Маги”
21:00-... Релакс
Коментар на деня: Физическото състояние все още е на ниво. Преосмислих инициативата с аминокиселините. Ще взимам, чак ако усетя, че не мога да се възстановявам толкова бързо. Психически се държа също. На моменти му храненията изпитвам вълчи глад но се разсейвам с хубава книга или някакво хоби, все пак е в името на по-добро (muscle) :D .
Лека вечер от мен! И нека силата бъде с вас! (punch)
07.09.12
15:13
И с малко закъснение Ден - 4
07:20 - Събуждане + Syntrax x1 + 40 ml L-carnitine (Заблудил съм се, е мерителната ми капачка е 30мл, а тя всъщност е 20,(headbang) за това в предишните дни писах, че съм приемал по 60 мл :) )
8:00 - Закуска: Мюсли с кисело мляко
8:30 - 12:00 - Косене на терен. (Може да се приеме, като бързо ходене +натоварване на горна част на тялото: рамене, трицепс, предмищница)
12:30 - Обяд: Печени пилешки дробчета със зеленчуци около 200/300 грама + пилешка супа
13:00 - 18:00 - Почивка
18:30 - 20;00 - Ръгби мач ( Много натоварване много нещо :x)
21:00 - Вечеря : 400 грама пилешко печено със зеленчуци + 1л бира
Коментар: Като цяло денят мина добре. След мача се чувствах много уморен, ноо тренировките си оказаха думата иии на следващич ден, тоест днес, нямам мускулна треска. Тъй като идните 3дни , ще почивам, ще намля и хрененето.Повече по темата довечера :)
07.09.12
20:53
Хайде както му е редът на нещата да документираме Ден - 5
08:00 Събуждане: Syntrax x1 + 40 ml Lcarnitine
08:40 Мюсли с кисело мляко (1/2 от нормалната порция)
15:00 Обяд: Пилешка супа + 150 грама задушен ориз със зеленчуци + 1 сухар
19:00 Вечеря: 1пилешко крилце със задушени зеленчуци
Коментар: Не знам дали е от SYNTRAX-а или от умората, но апетитът ми днес значително беше намалял да не кажа голяма дума липсваше. Утре ме очаква по-раздвижен ден със значително повече натоварване иии на обяд ще се насладя на кулинарния шедьовър, който сътворих днес :)
09.02.13
19:01
И така след тежка контузия и още по-тежко възстановяване се завърнах....Успехът който бях постигнал за 1 месец доста бързо изчезна иии сега започвам всичко на ново, но с още повече мотивация!!!
Тъй като съм последна година ученик съчетавам учене с тренировки и режимът ми на моменти може малко да куца, но се опитвам да го подобрявам.
След като по време на мач претърпях контузия(някакъв вид повреда на роторен маншон) на рамото и почит се стигна до операция, ме посъветваха да не си правя шеги със здравето и няколко месеца да го оставя да почива. контузията се случи средата на октомври. Целият ноември почивах ии средата на декември се опитах да започна нещо лицеви опори фитнес, но не бях на 100% и изпитвах болка при движения в рамото и преустанових тренировките. След като прекарах и януари в почивки и учене реших Февруари здрав не здрав да започвам и с радост открих, че при натоварване болката е сведена до минимум дори на моменти я няма.
И сега след дългия увод нека разкажа и нещо за новия си режим.
Тъй като сега съм втора смяна тоест от 13:30 на училище:
07:00 събуждане
07:30-08:00 крос съчетан със спринтове, като разделям 10 мин крос 10 мин спринтове на разграфен терен 10 мин крос
08:30 Закуска : (За закуска приемам някакви въглехидрати, за да има енергия през деня.) Обикновено е мляко кисело или плодово активиа с някакъв плод ябълка, банан, портокал
12:00 Обяд : (стремя се с обяда да не приемам много въглехидрати, все пак трябва да има отрицателен калориен баланс, за да топим мазнинките :D) Примерно: Пилешко месо без кожа (2 бутчета съвсем малко ориз към 100гр) или пък яхния от агнешко със зеленчуци.
13:30-19:20 Съм на училище : През това време изпивам някой и друг чай и изяждам някоя и друга ябълка.
20:00- Скачане на въже: 3 рунда 1 мин след което 2 рунда до отказ + лицеви опори 3 различни вида по 3 серии със 12-15повторения със 30 секунди почивка му серия.
21:00 Вечеря: Салата от зеле със лимонов сок маслини иии 50-100 гр чисто свинско месо без сланина .
21:30 Слагам край на деня !
Такъв горе долу е дневният ми режим, като през почивните дни си позволявам някоя и друга глезотия като пуканки илии някакъв сладкиш с чая.
11.04.13
17:50
След като прекарах 1 месец по доктори, прегледи и възстановяване мога да кажа, че рамото вече е по-добре (на 90% възстановено) :).
Средата на март реших да започна отново с фитнес и от начало не беше никак добре, ноо с мотивация и воля изкарах 1 месец във фитнес залата и следователно има резултати. Започнах с кръгова тренировка като акцентирах върху кардиото. Упражненията изпълнявах с малко килограми но много повторения. Като всяка тренировка започвах с 5-10 мин кардио и завършвах със 20-40 в зависимост от състоянието. Комбинирано с що годе правилен хранителен режим резултатите не закъсняха. От 125кг успях да сваля на 120.6кг ( за да сме напълно точни).
С началото на втората седмица на Април, реших да сменя тренировъчния си режим ии си избрах четиридневен сплит—-> http://www.bb-team.org/workout/1285_balansirana-programa-za-otslabvane <—- Ето този. Него комбинирам разбира се с хранителен режим, който е следния.(За пример ще дам вчерашният)
09:00 Закуска - Лимон + Домашно кисело мялко 300гр + 50 грама сладко от смокини
10:00 2ра закуска - 2 Ябълки
12:30 Обяд Свинска пържола + 400 грама задушен бял ориз със зеленчуци
15:30 Пред тренировъчна закуска :D 2 банана
16:00 - 18:00 Тренировка
19:00 Вечеря 4 белтъка + 1 жълтък направени на микровълнова със 100 гр сирене + 1 пил.бутче без кожа
20:30 Пилешка супа
Така горе долу се стремя да се храня като се надявам, че въглехидратите не са ми много. (Ще проличи ако са) Вече не си позволявам никакви “глезотийки” и съм доста стриктен! Газирани напитки не съм консумирал от близо година, никакви тестени изделия, нито пък сладкиши, вафли, кроасани и подобно. От време на време си позволявам някое и друго пакетче солети но много рядко. Най-голям проблем относно яденето се оказва Срядата, защото тогава почивам иии постоянно мисля за ядене имам чувството че ще изям хладилника, ноо това е на психическа основа с повече воля се справям :)
Бих се радвал, ако някой може да отговори на въпроса, който ще последват, ако ли не ще караме на принципа проба грешка :D
1. Усещам умора и то голяма след тренировките.За пример давам: Вторник правих крака + корем + кардио, а днес още усещам болка в глутеусите. Та въпроса, да взема ли едни аминокиселини? Защото мисля, че ако намаля интензитета на тренировките няма да получа резултатите, които искам.
Поздрави от мен и успешен ден на всички :)
19.08.13
22:53
Ле лееее Колко съм запуснал този дневник .... (не че някой го чете де, но все пак :Д)
Амиии от април до сега се мина доста време, в което време промених коренно начина на тренировка и хранене.
08:00 Събуждане/Закуска - 300 мл Фреш/250гр мляко + 1 лъжица овесени ядки + 1 праскова/ 300гр мялко + 100 гр боровинки
12:00 Обяд 500гр месо(пилешко /телешко + 200 грама зеленчуци на скара/ 400гр бекон + 3 яйца + 100гр зеленчуци
16:00-19:00 тренировка
19:30 Вечеря - основно плодове (праскови, сини сливи, диня) околко 700-800 гр.
Така протича денят ми в основни линии. Утре смятам подробно да опиша тренировъчния план и да конкретизирам храненията.