Пълнени тиквички с кашкавал и извара

07.09.12
21:41

150 гр. Извара
100 гр. Кашкавал
¼ глава лук
1 скилидка чесън
1 яйце
Тиквички - аз лично използвх 1 среден размер и 2 малки
Сол, черен пипер, лют червен пипер, чубрица

Тиквичките се разрязват на 2 по дължина и се издълбават (лодки). Нареждат се в тавичка покрита с фолио, поръсват се със сол и се запичат за 15 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Изварата, яйцето, лука, чесъна и подправките се смесват добре.
След запичане тиквичките се пълнят със сместа и се настъргва кашкавал отгоре.
В тавичката се сипва ½ чаша вода и се връща обратно във фурната до златист цвят.

Общо взето може доста да се експериментира със съставките. Вместо лук може да  се сложит зелена чушка, вместо извара – сирене. Вместо кашкавал – гауда и т.н.

08.09.12
00:38

Може и това, което изстъргваш от тиквичката да го запържиш леко, за да му излезе водата и тогава да го смесиш с останалите съставки на плънката.
Лично аз съм слагал и ситно нарязано филе, може и друго месце :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1