17.09.12
22:57
Въпросът ми е може ли да оформим хубави гърди само с лицеви опори?
Поразрових се във форума и видях че много хора тренират гърди два пъти в седмицата като сменят близо 4 упражнения и ходят във фитнес.Аз лично нямам много време,а и не ходя във фитнес(тук може би трябва да отбележа,че съм на 13),но постигам добри резултати само с лицеви опори за гърди като правя 3 пъти в седмицата-понеделник,сряда и петък.Правя 4 повторения по 18-20лицеви опори и гърдите само по оформени от на доста хора тук поне според снимките.
17.09.12
23:15
Всичко е и ген. Но хубави гърди - фитнес + хранителен режим и си бомба.
17.09.12
23:21
А може ли и да попитам тези 4 серий по 18-20 лицеви броят ли се за тренировка на гърди?Ако примерно понеделник тренирам гърди и бицепс може ли да правя само опорите и ако не,с какво да допълня като имам само две гирички по 5 килограма?Мерси предварително
Мнението беше редактирано от andyoo andyv на 17.09.12 23:21.
17.09.12
23:25
Да,можеш.Ако правиш повече от 15 хубави лицеви опори със собственото си тегло,сложи например раница с тежести или жилетка.Подбери така тежестта,че да не можеш да прехвърлиш 8-12 повторения с нея.По този начин мускулът няма да привикне на натоварването и ще се наблюдава мускулен растеж.Ако просто си правиш голям брой повторения не очаквай големи гръдни мускули.
П.С. Ако има някъде около вас лостове възползвай се.Кофите са много по-добро упражнение от лицевите опори.
Поздрави.
17.09.12
23:53
С тия гирички почти невъзможно, предполагам са и леки, а мускула расте, когато се стресирва с по-голяма тежест. Започни фитнес или лостове.
Да, можеш да оформиш хубави гърди с лицеви опори. От личен опит ти споделям, че колкото тренираш гърдите, толкова е нужно да тренираш и гърба. В противен случай ще се случи следното: гръдните мускули поради високия тонус спрямо мускулите на гърба ще издърпат раменния пояс напред и ще си развалиш стойката.
казано от dani на 18.09.12, 00:19:
Да, можеш да оформиш хубави гърди с лицеви опори. От личен опит ти споделям, че колкото тренираш гърдите, толкова е нужно да тренираш и гърба. В противен случай ще се случи следното: гръдните мускули поради високия тонус спрямо мускулите на гърба ще издърпат раменния пояс напред и ще си развалиш стойката.
Гърба е доста по-голяма и по-важна мускулна група от гърдите.Гърдите изобщо няма нужда да се тренират колкото гърба.