03.09.12
03:10
Здравейте хора :).
Тъй като цял живот на периоди тренирам за корем (почти винаги съм имал плочки от 6-7 години насам) се замислих наскоро “ами аз за кръст нещо правил ли съм”? Еми щом съм създал тази тема предполагам вече знаете отговора. Да, почти нищо не съм правил или поне съзнателно не съм го тренирал. Не съм се и замислял, че мога да си нанеса вреда, като натоварвам корема, а кръста го оставям да си почивка и по този начин той ми става изоставаща част.
Преди да ви попитам главният ми въпрос, искам да ви покажа няколко мои снимки и да прецените ако искате дали съмненията са ми оправдани. Забележете 3-4 снимка, там съм се стегнал, странното е как долната част на корема ми изкача напред. От 1-2 години забелязвам този може би дисбаланс. Може би се касае за лордоза или най-вероятно се е получило от много седене на компютъра, защото доколкото помня започна да се образува по времето, когато ми купиха компютър и прекалявах със седенето на него, както и сега де, но не съм сигурен за тези две съмнения. Надявам се да можете да прецените.
Иначе целта на темата е ако можете да предложите упражнения за кръст без посещение на фитнес, тоест в домашни условия или евентуално ако включва успоредки и лостове. Аз съм си харесал много едно упражнение, мисля, че се води “обратна коремна преса” (лягаме по корем, слагаме ръцете зад главата и повдигаме кръста), но не знам дали ако имам евентуално несъответствие в коремно-крсътната област, това упражнение няма да ми повлияе още по-негативно.
Общо взето е това, първо да видим дали ще може да преценим имам ли някакъв вид изкривяване и какво е ако да, след което да мисля за заздравяване на кръста ми :).
Темата беше редактирана от Nownownow на 03.09.12 03:16.
представи си как е успоредката, ти трябва да си перпендикулярно на 2-те й греди - трябва да си “вкараш” тялото между двете греди, областта между прасците и петите ти да е от долната част на едната греда, а горната част на бедрата ти (под пояса) да са отгоре на другата греда и спускаш надолу тялото после повдигаш като краката са ти неподвижни
03.09.12
08:05
Клек, мъртва тяга и гребане със щанга са прекрасни упражнения за кръста, при това не само за него, защото са доста комплексни. Ако не си ги правил преди, научи първо правилната техниката на изпълнение, препоръчително е да започнеш с празен лост.
@ Georgi Arnaudow,
доколкото разбрах ми обясни “коремна преса на успоредка” или може би “коремна преса на обратно обаче”.
@ Влади Монев,
ще имам на предвид предложените упражнения от теб, но както написах в темата нямам възможност да ходя на фитнес, нужни са ми упражнения със собственото тегло в домашни условия или такива приложими в стрийт фитнес-а.
Благодаря много на двама ви за помощта :) !
Мнението беше редактирано от Nownownow на 03.09.12 11:36.
03.09.12
11:19
http://www.bb-team.org/exercise/2480_grabno-obratno-izvivane-supermen http://www.bb-team.org/exercise/3716_palna-grabna-ekstenziya-razgavane-razvivane-hiperekstenziya
@ Никола Фингаров,
тези две упражнения много наподобяват това, което бях решил да правя и имат почти същият ефект. Обаче аз имам притеснение дали ще ми помогнат, защото самите упражнения включват извиване в кръста. Тъй като на мен коремът ми изпъква напред се замислям дали тези упражнения няма да ми навредят заради многото извивания, който включват. В смисъл да стана още по извит отзад в кръст. Как мислите ?
И на второто упражнение - http://www.bb-team.org/exercise/3716_palna-grabna-ekstenziya-razgavane-razvivane-hiperekstenziya , за какво е нужно да се прави това първо движение - момичето повдига тялото нагоре и след това чак се огъва. Какво би се променило ако направо с повдигането започне да се огъва и да направи едно цяло плавно движение докато стигне крайна точка ?
Мнението беше редактирано от Nownownow на 03.09.12 12:46.
03.09.12
13:26
казано от Nownownow на 03.09.12, 12:45:
@ Никола Фингаров,
тези две упражнения много наподобяват това, което бях решил да правя и имат почти същият ефект. Обаче аз имам притеснение дали ще ми помогнат, защото самите упражнения включват извиване в кръста. Тъй като на мен коремът ми изпъква напред се замислям дали тези упражнения няма да ми навредят заради многото извивания, който включват. В смисъл да стана още по извит отзад в кръст. Как мислите ?И на второто упражнение - http://www.bb-team.org/exercise/3716_palna-grabna-ekstenziya-razgavane-razvivane-hiperekstenziya , за какво е нужно да се прави това първо движение - момичето повдига тялото нагоре и след това чак се огъва. Какво би се променило ако направо с повдигането започне да се огъва и да направи едно цяло плавно движение докато стигне крайна точка ?
На теб проблема ти не е толкова в стойката,колкото в това,че дълго време си тренирал само корем без гърба.Колкото повече упражнения правиш за гърба толкова по-добре.Намали упражненията за корем.Ти искаш увеличаване на долната част на гърба.Тези упражнения са подходящи.
@ Никола Фингаров,
благодаря ти за пояснението, пич !
@ Georgi Arnaudow,
мерси и на тебе бро !
Страхотни сте !
Хей бро, генгста шит, мадър фак... йо... само това знам. :D :D :D
Вдигай, клякай, ставай тежки предмети - торби с цимент, тухли, керемиди, железа, дървета, камъни... Ако не друго, можеш да си намериш такава работа. Хем ще тренираш, ще си заздравиш кръста и гърба като цяло, хем ще ти плащат и няма да се оплакваш по форума, че нямаш пари за зала.
А да, стойката ти е отвратителна, като на повечето младежи - корема напред и гърбав.
Мнението беше редактирано от Old Timer на 04.09.12 22:34.