07.09.12
21:41
150 гр. Извара
100 гр. Кашкавал
¼ глава лук
1 скилидка чесън
1 яйце
Тиквички - аз лично използвх 1 среден размер и 2 малки
Сол, черен пипер, лют червен пипер, чубрица
Тиквичките се разрязват на 2 по дължина и се издълбават (лодки). Нареждат се в тавичка покрита с фолио, поръсват се със сол и се запичат за 15 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Изварата, яйцето, лука, чесъна и подправките се смесват добре.
След запичане тиквичките се пълнят със сместа и се настъргва кашкавал отгоре.
В тавичката се сипва ½ чаша вода и се връща обратно във фурната до златист цвят.
Общо взето може доста да се експериментира със съставките. Вместо лук може да се сложит зелена чушка, вместо извара – сирене. Вместо кашкавал – гауда и т.н.