07.09.12
12:22
проблемът ми е изоставащите рамене и вътрешната част на гърдите стаж в залата 16-17 месеца години 16
тренировъчната ми програма
1 ден.
Гърди+бицепс+предно рамо
кофички 5x10
флайс горна лежанка 4x8
флайс хоризонтална лежанка 4x8
вдигане от лег 4x8
сгъване с прав лост 3x8
скотово сгъване 3x8
раменни преси с щанга 3x10
3 ден.
Гръб+трицепс+трапец
гребане с щанга 4x8
набирания на лост 5 серии до отказ
мъртва тяга 4x8
мечка 4x8
повдигане на рамене с щанга за трапец 4x10
френско разгъване 3x10
разгъване на горен скрипец 3x10
5 ден.
раменни преси с щанга 4x8
разтваряне в страни с кабел или дъмбел 3x10
разтваряне с страни под наклон за задно рамо 4x10
краката ги тренирам с бягане
кажете какво да променя тия рамене не искат да пораснат :@ ;d
Махни предното рамо от гърдите и го сложи при средното и задното. А да и почти да тренираш крака с клекове , напади и машини след рамото
07.09.12
13:40
Първо тренираш от скоро, второ anyone ти го каза махни предното рамо от гърдите не че е неправилно просто такава програма изисква повече опит, а и често е използвана когато целта на тренировката е сила а не маса.Трето наистина почни да тренираш краката и пак си тичай, ако имаш проблем с тях или просто не искаш да ги тренираш поне включи две упражнения като клек и напади например. :)
Поздрави !!!
07.09.12
14:43
брагодаря ви :)
Наистина най-добре махни рамото от гърдите и бицепса..
Започни да тренираш крака - лег преса,клек,лег екстензии,напади,хакен-клен и др.. краката не стават с бягане..
Всяка мускулна група е хубаво да започва с базово упражнение.
Гърди:Лежанка
Крака:Клек
Бицепс:Бицепсово сгъване с щанга (тесен хват)
Групирай голяма мускулна група с малка и слагай базовите упражнения в началото на групата която тренинаш.
Момчетата ти препоръчват да опиташ с класическия сплит “Гърди и Бицепс”.Може да ти се отрази добре,опитай.Но ще ти кажа,че този спорт е ИНДИВИДУАЛЕН,тоест не на всеки се отразява положително дадена програма.За това експериментирай с различни сплитове и упражнения,за да видиш кое как ще ти се отрази най-добре,следователно си правиш изводите и ще можеш да си изготвяш сам програма която лично ти ще имаш оптимални резултати.
Ако не си запознат със сплитовете заповядай няколко идеи:
Вариант 1 - Гърди + Бицепс , Гръб + Трицепс , Рамо + Трапец + Предмишница + корем и Крака.
Вариант 2 - Гърди + Трицепс,Гръб + Бицепс,Рамо и Крака.
Вариант 3 - Гърди + Рамо (предна и средна част),Гръб + Рамо (задна част),Бицепс + Трицепс и Крака.
Има и още примерни сплитове,но те са за много напреднали анаболни хора и следователно няма да са ти от голяма полза :D
Хяйде,поздрави и дано съм помогнал.
Мнението беше редактирано от Иво Илиев на 08.09.12 14:31.
09.09.12
22:07
благодаря ви ще сменя програмата промяната може да повлияе добре :)
Краката ги тренирам по леко защото ми вървят много лесно :D но щом казване ги почвам сериозно :D
Мнението беше редактирано от Zdravko Dimitrov на 09.09.12 22:25.