Програмата ми. Кажете си мнението! Благодаря.

10.06.04
09:03

Ето моята програма. (бел.ред. Не съм начинаещ) Можете да си кажете мненията.. Ще се радвам, ако ми предложите някакви други упражнения, с които да мога да редувам/заменям тези, за да ‘изненадвам’ мускула, както обичат да казват някои хора :) Относно храненето.. Старая се, доколкото ми позволяват финансите и обстановката.
Три-дневен цикъл е. Краката не ги тренирам засега (имам си причини).

1 ден
КОРЕМ
-Коремни преси (до отказ)
ГЪРДИ
-Повдигане на щанга от лег
-Повдигане на щанга от полулег
-Флайс
БИЦЕПС
-Бицепсово сгъване с дъмбел
-Концентрично/Скотово сгъване с дъмбел

2 ден
КОРЕМ
-Коремни преси (до отказ)
ГРЪБ
-Чукове
-Мъртва тяга
ТРИЦЕПС
-Разгъване на дъмбел над глава
РАМЕНЕ
-Раменни разтваряния с дъмбел

3 ден
ПОЧИВКА

Правя общо взето по една загряваща серия с 10 повторения и 3 основни с 6-8 повторения като последната е с максимална тежест. Какво мислите? На мен ми действа много добре.

10.06.04
10:05

Ако си начинаещ, знам, че е хубаво да започнеш с 2-3 тренировки седмично и всички мускулни групи в един ден с базови упражнения.
Аз бих ти препоръчал кофички на мястото на полулега или флайса.
За бицепс вместо дъмбел използвай щанга.
Мъртвата тяга е опасна.

BA

10.06.04
10:35

sorcerer, нормално е да не ти действа добре, не можеш за гръб и за бицепс да правиш по 2 упражнения. За гърди не видях да правиш долна част и сигурно ти изостава...
За гръб прави 4-5 упражнения, за гърди 3-4 упр. , за рамо 3-4, за трицепс 3-4, за бицепс 2-3.
Гръб: набирания, чукове, Т-образна щанга, вертикален скрипец, хоризонтален скрипец. Това са моите 5 упр. за гръб
Гърди: кофички, флайс, повдигане на дъмбел от лег, от полулег, кросоувър, пулоувър. Това са моите 5 упр. за гърди
Рамо: раменни преси, повдигане на щанга до брадичката, изтласкване арнолд, повдигане на дъмбели напред. 4 упр. правя за рамо.
Трицепс: полукофички, френско разгъване, повдигане на дъмбел зад глава, придърпване на скрипец с въжета. 4 упр. за трицепс.
Бицепс: Бицепсово сгъване на скотовата пейка с щанга, бицепсово сгъване на скотовата пейка с дъмбел.
Всичките упражнения ги правя в 4 серии(10-12-15-15 повторения) само набиранията и кофичките ги правя 4 серии по 8 повторения.
Крака не тренирам. Това е. Успех!!

10.06.04
10:58

Значи,наистина упражненията за грьб и трицепс са ти доста постни.Специално за трицепса вкарай 1-2 упражнения за маса а именно френско разгьване и сгьване на щанга с тесен хват.Това което правиш е оформящо упражнение,освен ако трицепса не ти е много развит.Не забравяй че той дава вида на голямата рька.За такав голяма група като гьрба не може да правиш само тези упражнения.Вкарай гребане с щанга от дьска ,гребане с дьмбел,лодка,придьрпване на скрипецпред или зад врат.Просто са много упражнения които може да редуваш вьв всяка тренировка.Мьртвата тяга трябва да знаеш много добре да изпьлняваш или ще береш ядове.И още нещо пробвай да правиш коремните преси последни.Успех

10.06.04
11:00

Казах, че програмата МИ ДЕЙСТВА ДОБРЕ.. :)

Pepper, бицепс не мога да правя с щанга, защото нямам такава огъната, а с другата не ми е удобно.

Bad^Boy, кое упражнение да правя за долната част на гърдите? Толкова много упражнения няма ли да ми дойдат в повече? Четох някъде, че по 2-3 упражнения за големите групи и 1-2 за малките е добре.. Ма незнам де :) Май ще включва поне скрипеца.. Пък и за маса не е ли по-добре да са по-малко повторенията с повече тежест..

mile, коремните преси ги правя в началото, защото след това просто нямам сили.. Ще разгледам из сайта и ще си добавя още упражнения, а мъртвата тяга може да я махна.

Благодаря на всички, които ми отговорихте досега.

10.06.04
11:26

Не чета другите направо пиша :)
Прави гърди-бицепс, гръб, рамо-трицепс.
Защо ли? Защото гърба не можеш да го тренираш с още 2 други мускулни групи една от която е голяма (рамо) !!!! А самият той е най-голямата група в торса :) и колкото е по-голям толкоз по-добре ;)

гърди - полулег, флайс (къвто щеш), кофички.
бицепс - дъмбели от стоеж, скот

Гръб - набирания, чукчета, тяга (прави я тя е базово основно упражнение и неможе без нея! все пак каза, че не си начинаещ :))

рамо - раменни преси, разтваряне встрани с дъмбели и след това от наклон за задното рамо
трицепс - тесен хват от лег, френско

Давай малко така и кажи кво става :)
Може упражненията да сменяш това е идея, но щом не правиш крака

П.С. Ако все пак държиш сплита да ти е в 2 дни гърди-ръце, гръб-рамо

Успех!

BA

10.06.04
13:47

sorcerer, чел си че 2-3 това е така, но зависи от опита и от видовете тренировки и от това какво целиш в залата и т.н.
Ако имаш поне 1-2 години опит и вече тренираш 4 пъти в седмицата и правиш мускулните групи по 1 път седмично значи тези мускули са се разраснали и трябва да правиш по повече упражнения. За това съм ти писал толкова.
А ако правиш всички мускулни групи по 2 пъти в седмицата или ако нямаш достатъчно опит(1-2 години) или ако тренираш 3 пъти седмично тогава ще намалиш упражненията до 2-3 за голяма и 1-2 за малка мускулна група.
Ти си прецени към коя група спадаш и как ще ги правиш.
Така, а на другия ти въпрос относно упражненията за долна част гърди: кофички, изтласкване на дъмбели от обратен лег, кросоувър. А за по-точна информация и как се правят виж в сайта раздел Упражнения: Гърди и рамо. Там ги има точно как се правят. Успех !!

10.06.04
17:08

Благодаря :) Тренирам от 3-4 месеца, така че няма да прекалявам с упражненията...

Обратен скрипец нямам.. Обратег лег също няма как да правя.. Но кофички мога да правя :) Само че трябва да излизам навън.. Ще го правя преди тренировка и после ще си довършвам с другите упражнения вкъщи...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1