Мнение за програма на лостове

Здравейте.Целта ми е да кача маса.Направих си програма, но искам да чуя и вашето мнение ( тоест мнение за повторения,серии и т.н)
-Набиране с широк надхват пред гърди 5х8
-Набиране за бицепс 5х8
-Кофички 3х10
-Лицеви опори 5х20
-Коремни преси до отказ
Тренирам по тази програма понеделник,вторник,четвъртък и петък.Също и тренирам с 2 дъмбела.-

14.09.12
14:22

Не съм лостаджия, но от гледна точка на бодибилдинга мога да ти помогна с два основни принципа:
1. Маса се прави на маса, т.е. няма да постигнеш маса без нужното хранене. В сайта има инфо за различните хранителни режими, прегледай тук;
2. Мускула расте докато почива, т.е. доста по-удачен вариант е тренировка през ден (понеделник, сряда, петък), това че тренираш повече не значи, че ще растеш повече, тренировката е само стимул за растеж, но без необходимата почивка за възстановяване това няма как да се получи.
И нещо относно програмата, направи кофичките 5х10 за сметка на лицевите, те да станат 2х20. Не знам колко са тежки дъмбелите ти, но е добра идея да добавиш клек, тяга и военна преса с дъмбели. А още по-добре започни да ходиш в зала.
Дано да съм бил полезен, успех.

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 14.09.12 14:45.

казано от Veso Pervazov на 14.09.12, 14:22:

Не съм лостаджия, но от гледна точка на бодибилдинга мога да ти помогна с два основни принципа:
1. Маса се прави на маса, т.е. няма да постигнеш маса без нужното хранене. В сайта има инфо за различните хранителни режими, прегледай тук;
2. Мускула расте докато почива, т.е. доста по-удачен вариант е тренировка през ден (понеделник, сряда, петък), това че тренираш повече не значи, че ще растеш повече, тренировката е само стимул за растеж, но без необходимата почивка за възстановяване това няма как да се получи.
И нещо относно програмата, направи кофичките 5х10 за сметка на лицевите, те да станат 2х20. Не знам колко са тежки дъмбелите ти, но е добра идея да добавиш клек, тяга и военна преса с дъмбели. А още по-добре започни да ходиш в зала.
Дано да съм бил полезен, успех.

Благодаря ти много за мнението.Ще си взема пример от това, което каза и ще ходя на лостове през ден.Само имам още един въпрос:Като ходя през ден на лост (понеделник,сряда и петък), събота и неделя да почивам ли или направо да си карам постоянно през ден (понеделник,сряда,петък,неделя,вторник и т.н)?

15.09.12
19:25

И двете са вариант, избора е твой, за предпочитане според мен понеделник, сряда, петък лостове, събота и неделя почивка.

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 15.09.12 23:44.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1