06.09.12
11:05
Тренировка тази седмица:
Неделя, 09.09.2012/09.00 ч - “Богоров”
Комплексът: Съединението
(поредното творение на тандема Vic & Oranje от серията комплекси посветени на бележити годишнини на българския народ)
В 12.30 ч (подлежи на уточнение) на входа на Морската градина (до хотел Одесос), ще се проведе мини състезанието “Универсален атлет”
Тъй като не знам дали ще мога да дойда на тренировката, после имате ли някаква уговорка да се срещнете пред Одесос за да дойда там ? Или на място ще се търсите ?
казано от Vessi-barabesi на 08.09.12, 13:13:
Тъй като не знам дали ще мога да дойда на тренировката, после имате ли някаква уговорка да се срещнете пред Одесос за да дойда там ? Или на място ще се търсите ?
Смятах да се уговаряме на тренировката. Ако не се видим, ще се чуем. :)
09.09.12
21:13
Как завърши състезанието ?
10.09.12
11:07
Добре де,какво толкова ? Ако,не са се представили както трябва-класиране в тройката,нищо! Ние си ги знаем,че са корави машини! Но,все пак и ние искаме да знаем резултатите им:)
Доколкото аз разбрах на първо място е някакво момче билдърче... поне така ми казаха и честно казано съм на 100% сигурна, че не е толкова натрениран като Славко, така че - здраве да е, на Славко му е време да мачка на чужда земя. (y)
Мнението беше редактирано от Блажка на 10.09.12 11:10.
Славко беше втори. Не бях на цялото състезание и не мога да кажа, дали победителя беше наистина по-всеобхватно натрениран от Славко, но съм скептично настроен.
Ето малко видео материал и от мен, малко ми се разминаха бройките с това, което беше записано официално, но и аз ще се въздържа от коментар...
казано от Ivaylo Stefanov на 10.09.12, 11:07:
Добре де,какво толкова ? Ако,не са се представили както трябва-класиране в тройката,нищо! Ние си ги знаем,че са корави машини! Но,все пак и ние искаме да знаем резултатите им:)
Имаше здрави момчета, спор няма. Включително и първото момче, съжалявам не запомних името, беше доста здрав (и нагърмян) - 45 лицеви с пляскане и 60 кофички са си много добро представяне на бутащите движения. Но НЕ БЕШЕ комплексно най-натрениран. В 7 от 11 дисциплини Славко го смачка, ха сега ми обяснете по каква логика Славко е втори?
Хората бяха дошли с идеята да се състезават истински. Имаше един спринтьор, шампион за ветерани (36 г) с резулат 10.7 на 100м, едно от момчетата дръпна 250 тяга (май тренирал при Ефо в София) и то без почти никакво вработване и след две други дърпащи движения до отказ. Данчо (КЕТLОТ), Иво (ISB), Слави, Сашко (Madboy), Теодор Радев са хората, които познавах и всичките спокойно могат да бъдат наречени корави. Та определено нивото на атлетите си беше добро, с изключение на 1-2-ма, просто организацията куцаше яко, а личното ми мнение е, че беше натъкмено за да спечели точно определен човек.
Не може да е сериозно да засичаш време за спринт на 3-ма човека с мобилен телефон и атлетите да бягат в алея, препълнена с майки с детски колички, деца с ролери и пенсионери с бастуни.
Вярвам, момчетата ще си споделят постиженията, ако желаят, не ми се цитират резултати само по спомен, защото протоколи така и не видяхме (няма и да видим, сигурен съм).
Мнението беше редактирано от Vic на 10.09.12 14:02.
С течение на времето ще се изчисти организацията:)
Аз съм губил, побеждавали са ме...важното е всичко да е с чест и достойнство. Момчил е човек с авторитет, тъпо ще е да се дзифтари за 1000 лева.
Но и няма да е лошо да се срещне с бате Вики за един бърз обучителен курс, за негово добро ще е!
Иначе много коментари имаше от публиката и от други знайни и незнайни машини кой колко кофички е правил, кой колко е дърпал...на всички тези им предлагам да се натегнат един път зверската, да избягат 400м. за една минута и после да си направят кофичките от тренировка...аз съм направил, колкото....мога:)
Март месец ще има състезание в София...пак с награден фонд...тогава анонимните форумни трепачи ще имат поле за изява...в смисъл, ако сега им е било далече:)
А за бат Вики и Сашо може да направят за ветерани, та да ги видим в екшън:)
10.09.12
15:33
В най-скоро време очаквайте клипове, времена и информация за всички състезатели. :)
10.09.12
15:41
казано от slavko на 10.09.12, 15:11:
Да го обявят по-от рано, че да потренирам все пак :) С Вик ще се договорим за местата така, че да елиминираме останалите “ветерани” (освен Иво де) :D
казано от Vic на 10.09.12, 14:01:
Имаше един спринтьор, шампион за ветерани (36 г) с резулат 10.7 на 100м
Само дето Ванката е станал спринтьор като ветеран, преди това май на 800 е бягал ;) Пък и не е като да не е нагърмян, но е и много натрениран. Показвал съм го на Слави като е идвал в Пловдив. Тия кутии за скокове в залата са негово дело.
казано от slavko на 10.09.12, 15:11:
...
казано от James Hinks на 10.09.12, 15:41:
...
Да го обявят по-от рано, че да потренирам все пак :) С Вик ще се договорим за местата така, че да елиминираме останалите “ветерани” (освен Иво де) :D
Айдеее... пак ме вкарахте в схемите :D Ще видим тая работа... ;)
Колкото до състезанието, отидох с голяма кошница с очаквания и съответно се разочаровах. А изгонването ни от охраната по средата на състезанието направо преля чашата.
Държа да отбележа, че от страна на състезателите мръсни игри не видях - всички се държаха максимално спортменски и коректно един към друг.
Сега успях да гледам клипчетата на Марги, сори ама... при Славко брояча казва два пъти 12, 12 и два пъти 14, 14…
То е ушеизбийно още на първотп гледане... (dull)
Е то идеята е че другите му повторения не са чисти и за това не ги зачитат.Поне така предполагам де,нали и за това се чува”тоз път не пусна до доло ” и т.н.
10.09.12
19:44
То е ясно,че нещата са били планирани предварително-ма*ната им,ние да сме здрави:)
За Слави ясно,а Ивайло (адашчето) какво направи,изобщо участва ли? И не само за него,а и за Сашко,Теодор.....
Този Момчил Милев да не би да е културиста от преди 10-15 год. ?
Когато повече хора си подадат ръка, ще станат нещата...
Всичко е вече зад гърба ни и действаме за другото състезание!
За принципни хора като бате Вик и цветето...е разбираемо да реагират така...
Мен са ме дисквалифицирали, подигравали са ми се...наистина нямам претенции, нямам и болни амбиции.
Сега, от състезателна гледна точка, най-важното ми е следващия Оупън за Кросфит Игрите.
Ако съм добре, ще бягам 60м. в зала февруари на републиканското. А ако Юнивърсъл удържат на думата си, ще се състезавам на следващото такова състезание в София.
Дотук бях с тази дискусия.
10.09.12
22:01
Добра идея е да се прекрати тази дискусия, наистина. Само че няма как да не отговоря на няколко коментара, които ми се набиха на очите. Първо Вики, до колкото разбрах, са те изгонили, на последната част от състезанието, когато се е пренесло в залата. Не си бил ти единствения изгонен, тъй като веднага след “Универсален атлет” започваше републиканското по културизъм, всички които не са си били закупили билети са били помолени да напуснат. “Ivaylo Stefanov” момчето, което спечели, беше абсолютно непознат за целият екип, организирал състезанието. Вместо да се зарадвате на прекрасния ден, на състезателите, на атмосферата, естествено всичко трябваше да се оплюе по български. Единствената благодарност която видях към Момчил бе от Слави. И вместо да се оплаквате от майките с колички и старците в морската, другия път вместо състезателите, може да гледате именно тях плюс група метъли на третата двулитровка. Много жалко, не стига че нямаме, ами и не оценяваме като ни дадат.
казано от Anatoli Ivanov на 10.09.12, 22:01:
Добра идея е да се прекрати тази дискусия, наистина. Само че няма как да не отговоря на няколко коментара, които ми се набиха на очите. Първо Вики, до колкото разбрах, са те изгонили, на последната част от състезанието, когато се е пренесло в залата. Не си бил ти единствения изгонен, тъй като веднага след “Универсален атлет” започваше републиканското по културизъм, всички които не са си били закупили билети са били помолени да напуснат. “Ivaylo Stefanov” момчето, което спечели, беше абсолютно непознат за целият екип, организирал състезанието. Вместо да се зарадвате на прекрасния ден, на състезателите, на атмосферата, естествено всичко трябваше да се оплюе по български. Единствената благодарност която видях към Момчил бе от Слави. И вместо да се оплаквате от майките с колички и старците в морската, другия път вместо състезателите, може да гледате именно тях плюс група метъли на третата двулитровка. Много жалко, не стига че нямаме, ами и не оценяваме като ни дадат.
Анатоли,
Да не се познавахме и да ми ги говориш тези работи, щях да те разбера. Ще продължа още малко дискусията, само за да изясня моята гледна точка.
1. Отидох на състезанието с нагласата да се видя с хубави хора и да гледам едно добро съревнование. Говорих съвсем нормално с Момчил и останалите организатори, дори си позволих няколко съвета, само и само нещата да вървят. Аз съм последният, който ще тръгне да оплюва “по нашенски”, защото съм бил и от двете страни на барикадата по състезания - и като състезател и като треньор и като организатор (всъщност и като трите наведнъж).
2. Нищо лично към Момчил Милев, моите уважения към човека. Познавам го само от снимки по списанията (да, Иво, за същия състезател по културизъм става въпрос). Изглеждаше във форма, между другото, което не мога да кажа за Дани Драганички, който беше двойно по-малък, например (при него май става въпрос за здравословни проблеми).
3. Изгониха всички, не само мен. Приписвам и това на недобрата организация, защото ще ми е двойно по-неприятно, ако е въпрос на лично отношение. Как ще се почувстваш ти ако си гледал половината състезание на метър от атлетите, помагал си на състезателите и изведнъж ти кажат да се разкараш, защото след 2 часа, повтарям - 2 часа (!), започвало състезанието по културизъм, което е с билети. Ако беше обявено предварително, че “Universal атлет” ще е с билети, щях да си купя, бъди сигурен. Още нещо - преди началото изрично питахме дали се налага да си купуваме билети и ни отговориха отрицателно.
4. За сведение, когато ни изгониха, оставаха следните дисциплини:
Мъртва тяга
Лицеви опори
Кофички
Бенч преса
“Тур за овации” (по бански)
Т.е. почти половината състезание.
5. Ти си част от екипа на “Power and Beauty”, напълно разбирам позицията ти на защита на организаторите, но бъди безпристрастен за момент - как ще оцениш гореописаната ситуация?
6. Нищо лично срещу победителя, както писах по-горе, момчето си е яко. Просто не беше най-добрия за мен. Ако няма връзка с организаторите, поднасям извиненията си за коментарите, свързани със съмнения за нагласяване на резултатите. Големият недостатък - никой не обяви как се точкуват отделните дисциплини, никой не показаха протоколи, а самото класиране беше доста забавено във времето, което предизвика съмнения в нас, зрителите.
7. Аз не се оплаквам от майките с колички, въобще не си ме разбрал. Ти не беше там, но останалите, които присъстваха, ще потвърдят - застават на старт атлетите и се започва едно ръкомахане, подвикване и подсвиркване към хората по алеята (а те бяха много в този хубав слънчев ден) да се махнат от пътя. Нали си представяш какво ще се случи, когато един 90 кг бягащ на макс атлет се сблъска с детенце на ролери, пресичащо алеята? Опасно и безотговорно е това!
8. Като обобщение - добра идея, лоша организация (тук не коментирам подбора и подредбата на дисциплините). Беше направено ей така - набързо и между другото, с минимални усилия, в почивката преди основното състезание по културизъм. Силно се надявам в следващите издания да се вземе поука и организацията де се подобри.
Поздрави!
11.09.12
10:34
Анатоли,
Не оплювам нищо и никого! Просто ми е интересно,както стана на въпрос- защо няма протоколи да се види наистина на всеки резултата? Аз,също съм ходил на състезания(и то не малко),така че много се радвам на такива събития,които напоследък са рядкост.
А,за Момчил питах просто информативно:)
11.09.12
18:07
Вики, не оставай с впечатлението, че ти държа тон, или ти говоря на криво. Все пак това е интернет, нито можеш да чуеш тона на гласа ми, нито самия начин по който бих ти говорил. Аз не отричам възможността организацията да е куцала. Все пак до сега не е било организирано такова състезание. Аз съм от екипа на Power and Beauty , но повярвай ми именно че се познаваме и с теб и с Слави и с някой от останалите момчета, които бяха на състезанието, не мога да си позволя да не бъда безпристрастен. Чух се и с Момчил преди няколко секунди. Думите му бяха : “До следващото състезание оставаше час и половина, хората с билети започваха да идват, залата започна да се пълни. Казах на охраната да помоли хората без билети да напуснат, защото иначе по-късно щеше да е невъзможно да се отсеят. Имаше доста хора, които веднага си взеха билет, бяха проверени и се върнаха да си догледат състезанието.”
Аз единствено бях афектиран от това, че наистина никой не каза едно “евала” на Момчил, че дойде и организира състезание, че си даде парите за спорта.
Просто видях с какво желание дойдоха всички от екипа, цял ден обсъждахме, нямаха търпение да дойде утре. Аз умрях от яд, че съм на работа.
Пак казвам състезанието не беше кросфит, част от оценката е била и за самият вид на състезателите, факт е че момчето, което спечели изглеждаше по-добре от Слави. Друг факт е, че ако Слави беше в най-добрата си форма, решението щеше да е доста трудно.
Вики, не приемай нищо лично, много добре знаеш отношението ми към теб! Късно вечерта или утре ще кача и всички резултати, ще има и видео, но трябва да се обработи, за момента е 8 часа сух материал.
Ноември месец в София! Пожелавам безаварийна подготовка на състезателите, ако някой иска да вземе участие в организацията на състезанието, нека ми пише и аз ще говоря с Момчил.
11.09.12
18:09
казано от Ivaylo Stefanov на 11.09.12, 10:34:
Анатоли,
Не оплювам нищо и никого! Просто ми е интересно,както стана на въпрос- защо няма протоколи да се види наистина на всеки резултата? Аз,също съм ходил на състезания(и то не малко),така че много се радвам на такива събития,които напоследък са рядкост.
А,за Момчил питах просто информативно:)
Късно вечерта или утре ще напиша протоколите от състезанието.
11.09.12
19:23
Цитат от страницата на Момчил Милев във Фейсбук, коментарът не се отнася за конкретната тема във форума, а принципно:
Momchil Milev
Много злонамерени хейтъри не спряха да пишат глупости по комерсиални форуми обвързани с конкурентни фирми. Не членувам в такива и ще дам отговорът си тук.
1. Universal ATHLET беше рекламен проект с идеята да се вдигне шум на РЕПУБЛИКАНСКОТО първенство по културизъм и фитнес. Ето точно затова го направихме в морската градина по точно това време, да има шумотевица и атракция! Нямам претенция да съм организирал” открит шампионат по кросфит” пожелавам ви успех близките 2-3 години да успеете да си организирате.
2. Да имаше пропуски, Но ВСИЧКИ атлети бяха при равни условия.
3. Протоколите ги забравих във Варна но който трябва ги видя, смятах ги лично пред Слави и му ги оставих да ги разгледа! Тази вечер ще ги публикувам във ФБ. Но по хубавото е, че има пълен запис на всичко ;)
3. Ще има нов UNIVERSAL ATHLET, пред НДК в деня на световното за класици, но пак повтарям това не е кросфит състезание!Така подготвям регламента,ако не сте разбрали всички спортове да имат равен шанс! Никой не е за подценяване!
казано от Tsetso Karkalanov на 11.09.12, 19:23:
...
3. Протоколите ги забравих във Варна но който трябва ги видя, смятах ги лично пред Слави и му ги оставих да ги разгледа! Тази вечер ще ги публикувам във ФБ. ...
Ще ми е любопитно да ги видя.
А за злонамереността - няма такава тук, поне не и в мен. Отидох на състезанието като на спортен празник и щях да преглътна повечето проблеми, но изгонването ми дойде в повече. Съжалявам.
П.П.
Славе,
Не знаех, че си разглеждал протоколите...
Неделя, 09.09.2012
Място: “Богоров”
Участници: Ива, Иво, Благо, Трифон, Венци, Жулиян и Вик
Гости и наблюдатели: Веси и Петърчо, Данчо (KETLOT) и компания :)
Тренировка:
1. Техника:
- Обръщане и изтласкване с пудовка
2. Основен комплекс:
85 повт сумо тяга и хай-пул с пудовка/дъмбел (KB Sumo Deadlift High Pull)
Последвано от :
8 рунда от:
6 повт обръщане и изтласкване с пудовка (на всяка ръка) (KB Clean and Jerk)
9 повт бърпи с набиране (Burpee Pullup).
За време.
Резултати:
Ива 22:08 мин (SDHP с пудовка 8 кг, обръщане и изтласкване с гира 5 кг)
Иво 21:07 @ 16 кг (руски суинг вместо обръщане и изтласкване)
Благо 24:10 @ 16 кг
Трифон 24:50 @ 32 кг
Венци 29:03 @ 24 кг
Жулиян 29:13 @ 16 кг
Яка тренировка!
Мнението беше редактирано от Vic на 11.09.12 23:33.
12.09.12
10:43
Universal ATHLET
Стартов лист:
1. Йордан Христов
2.Александър Пртров
3.Тодор Радев
4.Боян Кънчев
5.Ивелин Милев
6.Марчо Марков
7. Отказал се
8. Цветко Каркеланов
9. Иван Петров
10.Ивайло Бешевлиев
11.Дончо Тупалов
12. Слави Павлов
Резултати по дисциплини
400м
1. Йордан Христов 67сек
2. Александър Петров 73сек
3. Теодор Радев 77сек
4. Боян Кънчев 65сек
5. Ивелин Милев 80сек
6. Марчо Марков 64сек
8. ЦветкоКаркеланов59,98сек
9. Иван Петров 59,76сек
10. Ивайло Бешевлиев69,5сек
11. Дончо Тупалов 69,78
12.Слави Павлов 64,7
Спринт под наклон
1. Йордан Христов 8,99с
2. Александър Петров 10,01с
3. Теодор Радев 9,09с
4. Боян Кънчев 9,32с
5. Ивелин Милев 10,73с
6. Марчо Марков 9,13с
8. Цветко Каркеланов8,79с
9. Иван Петров 8,48с
10. Ивайло Бешевлиев9,86с
11. Дончо Тупалов9,63с
12.Слави Павлов8,53с
Скок от място
1. Йордан Христов 2.48м
2. Александър Петров 2.00м
3. Теодор Радев2.20м
4. Боян Кънчев2.52м
5. Ивелин Милев2.05м
6. Марчо Марков2.78м
8. Цветко Каркеланов2.48м
9. Иван Петров2.60м
10. Ивайло Бешевлиев2.20м
11. Дончо Тупалов2.15м
12.Слави Павлов2.88м
Катерене по въже
1. Йордан Христов3.80с
2. Александър Петров6.93с
3. Теодор Радев8.88с
4. Боян Кънчев3.61с
5. Ивелин Милев6.25с
6. Марчо Марков4.07с
8. Цветко Каркеланов6.39с
9. Иван Петров5.22с
10. Ивайло Бешевлиев5.13с
11. Дончо Тупалов4.17с
12.Слави Павлов2.96с
Набиране до гърди
1. Йордан Христов 20бр
2. Александър Петров 9бр
3. Теодор Радев 7бр
4. Боян Кънчев 14бр
5. Ивелин Милев 12бр
6. Марчо Марков 6бр
8. Цветко Каркеланов7бр
9. Иван Петров 7бр
10. Ивайло Бешевлиев 6бр
11. Дончо Тупалов 6бр
12.Слави Павлов 14бр
“обръщане” ;)
1. Йордан Христов 22 бр
2. Александър Петров 17бр
3. Теодор Радев 6 бр
4. Боян Кънчев 16бр
5. Ивелин Милев 11бр
6. Марчо Марков 20бр
8. Цветко Каркеланов 18бр
9. Иван Петров 18бт
10. Ивайло Бешевлиев18бр
11. Дончо Тупалов12бр
12.Слави Павлов21бр
Тяга
1. Йордан Христов180кг
2. Александър Петров180кг
4. Боян Кънчев170кг
5. Ивелин Милев120кг
6. Марчо Марков200кг
8. Цветко Каркеланов250кг
9. Иван Петров160кг
10. Ивайло Бешевлиев205кг
11. Дончо Тупалов125кг
12.Слави Павлов210кг
Лицеви опори с пляскане
1. Йордан Христов40бр
2. Александър Петров41бр
4. Боян Кънчев39бр
6. Марчо Марков61бр
8. Цветко Каркеланов43бр
9. Иван Петров30бр
10. Ивайло Бешевлиев39бр
11. Дончо Тупалов25бр
12.Слави Павлов38бр
Кофички
1. Йордан Христов40бр
2. Александър Петров45бр
4. Боян Кънчев31бр
6. Марчо Марков51бр
8. Цветко Каркеланов30бр
9. Иван Петров37бр
10. Ивайло Бешевлиев49бр
11. Дончо Тупалов18бр
12.Слави Павлов34бр
Лег
1. Йордан Христов105кг
2. Александър Петров110кг
4. Боян Кънчев110кг
6. Марчо Марков140кг
8. Цветко Каркеланов140кг
9. Иван Петров120кг
10. Ивайло Бешевлиев130кг
11. Дончо Тупалов75кг
12.Слави Павлов125кг
Рунд за хармонично тяло
1. Йордан Христов 6място
4. Боян Кънчев 5 място
6. Марчо Марков 1 място
8. Цветко Каркеланов 3 място
9. Иван Петров 4 място
12.Слави Павлов 2 място
Класиране
1 Марчо Марков 27 нт
2 Слави Павлов 30 нт
3 Цветко Каркеланов 38 нт
4 Иван Петров 46нт
4 Йордан Христов 46 нт
6 Ивайло Бешевлиев 54нт
7 Боян Къчев 56нт
8 Александър Петров 73нт
С Момчил снощи си поговорихме и всичко е приключено.
Продължаваме всички заедно напред към следващото състезание.
12.09.12
11:18
казано от Tsetso Karkalanov на 11.09.12, 19:23:
Цитат от страницата на Момчил Милев във Фейсбук
Засегнал се е от нещо, но наистина регламента на състезанието не отговаря на дефиницията за “универсален атлет”, виж а кое за атлет на “Universal” е по-друго вече ;)
Да се пали е нормално и разбираемо, но и нека си признае, че не разбира от атлетизъм и за това така е измислено самото състезание ;)
казано от Anatoli Ivanov на 12.09.12, 10:43:
Universal ATHLET
Супер! Благодаря, Анатоли!
Само едно молба - би ли уточнил начина на точкуване? 1-во, 2-ро... и т.н. място в отделните дисциплини, както и точките при еднакви постижения. Предварително благодаря!
12.09.12
14:49
Първият в дадената дисциплина, получава една точка, втория две, третият три и тн. Състезателят с най-малко точки е победител. При равен резултат се получават еднакъв брой точки. Знаех си, че Данчо е спечелил набиранията :)))