Безпаричие

12.09.12
19:01

Какво да правим как да тренираме ,ако нямаме пари.Ако хладилника ни е празен и не изкарваме ние параите в семейството,ако неможе да си позволим месо.Има ли смисъл да се тренира при такива обстоятелства.

12.09.12
19:05

казано от Георги Гетов на 12.09.12, 19:01:

Какво да правим как да тренираме ,ако нямаме пари.Ако хладилника ни е празен и не изкарваме ние параите в семейството,ако неможе да си позволим месо.Има ли смисъл да се тренира при такива обстоятелства.

Винаги има смисъл! Ти какво очакваш да чуеш - “Не”, за да си рационализираш мързела?
За спорт парите не са задължително условие, само желанието е!

12.09.12
19:08

Нищо на готово не идва, безплатен обяд няма ! На колко години си ?

12.09.12
19:12

казано от Петър29 на 12.09.12, 19:05:

Ти какво очакваш да чуеш - “Не”, за да си рационализираш мързела?

Е наистина това беше адски грубо...Наистина това,че нямаш пари може да бъде оправдание за недостатъчното хранене и за липса на тренировки..
За тренировки пари не са нужни,но как би тренирал човек,който няма възможността да се храни добре?

12.09.12
19:17

Може да се тренира, разбира се. А за храненето - колкото може, според възможностите за момента. Не трябва да се отказваш пред трудностите. Според мен, в най-трудните моменти, мотивацията дори е по-силна - стига човек да иска да тренира и да се бори. ;)

Мнението беше редактирано от Мари А. на 12.09.12 19:19.

12.09.12
19:18

От трениране винаги има смисъл.
Няма значение дали ти стигат парите за месо. Ядеш каквото има и тренираш както трябва.

12.09.12
19:24

Винаги има смисъл да тренираш.....нима има смисъл да си седиш и да се съжаляваш.Няколко яйца, малко ориз, малко млечни.Животът е колело, няма само горе или само долу....след хубавото идва лошо,след бурята идва слънце.Тренировките дават сила не само на тялото, но и на духа.Когато пристигнах в Канада имах 200 долара в джоба, а само квартирата ми беше 500….изкарал съм месеци само на ориз и бях щастлив, когато се намереше по някое яйце.През последните 16 години не съм пропускал тренировка, освен ако не съм на смъртно легло.Горе главата.

12.09.12
19:25

казано от Вики на 12.09.12, 19:12:

Е наистина това беше адски грубо...Наистина това,че нямаш пари може да бъде оправдание за недостатъчното хранене и за липса на тренировки..
За тренировки пари не са нужни,но как би тренирал човек,който няма възможността да се храни добре?

Вики, въпросът “Има ли смисъл да се тренира при такива обстоятелства?”, съдържа в себе си желания отговор! Той иска да чуе “Не, за какво ти е да тренираш като нямаш пари”. За да може сам пред себе си да рационализира нежеланието си да тренира - “Видиш ли, разбиращите от форума също ми казаха, че няма смисъл, за кво тогава да го правя”.
Истината е всъщност, че винаги има смисъл, защото спортът е здраве, липсата на месо в менюто е спънка, но не и пречка. А и да не забравяме, че не сме се събрали тук да се галим с перце...

Мнението беше редактирано от Петър на 12.09.12 19:25.

12.09.12
19:27

Прегледах темите на Георги Гетов - пита за азотни бустери, креатинови матрици и тн. Не искам да съм лош пророк, но нека дадем определение на безпаричие и празен хладилник?
За трениране - на лостовете и за тичане в парка не се искат пари. Има и евтини варианти.
А за храненето - на картофи и ориз също се живее (на това оцеляха и мнозинството от хората през 96/97-а). Естествено въстановяването и напредъка няма да е толкова добър. Но... Има ли желание - намираш си начин. Няма ли желание - търсиш си оправдание.
Смятам, че в България все още се намират хора, които биха те приели да тренираш без пари ако си сериозен.

12.09.12
19:33

казано от Вики на 12.09.12, 19:12:

казано от Петър29 на 12.09.12, 19:05:

Ти какво очакваш да чуеш - “Не”, за да си рационализираш мързела?

Малко грубо казано, но Петър е напълно прав. Така зададен въпросът точно това усещане създава. Друг е въпросът, че на питащия най-вероятно му е пределно ясен отговорът, който ще получи във форум като бб-тийм на въпрос “Има ли смисъл да тренирам?” и така формулирана темата е лишена от смисъл. Ако пита как да тренирам и какво да ям при липсата на средства е друго...

12.09.12
19:55

под празен хладилник какво се разбира? че седиш гладен или нямаш пари за месо и тем подобни. преди и аз мислех така, но като се замислиш ако не си само на боб и леща другата храна не е по-евтина от месото. и аз не съм богат но гледам да закрепвам режима с около 5 лв/ден - това е дори по-малко от 1 кутия цигари :) не ти трябват оправдания, като имаш желание поинтересувай се къде са по-ефтини продуктите и така :) успех :)

Мнението беше редактирано от Zdravko Mihnev на 12.09.12 19:56.

имах един период в живота си, когато живях сам и разполагах с 220 лева на месец и като имаш впредвид, че от тези пари плащах ток и вода (интернета ми е безплатен) и въпреки това си тренирах :) вярно, че възстановяването неможе да е добро от хляб и лютеница, ама си пусках клипчета на бойци, които са тръгнали от дъното, като Дос Сантос например и си тренирах :)

Мнението беше редактирано от Пламен Петров на 12.09.12 20:39.

12.09.12
20:39

Момчета не си търся оправдание!Аз тренирам и ми харесва да тренирам.Въпроса е ,че така се завъртя колелото ,че ми е трудно да се храня нормално,а просто без добър режим не се прогресира.Поздрави!

12.09.12
20:53

Намери пари.
и/или
Тренирай икономично.

Ако си постоянен ще прогресираш , няма да е нещо впечатляващо , но определено ще има смисъл!!!

12.09.12
22:54

казано от Георги Гетов на 12.09.12, 20:39:

Момчета не си търся оправдание!Аз тренирам и ми харесва да тренирам.Въпроса е ,че така се завъртя колелото ,че ми е трудно да се храня нормално,а просто без добър режим не се прогресира.Поздрави!

Без добър режим се прогресира. Моят режим не е добър, на едно 50% от потребителите режимите им не са добри. Много от трениращите ядат каквото има и каквото им се яде. Въпреки това прогресират.
Ще прогресират ли по-бързо и лесно, ако са на добра диета и суплементация - определено.

Но ако чакаш да имаш пари за качествена храна, за добър фитнес и за суплементация - може и никога да не почнеш. Една тренировка с лоша храна и без суплементи днес е по-добра от тренировка с перфектна храна и суплементация след 6 месеца.
Да отлагаш започването на спорт е най-лошото, което можеш да направиш. казвам го от собствен опит и от лични наблюдения.

12.09.12
23:54

Аз съм милионер, брат. Дай си банковата сметка и ти правя превод. ;]

с психика се прогресира

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1