18.08.05
13:45
Колкото литература съм изчел по въпроса навсякаде се спори дали може да се качва маса и същевременно да се изгарят мазнини ефективно. На мен проблема не ми е точно такъв но е даста сходен. Аз искам да свалям или поне да си запаза старите размери на кратата и ханша и едновременно с това да качвам маса по останалата част на тялото. Каквото и да съм опитвал до сега това не се получава. Или качвам равномерно навсякаде или дори кратата напредват. А ако въобще не ги тренирам отново растът но се и отпускат. Ако тръгна да ги смъквам с тичане и други кардио тренировки смъквам навсякаде което пак води до 0 ефект. Сега ще почвам до пролетта за маса да тренирам сериозно и се опасявам че няма да мога да си влеза в дънките след някои друг месец :oops: :lol: . Та въпроса ми е има ли начин да качвам нормално маса без това да засяга краката и ханша (интересното е че с корема нямам никакви проблеми лесно го качвам лесно го свалям :lol: )?
Ако има значение на 17години 176см 72кг.
18.08.05
15:59
Сега ако искасх да свалиш крака и качиш нагоре.Ако е така пражиш си повечко упражнения за крака.А малко за ръце гърди гръб и т.н. с кардио 2 пъти в седмицата може и три обаче упражненията за крака да са поне 4-5 да речем 2-3 за прасец 3-4 за бедра и то по 2-3 сер. с по 15-20 повт. така поне правех аз като имах същия проблем обаче незнам дали ще издържиш.
Да бе, като му вървят краката да прави повече! И то с по 15 - 20 повторения! От толкова повторения краката ще растат яко! Ако са ти генетично предразположени към растеж, от това само ще станат по - големи!
Аз препоръчвам да тренираш краката силово - само клек, в няколко серии с малко число повторения (от 2 до 5 максимум). Може и по - рядко, щом ти вървят - веднъж на две седмици. Така ще качваш сила и няма да се отпускат, но на размери ще растат по - бавно от горната част, която тренираш с по - оптимален за хипертрофия обем (6 - 10 повторения). Не мога да ти дам гаранция, че ще работи, но може да пробваш. Като направиш достатъчно голяма горна част на тялото и изчистиш после до едно приемливо ниво (защото съм сигурен, че лесно качваш мазнини по бедрата) ще се оправят нещата ;)
Аз имам подобен проблем, и все още не съм го разрешил, за толкова години, така че не се притеснявай ;)