Тренировачна програма,режим и цели

11.09.12
19:10

Здравейте!Казвам се Божидар на 16 години от София. Висок съм 167 см. и съм 67кг.Целта ми е покачване на мускулна маса.
Искам да изградя едно хубаво тяло знам че това става с много тренировки спазване на режим и най-важното време 1,2 години ако не и повече.

Програмата ми:

Понеделник : гръб и бицепс
Сряда : гърди и трицепс
Петък : Рамо и крака

Гръб-Едностранно гребане с дъмбел,Придърпване на долен скрипец,Придърпване на вертикален скрипец,Мъртва тяга

Бицепс-Сгъване с щанга/дъмбели,концентрично

Гърди-Пек дек,флайс,Избутване на машина за гръдни мускули

Трицепс-Кик бек,френска преса,едостранно сгъване зад глава

Рамо-Повдигане на ръце встрани,Повдигане на ръцете напред,Арнолд аменни преси с дъмбели

Крака-Бедра Бедрено разгъване,Бедрено сгъване  Прасец- Повдигане на пръсти на лег преса,Калф машини,клек с щанга,Затваряне на бедра на Аддуктор машина

Диета

Сутрин - яйца,плодове,пълнозърнест хляб с извара
Обяд - месо,картофи,мляко,зеленчуци,пълнозърнест хляб,плодове
Вечеря - нещата от обяда

Ще бъда много благодарен ако кажете мнението си.Благодаря ви предварително.

AS

11.09.12
19:54

За гърди може да вкараш пулоувър-доста добро упражнение според мен.Едно упражнение за задно рамо може да сложиш,ако рамото ти е приоритет,де.Общо взето това е за програмата.
За хр.режим-пий вода и една лъжица мед или банан след тренировка ще е добре да хапваш.

Успех!!

11.09.12
19:56

Благодаря ще имам впредвид тези неща :)

11.09.12
20:47

Първия младеж,който не прави крака,рамо,гърди в един ден,а пък има отделен ден за бицепс,трицепс.Дано така да продължат нещата.Разделението на мускулите не е лошо,само при гърдите - пек дек и флайс са припокриващи се упражнения,прави или едното или другото и добави лежанка или избутване на дъмбели от лег.

11.09.12
23:16

казано от El Talanto на 11.09.12, 19:10:

Гръб-Едностранно гребане с дъмбел,Придърпване на долен скрипец,Придърпване на вертикален скрипец,Мъртва тяга
Тяга, високо изтегляне, набиране с тежест с раменен надхват, гребане

Гърди-Пек дек,флайс,Избутване на машина за гръдни мускули
Ужас! Кофи с тежест, избутване с дъмбели, полулег с щанга

Трицепс-Кик бек,френска преса,едостранно сгъване зад глава
Лег с тесен хват или френско от лег, разгъване на скрипец

Рамо-Повдигане на ръце встрани,Повдигане на ръцете напред,Арнолд аменни преси с дъмбели
Милитари преса, разтваряне встрани, разтваряне от наклон

Крака-Бедра Бедрено разгъване,Бедрено сгъване  Прасец- Повдигане на пръсти на лег преса,Калф машини,клек с щанга,Затваряне на бедра на Аддуктор машина
Клек с щанга, разгъване, сгъване, калф машина

Основен принцип е базовите движения преди изолиращите, след като търсиш маса заложи на тежки основни движения, а не на изолацията. Коригирах това, което не е на ред според мен, успех.

11.09.12
23:37

Така по-добре ли са упражненията:

Гръб-Едностранно гребане с дъмбел,Придърпване на вертикален скрипец,Мъртва тяга,гребане с щанга,набиране с раменен надхват

Гърди-Избутване на дъмбели от лег,пулоувър,полулег с щанга,кофички

Трицепс-Трицепсово разгъване на горен скрипец ,френска преса,едостранно сгъване зад глава

Рамо-Повдигане на ръце встрани,Повдигане на ръцете напред,разтваряне от наклон

Крака-Бедрено разгъване,Бедрено сгъване,Калф машини,клек с щанга

Мнението беше редактирано от El Talanto на 11.09.12 23:54.

12.09.12
00:12

казано от El Talanto на 11.09.12, 23:37:

Така по-добре ли са упражненията:

Не. Написах ти: основни масоизграждащи преди изолиращи упражнения.
Това ще рече:

Гръб: Първо набиране, гребане с щанга и високо изтегляне, айде компромис за тягата да е в края, но само защото е тежка и ще ти дръпне тока... От едностранно гребане и вертикален скрипец смисъл няма, дублират гребане с щанга и набиране.

Бицепс-Сгъване с щанга/дъмбели,концентрично-ОК

Гърди: Пулоувър последен, другото не е чак толкова фатално, но съвета ми все пак е кофи, лег, полулег, пулоувър или лег, кофи, полулег, пулоувър.

Трицепс: Френско от лег (ако на това казваш френска преса), разгъване на горен скрипец. От трето упражнение смисъл няма, тренираш трицепс с гърди, той е отнесъл достатъчно и от избутванията и от кофите.

Рамо: Първо военната преса, защо бягаш от нея не знам, после разтваряне встрани, разтваряне от наклон. Предно рамо участва доста активно с гърдите, така че няма нужда от повдигане напред.

Крака:Клек, разгъване, сгъване (или римска тяга), калф машина

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 12.09.12 22:33.

12.09.12
00:40

Добре мерси

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1