12.09.12
02:18
Здравейте! Искам да ви попитам нормално ли е,когато изпълнявам избутване на дъмбели от хоризонтален лег да усещам наистина голямо напрежение върху трицепса и най-вече рамото.Имам чувството,че рамото ми поема дори повече от гърдите...разгледах техниката си многократно бавно повдигам и свалям тежестта,но наистина усещам сякаш по-голямо напрежение в синергистите отколкото в гърдите.Извинявам се,но съм начинаещ.Бих се радвал някой да каже,че въпросът ми е тъп и е напълно нормално да усещам натоварването повече там. :)
12.09.12
02:43
Може би просто тези мускулни са прекалено слаби и поемат повече натоварване, но на мен ми е странно, особено при това с дъмбелите. Колко повторения правиш и какъв ти е обема на движение?
Не е нормално, трябва да го усещаш в гъридте. Пробвай да не изпъваш ръцете в горно положения, оставяй ги леко свити.
12.09.12
02:49
Не е това проблема, аз винаги заключвам лактите горе и ми смачкват гърдите. Най-вероятно прави много малък обхват на движение и не пуска достатъчно ниско.
12.09.12
02:59
казано от Тедо на 12.09.12, 02:49:
Не е това проблема, аз винаги заключвам лактите горе и ми смачкват гърдите. Най-вероятно прави много малък обхват на движение и не пуска достатъчно ниско.
Да,точно това е.Мерси много.
12.09.12
11:00
A никъде не споменахте за правилната техника,а щом усеща напрежение в рамото - точно оттам идва проблема.Това упражнение е за напреднали.
12.09.12
12:14
При лега с дъмбели по-ясно изразена е стабилизиращата роля на ръцете за разлика от тази с щанга,но си прегледай техниката също така,защото както по-горе казаха или са ти слаби трицепсите или техниката е куца :)
Имам същия проблем,ако може да ми препоръчате някакво упражнение,с което да сменя лега ?
13.09.12
15:25
Лега с щангата си е най-класическо и не би трябвало да се заменя. Лег с дъмбели е удачния ти вариант.
Просто не съм достатъчно силен явно и цялото ми натоварване отива в ръцете,затова питам за друго упражнение,което би могло да го замени.
13.09.12
17:52
Просто вземи по-леки дъмбели и си мисли за повторението. Мисли, че искаш да контрактираш гърдите, да ги изцедиш яко. И ще стане.
13.09.12
20:21
При мен пък е точно обратното - при лег с щанга рамото ми направо отказва на 2-3 серия и то с не максималната ми тежест, та си правя с дъмбели.