13.09.12
19:16
Здравейте, чудех се откъде мога да си взема лост, който не се забива в стена, каса на врата и тн.
Трябва ми такъв, който да може да се маха и слага преди тренировка.
Четох подобна тема, но не намерих отговора на въпроса си, извинявам се, ако не съм погледнал хубаво.
Този лост пише, че се закрепя без винтове, някой може ли да ми обясни как точно се закрепя, четох, че имало някакви промоции в кауфланд и лидл с подобни лостове, но не намерих нищо в гугъл.Лично ли да проверя в тези магазини?
В каталога поне не виждам, а и там до колкото знам са високи цените, ако някой знае по-евтино къде има, интересува ме Кауфланд/Лидл, защото имам на близо.От статии четох, че в Кауфланд имало, а един приятел си купи от Лидл, но в началото на лятото.
Нито на стена , нито на каса , нито на тавана ... а къде ? Да ти го държи някой във въздуха докато се набирш ли ?
Аз имам лост/само,че не като на снимката ,а по упростен/.Прикрепя се към каса на врата посредством чашки които са на винт.Чашките са малки и не би тряабвало да пречат на каквото и да е /освен ако целта ти е да не дупчиш касата/. Иначе лоста може да го вадиш и слагаш когато си искаш като тази процедура ти отнема 20 сек. Лоста е с високо качество , разтегателен взависимост от мястото на което искаш да го поставиш. Купих го през и-нет от спорт-депо 2000 като цената беше 20 лева с доставката 25.
Мнението беше редактирано от NiKolay на 14.09.12 10:40.
Значи, трябва ми на каса, но да не е с винтове.При този , за когото ти говориш, трябва да се дупчи, до колкото разбирам.Може ли едно линкче все пак да го видя?
Трудно ще намериш такъв според мене. Нещо не мога някак си да си представя как ще се закрепи лост по друг начин.. С магнит - едва ли , единствено за което се сещам е на принципа на менгеме да се стяга около нещо... Линк ще ти дам http://www.sportdepot.bg/bg/product/lost_za_vrata_reguliruem_-30910-search.html?state=dGFiPTEmcGhyYXNlPSVEMCVCQiVEMCVCRSVEMSU4MSVEMSU4MiZwYWdlPTI=
Другият вариант е много по-добър от този, който ти предлага NiKolay. Имам вкъщи точно такъв, само че го взех за 20 лева от Кауфланд (има го и в Карфур). По стабилен е от този, който се набива в касата, може да се маха, предлага по широк хват- въобще по-голяма оферта си е. Ето иначе как изглежда: http://www.youtube.com/watch?v=W_vw0P8EVwQ .
Мнението беше редактирано от Петър на 15.09.12 01:22.
15.09.12
01:22
Имам такъв лост взех точно от Лидл на някаква промоция 30лв беше зимата още . Вътре в кутията има 2 стойки на буквата П които се захващат за касата на вратата с дюбели , но аз ги захванах само с види и никакви проблеми като се има на предвид че съм 90кг :) . Този правоъгълния профил , който на клипо по- горе го сложиха на касата , влиза в стойките на буквата П които си седят постоянно на касата , а лоста можеш да го махаш и сваляш когато поискаш :)
Този лост как точно се закрепя?Аз за него си мислех първоначално като написах темата.
На вратите у нас няма как да го сложа, первазът на вратата как не се чупи, моят е дървен и само леко да се набера и ще се счупи...Също така е и много тънък, няма как да се закрепи лоста.
Аз си купих тръба 1цол/130см (толкова дълга ми трябваше), поцинкована - 9лв
2 анкера 12ки - 2,40лв парчето
забих единия анкер на едната стена в коридора, другия от другата страна над касата. Там стената е по-тънка, направих дупка през цялата стена, така че да мога да го вадя и слагам когато поискам :)
За монтажа и демонтажа мисля се сещате. Пробвахме го като виснахме трима на него (общо към 250кг.) - нямаше ядове !
Единствения недостатък е, че се върти !
Та аз нямам проблеми с дупките и ако някой знае от къде мога да си взема въпросните П-образни “чашки” ще съм му благодарен да ме информира на лично :)
Успех !