Смяна на програмата

11.09.12
21:37

Здравейте.Вече 5-ти месец тренирам по тази програма:
Понеделник- гърди, предно и средно рамо
Вторник- гръб, задно рамо, трапец
Сряда- почивка
Четвъртък- бицепс, трицепс,предмишница
Петък крака, корем
Събота- почивка
Неделя- почивка

Искам да сменя програмата с нещо такова:
Понеделник-гърди,трицепс
Вторник-гръб,бицепс
Сряда-почивка
Четвъртък-предно,средно,задно рамо,трапец,предмишница
Петък -крака,корем
Събота-почивка
Неделя-почивка
Имам напредък от първата програма,но си мисля че вече трябва да я сменя
На 20г. съм 175см 80кг цел покачване на мускулна маса
Въпрос:Трябва ли да си дам 1седмица почивка за да я сменя или от понеделник да започвам с другата?
Благодаря предварително

Защо ще я сменяш след като имаш напредък? Няма логика! Промени се търсят когато нещо куца.

АЧ

11.09.12
22:01

Пич понеделник праавиш гърди и трицепс, а вторник гръб и бицепс, много кратко време за възстановяване.

11.09.12
22:51

И как точно като прави гърди и трицепс натоварва гърба или бицепса ? (giggle)

Мнението беше редактирано от Nevergiveup на 11.09.12 22:51.

11.09.12
23:03

казано от Ачо на 11.09.12, 22:01:

Пич понеделник праавиш гърди и трицепс, а вторник гръб и бицепс, много кратко време за възстановяване.

На кое??
Към автора на темата: if it works, don’t fix it

11.09.12
23:19

Абе много задълбавате в подробности,човека му е казал - много малко време за възстановяване и точка.Сега на какво,къде и защо ,щом не е обяснил значи са излишни въпроси и се подразбира.Да,ама не.И на мен ми е много интересно за какво възстановяване става на въпрос,понеже цяло лято тренирам по подобна схема,поради липса на време  и вярно качих по-малко от очакваното,но за 3 месеца с разпиляно хранене и основно нощен труд ,което ще рече кофти почивка,щото нищо не може да замени нощния сън - от 85 кг до 92.

12.09.12
18:14

казано от Александър Георгиев на 11.09.12, 21:59:

Защо ще я сменяш след като имаш напредък? Няма логика! Промени се търсят когато нещо куца.

Незнам,5 месеца не са ли много,защото някъде бях чел че трябва да се сменят на 3

казано от ClearBlueSky Heaven на 12.09.12, 18:14:

Незнам,5 месеца не са ли много,защото някъде бях чел че трябва да се сменят на 3

А не си ли чел, че Рони Колман си тренира по една и съща програма години наред или пък,че Дориан тренира по първата си програма 4 години и става шампион на Англия?!
Това кой какво казва, не е от особено значение.Важно е при теб как се случват нещата.Единственото важно в случая е дали имаш напредък или не - нищо друго.
Ако си в застой, това вече е друга тема.Разбери за всяко едно действие трябва да има основателна причина, лично аз не бих сменил нищо, ако то работи за мен, дори и 1000 човека кажат,че не е правилно :)

12.09.12
20:10

казано от Александър Георгиев на 12.09.12, 19:11:

казано от ClearBlueSky Heaven на 12.09.12, 18:14:

А не си ли чел, че Рони Колман си тренира по една и съща програма години наред или пък,че Дориан тренира по първата си програма 4 години и става шампион на Англия?!
Това кой какво казва, не е от особено значение.Важно е при теб как се случват нещата.Единственото важно в случая е дали имаш напредък или не - нищо друго.
Ако си в застой, това вече е друга тема.Разбери за всяко едно действие трябва да има основателна причина, лично аз не бих сменил нищо, ако то работи за мен, дори и 1000 човека кажат,че не е правилно :)

Благодаря

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1