10.09.12
12:21
Понеделник:Трицепс и бицепс
Вторник: почивка
Сряда : Гърди и рамо,крака
Четвъртък: Почивка
Петък: Гръб и трапец
Събота : почивка/корем
Неделя: Почивка
Мога само 3 пъти в седмицата да ходя на фитнес затова съм сложил краката в сряда
Трицепс-Кик бек,френска преса,едостранно сгъване зад глава
Бицепс-Сгъване с щанга/дъмбели,концентрично
Гърди-Пек дек,флайс,Изтласкване на щанга от лег с тесен хват
Рамо-Повдигане на ръце встрани,Повдигане на ръцете напред
Крака-Бедра Бедрено разгъване,Бедрено сгъване Прасец- Повдигане на пръсти на лег преса,Калф машини
Гръб-Едностранно гребане с дъмбел,Придърпване на долен скрипец,Придърпване на вертикален скрипец
казано от El Talanto на 10.09.12, 12:21:
Мога само 3 пъти в седмицата да ходя на фитнес затова съм сложил краката в срядаТрицепс-Кик бек,френска преса,едостранно сгъване зад глава
Бицепс-Сгъване с щанга/дъмбели,концентричноГърди-Пек дек,флайс,Изтласкване на щанга от лег с тесен хват
Крака-Бедра Бедрено разгъване,Бедрено сгъване Прасец- Повдигане на пръсти на лег преса,Калф машиниГръб-Едностранно гребане с дъмбел,Придърпване на долен скрипец,Придърпване на вертикален скрипец
Тренировката в сряда не става.Ето така ги направи:
Понеделник : гръб и трицепс
Сряда : гърди и бицепс
Петък : Рамо и крака
Другите дни почивка.Упражненията ти също имат грешки.Изтласкване на щанга с тесен хват не е за гърди !Прави я с широк хват и я сложи да е първа.При рамото вмъкни преси със щанга или дъмбели , както и упражнения за задното рамо (обратен пек-дек / повдигане на щанга отзад / приведен разтваряне на дъмбели ). За краката сложи поне клек със щанга.За гърба замести вертикалния скрипец със набирания (ако можеш , ако не ще се научиш).
10.09.12
12:33
Защото ми казаха бицепса и трицепса в един ден да се тренират имало по-голям ефект.
Мерси за написаното
10.09.12
13:36
То трицепс и бицепс може да се тренират, но по този начин ти както си подредил програмата си или някои друг това е нещо... гърди с крака малее
10.09.12
14:12
Според мен е добре по-големите мускулни групи да са като основа на трите ти тренировки тоест:
1ден - Гърди + нещо
2ден - Гръб + нещо
3ден - Бедра + нещо
Под ‘’нещо’’ разбирай другите мускули... има доста комбинации... може Гърди+трицепс, Гърди+бицепс, Гърди+ рамене, Гърди+рамене и трицепс, Гърди+рамене и прасци и прочие.... както казах трябва да имаш три основи в тренировките с другото може да експериментираш.
Гърди + рамене според мен не е от най-удачните комбинации...
Ти си на 15…заложи на кофички + набирания по много и тренирай гърдите с гърба заедно,сега ти е времето да се ‘’отвориш’’ лесно, и на сила и на визия..
Сложи раменете с крака или в отделен ден!
10.09.12
14:22
Благодаря Ви
10.09.12
21:46
“Гърди-Пек дек,флайс,Изтласкване на щанга от лег с тесен хват” ъъъ това последното упражнение не е ли за трицепс? :дд
казано от El Talanto на 10.09.12, 12:21:
Мога само 3 пъти в седмицата да ходя на фитнес затова съм сложил краката в срядаТрицепс-Кик бек,френска преса,едостранно сгъване зад глава
Бицепс-Сгъване с щанга/дъмбели,концентричноГърди-Пек дек,флайс,Изтласкване на щанга от лег с тесен хват
Крака-Бедра Бедрено разгъване,Бедрено сгъване Прасец- Повдигане на пръсти на лег преса,Калф машиниГръб-Едностранно гребане с дъмбел,Придърпване на долен скрипец,Придърпване на вертикален скрипец
Далеч от истината..така:
Гърдите,краката и рамото..не зная какво ще ти е възстановяването без да спазваш хр.режим и да зимаш добавки
Кик-бек и зад глава са долу-горе еднакви..замени едното със пушдаун
За бицепса прави крив/прав лост,дъмбели,скотово
За прасците няма смисъл да ги правиш хем на лег пресата хем и на калф..прави само на калф машината
За гърба прави скрипец или набиранки,гребане с щанга широко,мъртва,гребане с дъмбел
За гърдите не прави с тесен хват защото е за трицепс..предлагам ти : хоризонтална лежанка,полулег с щанга,полулег с дъмбли и флайс
За краката почвай да правиш клекове може и напади с дъмбели
За рамото прави раменни преси с щанга или дъмбели,повдигане встрани,вертолет с крив лост
Трапеца ти е достатъчно едно упражнение повдигане на раменете с щанга или дъмбел 3 по 15,12,12
Прави по 3 серии всяко упражнение всяка следваща серия слагаш повече килограми и дигаш по (10 - 8 ) пъти
Наблягай на базовите упражнения : клек,мъртва,гребане,раменни преси,сгъване с щанга дори и набиранки !
Това е от мен мисля,че много те улесних !