вапрос:гребане с щанга (чукчета)

16.08.05
20:13

има ли голяма разлика дали си го хванал muskulibg.com/fitness/lu%20ferinio-grebane%20za%20grab.jpg или рацете ще са ти обратно.и попринцип кое се счита за правилно?

16.08.05
23:39

И двете са правилни правил съм ги зависи как ще свикнеш по принцип е по разпростран хват- Надхват

16.08.05
23:43

На мен ми действа повече подхвата  (така го усещам), но внимавай да не скъсаш бицепс, понеже аз бях на границата няколко пъти! Само трябва да си внимателен и да го изпълняваш правилно!

Подхват рулс  :lol:

16.08.05
23:49

И аз съм почитател на подхвата с него стигнах чудовищни тежести които съм пробвал с надхват ама не можех да ги мръдна

17.08.05
00:18

За надхвата съм забелязъл, че трябва да си доста по-наведен от подхвата. Оттам и разликата в тежестите... Зависи и на какво искаш да акцентираш, но е хубаво да се редуват двата хвата.

CR

17.08.05
11:49

аз тпва упражнение го правя като сложа щангата под лежанката и придърпвам нагоре докато лоста на щангата се одари в долната щаст на лежанката (С много широк надхват)
Иначе сам си мислил че  muskulibg.com/fitness/lu%20ferinio-grebane%20za%20grab.jpg това упр. е вид “мъртва тяга” :oops:

17.08.05
16:14

Варианта с лежанката е по щадящ за кръста не се натоварва
колкото до второто  :D

17.08.05
16:31

аз ги редувам надхват и подхват.подхвата по ми харесва защото позволява по-големи тежести :D

17.08.05
16:53

аз пък и с двата хвата вдигам еднакво!

DO

17.08.05
22:38

с “подхват” аз лично доста по-добре чувствам упражнението и съм доволен от хвата ... някои път може да пробвам и надхват

PR

18.08.05
20:34

Вдигам само с надхват - стигал съм до 4-5 със 200кг с фитили и надхват :)
Сега си правя пирамида и върха и е 6x180 - започвам от 100 и така !

Това е N1 упражнение ,като му хванеш техниката :)

19.08.05
09:38

За чукчета ли говориш с над хват или за тяга?
Чукчета на 200 ми се вижда много, ама много тежко. ти трябва да имаш доста високо лично тегло. аз съм 85-86кг и като сложа към 100-те и ми е трудничко, вече. Най-добре ми е с 80-90кг.

19.08.05
09:57

Ами за чукчета говорим, ако не се лъжа, 200 си е тежко, спор няма ;).
Аз със 120 правя стриктни 8 - 10 повторения. Като тегло съм колкото теб някъде (84 - 85 кг.), така че не виждам проблем PROMT да ги прави със 180 - 200, той е към 100 кила. То зависи и от амплитудата и наклона де, това трябва да се уточни, защото гребането с щанга може да се прави по - много начини.
Аз го правя по класическия (според мен) начин - накляням се към 45 градуса спрямо вертикала, не повече и дърпам към корема в долната част, хват на ширината на раменете, надхват. Така ми се струва най - удобно и най - ефективно. Не съм пробвал подхват, струва ми се неудобен нещо, ама може да пробвам следващия път.
Дориян препоръчва даже още по изправена позиция (към 70 градуса) ама така вече се включва много трапеца и се съкращава много амплитудата.
А най - интересното е, че тягата ми не е много по - силна от чукчетата, даже ми е доста слаба си мисля. Примерно със 145 - 150 ще направя 5 повторения, а максимум съм дърпал 170.

PR

19.08.05
12:45

Ами мъча се и аз ,да съм на 45гр някъде!
Това за 200 ,съм го пробвал само - не работя винаги с такава тежест !
Най-приятно го чуствам на 165-170кг .
За тяга незнам - не съм правил почти никога,
преди години се осакатих със скапана техника , без да загрея със 150кг та 1-2месеца не можех да лежа ,без болка дори - така че внимавайте с тежестите - може да товари човек ,който има стаж и техника само.

[quote author=“Kulturista”]За чукчета ли говориш с над хват или за тяга?
Чукчета на 200 ми се вижда много, ама много тежко. ти трябва да имаш доста високо лично тегло. аз съм 85-86кг и като сложа към 100-те и ми е трудничко, вече. Най-добре ми е с 80-90кг.

за чукове ,ползваш ли фитили - ако не там е проблема
аз на 130 почвам да изпускам хвата след 3-4 повторения

CR

19.08.05
13:19

както вече писах аз ги правя тия чукчета като слагам щангата под лежанката и придърпвам нагоре докато ъдари лежанката на мястото кадето са ми гърдите.
Днес пробвах и така както вие казвате .... наклоних се под ъгъл 45гр. и със средех ПОДхват и НАДхват придърпвах към корема .... сигърно него изпълняавм правилно защото го усещам само в кръста и леко в ръцете, но не и по горната част на гърба.
Сигърен сам че него изпълнявам правилно защото нали казахте че няма значение дали го правиш под лежанката или без лежанка (само дето повече се натоварва кръста). Е аз като правя под лежанката чувствам че се натоварва горната част на гърба а като го правя като вие казахте само кръста :0. Моля някои да напише точно техниката на изпълнение на това упр.
А мъртвата тяга как се прави ?

19.08.05
13:30

Използвай раздела на сайта за упражнения. Защо е правен според теб? :wink:
Чукове
Тяга

19.08.05
13:34

Снимките много много не ги гледаи...поне на мен не ми вдахват доверие :lol: И виж стараи се като го правиш гардите да са ти напред изпачени не да се изгърбваш :wink:

PR

19.08.05
14:09

Краката са  леко разкрачени и присвити в колената - горната част на тялото е наведена напред - кръста е извит в дъга !
Със по присвити крака имаш по голяма упора
Теглото пада на кръста но корема е почти опирян в бедрата и краката носят тежеста - това като извиеш кръста в дъга
Незнам дали го обяснявам правилно - надявам се си разбрал
За да не се контузиш - пробвай с лека тежест - 40кг - примерно колкото да го усетиш къде удря :)

Старай се да ползваш ръцете само като куки - прави дърпането от перките - ако го правиш с леко ще го усетиш

CR

19.08.05
14:43

ще пробвам ... а какав трябва да е хвата (широк тесен или среден)?
И каде трябва да ме докосва лоста ? на корема или ... ?

PR

19.08.05
14:49

Хват - малко по широк от ширината на рамената !
За мен - така то чуствам аз - правилното движение е около 10-12см над пъпа.

Трябва да го усетиш сам - дори без тежест го пробвах преди малко - пак се усеща

CR

19.08.05
18:36

мерси ще се постарая да го изпълня правилно ... пак ще видим
ама ... то тва упр. е мн важно за гърба ... ама ... малкъ трудно за изпълнение :x

19.08.05
19:24

[quote author=“cRuSh”]мерси ще се постарая да го изпълня правилно ... пак ще видим
ама ... то тва упр. е мн важно за гърба ... ама ... малкъ трудно за изпълнение :x

Прави упражнението с по-малко килограми, както те посъветваха хората, така по-лесно се усвоява правилната техника на изпълнение.
Пожелавам ти успех!

19.08.05
19:28

Аз използвам 130 кила при това упражнение стойката ми е Г-Образна ъгъл 90 градуса вие какво правите с тия 200 кила не знам при мен ще е адски тежко

19.08.05
19:39

Eми просто 90 градуса е много голям ъгъл, 45 е по - добре. Затова ти се струва тежко. При 90 градуса никаква стабилност нямаш и кръста е под голямо напрежение.

PR

19.08.05
19:41

djgorgio-ASTOR - Според мен не си искал да вдигнеш килата там :)
Аз понеже тяга не правя а това ми се явява основното упражнение за маса - редя яко там :) - включвам и 2 уформящи след чукчето с по-умерени кила !

Всичко е въпрос на стаж и правилна техника а може и ъгъла да ми е малко по-различен - знам ли ?

19.08.05
23:50

Може би се заради големия ъгъл е така както Петко К каза и е така но при мен при това положение чувствам че напреженито отива където му е мястото, пробвал съм и с по голям ъгъл доста по лесно е наистина но вкарвам много ръце и трапец така а за Дориановото изпълнение не мога и да помисля

20.08.05
14:28

[quote author=“PROMPT”]Вдигам само с надхват - стигал съм до 4-5 със 200кг с фитили и надхват :)

Братле ако искаш някой ден можем да отидем в залата и да си направим снимки. Много от момчетата не ти вярват. Но наистина си е постижение 200кг. чукове, сега зависи как ги правиш де, но все пак.
по-здрави

20.08.05
14:29

[quote author=“Emil_mlo”][quote author=“PROMPT”]Вдигам само с надхват - стигал съм до 4-5 със 200кг с фитили и надхват :)

Братле ако искаш някой ден можем да отидем в залата и да си направим снимки. Много от момчетата не ти вярват. Но наистина си е постижение 200кг. чукове, сега зависи как ги правиш де, но все пак.
по-здрави

И аз искам да дойда щото като съдя по себе си няма да я поместя 200

PR

20.08.05
21:00

[quote author=“Emil_mlo”][quote author=“PROMPT”]Вдигам само с надхват - стигал съм до 4-5 със 200кг с фитили и надхват :)

по-здрави

Еми не съм циркаджия, за да прявя демонстрации - не държа никой да ми вярва !
Мога да правя с 200 пред някой - ако се сложат пари - не ми се напъва напразно !
Нали ме разбираш правилно - времето на панаирите и демонстрациите за мен мина отдавна !

21.08.05
00:07

ОК братле разбирам те напълно! Поне можем да потренираме някой път. А и имаме нови идей за потребителите, утре на срещата ако идваш можем да го обсъдим.
по-здрави

PR

21.08.05
00:24

Можем да тренираме заедно - няма проблем дори с YODA говорихме по въпроса !
Гърба ми е силен просто - но лега не ,всеки си има силни страни
,дори съжалявам че написах килата с които тренирам - грешка е ,няма да се повтори !
===============================================
Засега изгледите клонят да дойда !
Ще ми е удобно обаче ,ако не ви е проблем да идем после в Бирарията на 5-те кьошета ,че трябва да съм в този район до към 6-7!
ако пък е проблем ще отидем и другаде .

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1