Боби, методиката съм я избрал- тествах и други неща- най ми пасва този стил на трениране. Ще му дам време. За храната в момента се чувствам добре- имам предвид това на 2000 като бях си беше ограничаващо признавам- в момента съм решил умерено хранене 2500 че отгоре без оглед дали ще преобладават въглехидрати или мазно. Другото хубаво е, че поне и не качвам :D Така де- мисълта ми е че не се тормозя : )
Ванка(нали така беше- един път сме се виждали, па аз имена не помня :D) Пиячката пречи, ама 4 бири на седмица и веднъж на 6-7 седмици нещо по-сериозно не мисля толкоз фатално е. Не е всеки ден да се наливам.
За тренировките- има нещо да, ама не ме радват толкова тоз тип тренировки. Като се съберем с група нещо ок- готино е- изнасилвам съм се и аз с брутални комплекси, но определено не е моята чаша кафе.
Туй-онуй много съм як :D
18.09.12
17:05
Според мен тренировките ти куцат - или не даваш максимума от себе си, а може би и използваш неподходяща тежест - остави тежките кила за клек, лег, тяга, за мен повечето други упражнения са изолирани и трябва да се правят с чиста техника без инерция...
Може да ти се струват леки работните килограми за тези упражнения, но все ако искаш да тренираш за “външен вид” пробвай така - примерно хибридни тренировки (бодибилдинг и силови в едно) - Джим Уендлър 5/3/1 според мен е добър избор - клек, лег, тяга, раменна преса се правят тежко и експлозивно, другите работи в тренировката - в билдърски стил. Или примерно на Лейн Нортон power hipetrophy програмата - 2 дни 5х5 горна/долна част, ден почивка, после 3 дена билдърски сплит . Пробвай, експериментирай, но за мен МАКС- ОТ не дава толкова “козметичен” резултат, колкото сила.
Мнението беше редактирано от Калоян Чолаков на 18.09.12 17:08.
Аз пък мисля, че трябва да стане силен. Повече набирания за бройка, повече допълнителни кг на набиранията. Същото на лицевите опори, раменни преси и всичко останало.
18.09.12
17:37
казано от Витан на 18.09.12, 17:15:
Аз пък мисля, че трябва да стане силен. Повече набирания за бройка, повече допълнителни кг на набиранията. Същото на лицевите опори, раменни преси и всичко останало.
То, че трябва да става по - як - трябва, но тренира от колко време и то все силово и седи на 18 %, което явно значи, че или тренировките, или храната. или някой друг компонент не е на лице.
Аз мисля, че проблема не са процента мазнини, а това че постоянно чисти и е с орязани калории. За това от сума време е на никъде.
Дано не се обиди Скота, обаче като вляза в този дневник винаги ми излиза в главата ето това меме:
Мнението беше редактирано от Old Timer на 18.09.12 17:50.
Ае як си е Скота, всичко му е в главата, колкото по-малко го мислиш - по-добре. Всичко си идва само, само едно тря - да си скъсваш трътката и да си постоянен.
Кво ги броиш тия калории се едно си чел космополитън, ей младеж размърдай си гъзо до Раковски, тря некой да те ръчне май :)
Калояне, както казах смятам добре ги правя движенията, то така или иначе да речем за разгъване за трицепс какъв чийтинг може да има. Разбрах ти идеята. Иначе 5/3/1 пробвах но не издържах- трябва да розровя назад да видя защо я махнах- или ударих плато или... нямам идея. Иначе аз нямам някакви специални амбиции за външния вид- просто по-малко мазно. Основно силови са ми целите- това е и за това ми харесва тоя тип трениране. Ще дам поне 6 месеца на системата и тогава ще сменям. Иначе че куца нещо ми е ясно.
Олд Таймер, така е защото винаги съм искал да изчистя това дето имам. Преди 2 години качвах целенасочено- не благодаря. Не желая да повтарям това- в общи линии само мазно качих.
Ванка, явно трябва нещо да стане да. Иначе за пример миналата година тренирах 3 пъти силово и 2 пъти на открито- тип кросфит- там който ме е видял знае дали съм се раздавал или пестил.
Благодаря за отделеното време. Тия дни верно ще набарам някой да с калипера да ме светне може и да не съм 18% ми 16 :Д
Мнението беше редактирано от Бойко на 19.09.12 01:57.
Едно ще ти кажа Скотски - push/pull или upper/lower body routine по 2 дена, в суперсерии. 2 дена на седмица все ще намираш за тренировка, пък ако имаш повече свободно време- завъртай ги по 2 пъти. Пък за яденето - ти си знаеш, там съвети не съм компетентен да давам ;)
И пак да си повторя и аз искам да си махна паласките към 20 години, с мислене само за това и вайкане нищо не направих до тук, просто го забрави това с %. Същата мания ми беше да направя прасци и рамо, еми откакто сложих жилетката и пуснах олимпийски и хспу и двете дръпнаха без да съм разбрал :)
Обзалагам се, че за няма 6 месеца с тази програма, дето се гърбят Иво и Илия ще видиш сериозни резултати, нито ще имаш време да мислиш за мускули, нито за калории, нито за % подкожни. Too many mind…
***08:30
11:00- 4 яйца, 50гр сирене, 10гр масло, 2 печени филии черен хляб, маслини, ябълка
-GABA
-витамин С
-ВСАА
-бета аланин
-креатин
***Тренировка:
сгъване за бицепс- 6х47,5кг 4х47,5кг 6х42,5кг
сгъване с дъмбели- 2х6х17,5кг
сгъване на скрипец с въже- 5х55 6х50кг
разгъване на скрипец с права ръкохватка- 2х6х60кг 10х60кг
разгъване на дъмбел зад врат- 10х35кг 8х35кг
разгъване на скрипец с въже- 6х30кг 5х35
кардио
Пак на гладно- супер тренировка. Ще кача и два клипа- един на сгъването и един на разгъването зад врат. Спал съм има няма 4 часа и нещо, че бях след нощна, но тонуса много добре. Въздуха също доста добре на кардиото. Китката още ме боли, но само при определени ротации и движения.
Рамоне, че аз и сега си намирам средно за 3 пъти седмично време. Както казах ще дам 6 месеца на системата и тогава ще сменям. Системи и методики бол- всеки ден да чета за една година все ще научавам нов метод.
Ванка, че кой се вайка- аз си натискам : ) Инак ти ме подсещаш може да почна да правя изометрия ХСПУ-та, че рамото да дръпне малко- ако не всеки ден като се сетя. Иначе too many mind е препъни камъкът в моя живот по много параграфи :)
Може малко повече да пускам на разгъването, въпреки че ще се тресна. На сгъването може малко по-бавна негативна част, но мисля че е приемливо.
19.09.12
11:41
Ако искаш, варирай си калориите. Яж повече в тренировъчни дни, по - малко в почивни, сложи си едно истинско ядене на 7 дни, за да не ти пада метаболизмът.
Ротацийката добре се отрази миналата година, но е по-ангажиращо. Иначе чийт ще има, но без фиксиран ден- както дойде.
Твърде много го мислиш.Почни по някаква схема и се раздавай на макс в залата,яж кат животно.repeat
Скоте, а защо просто не пробваш да увеличиш обема. Аз лично се чувствам най-добре тренирайки с по-голям обем, да усетя яко натоварване в мускула който тренирам.
Нед, 4 месеца пробвах- кажи речи класически- 15-16 серии за големи мускули и 12-13 за по-малките. Напомпване, малко обем по-добра издръжливост е наистина на минус калории...
Винтадж, така ще е.
ПП Отивам да мъкна едни керемиди и утре ремонт на един покрив, та ще има и допълнителна активност, а не офисно скърцане по стола :D
19.09.12
14:21
Забележки отностно техниката - при разгъването за трицепс трябда трицепса да се разгъне на МАКС - в най - долна точка, когато мускулът е максимално разтегнат се активират най - много влакна (или поне така пишеше в енциклопедията на Арнолд) - всички упражнения трябва да са с максимален обсег на движението - при бицепса също - ръката трябва да е напълно права в долна точка - това е максималното разгъване на мускула - лактите не трябва да се мърдат също - съкращаваш така от работата на бицепса и го обира предното рамо.
19.09.12
14:51
Скоте, мсиля, че тотално бъркаш тренировъчната схема ;)
19.09.12
15:04
казано от Калоян Чолаков на 19.09.12, 14:21:
Забележки отностно техниката - при разгъването за трицепс трябда трицепса да се разгъне на МАКС
Дай един чифт резервни лакти след тези обяснения.
Вчера следобед и днеска от заранта много работа... направо съм капнал. Трепец, ръце крака всичко е леш. Няма такова, като физическата работа, въпреки че ако не тренирах щях да съм двойно по смачкан. Храната яка- от всичко по много. Тренировка в истинския смисъл ще видим- утре или максимум събота. Инак имам контузия в левия трицепс ама за сега кротува- ще снимам другата седмица пак с подобрена техника.
***16:30
Храна- много и от всичко.
Добавки от 2 дни няма- забравих да ги взема с мен.
***Тренировка:
мъртва тяга- 6х140кг 4х140кг 4х130кг
набирания на V ръкохватка- 6х20кг 4х20кг 6х15кг
гребане на хоризонтален скрипец- широко- 8х70кг 10х80кг
гребане с щанга- 6х60кг
повдигане на дъмбели за трапец- 12х30кг 12х40кг
корем
кардио
Разглобих се. Беше ми натегнато всичко, но не попречи да се разбия. На тягата си върнах постиженията, като за повече от едно. Ще видим другия път как ще е. В тая зала скрипците са много смазани и е леко. доволно днеска.
Треската е потресаваща- доволен съм. Утре ще се тренира пак- и тоя път май ще ги завъртя тренировките дори за 6 дена, което е доволно. Ще вдигна храната още- нейде към 3000 калории мисля да я докарам за около месец и според положението ще преценя дали да намалявам, ако има нужда.
Храна:
11:30- 4 яйца, 60гр овес, 60гр конфитюр то праскови, сусам
14:00- 250гр свинско, 2 печени филии черен хляб, зеле манджа, 100гр сметана
***19:00
21:30- 200гр пилешко, 2 печени филии черен хляб, 100гр сметана, маслини, 100гр сметана, ябълка
-40 гр протеин, фъстъчено масло
2816 калории 136 мазнини 178 въглехидрати 218 протеин
-GABA- 1гр
-Трибулус- 1,5гр
-бета-аланин- 6гр
-креатин- 5гр
-витамин С- 1гр
-ВСАА- 16гр
***Тренировка:
лег- 2х4х75кг 2х5х70кг
полулег с дъмбели- 2х0х30кг 3х6х27,5кг
долен лег с дъмбели- 2х6х22,5кг
военна преса- 6х45кг 5х45 6х40кг
рамени преси с дъмбели- 3х6х20,5кг
разтваряне на дъмбели встрани- 2х6х7,5кг
Дълга, но за сметка на това трудна тренировка :D Всичко днеска тежеше яко. Обаче на лега последната серия 5ца, което е подобрение +1 от миналия път, можех май и още едно, но не посмях. На полулега- 27,5 са ми относително леки- бих могъл да направя да кажем 4 на 30, ама не мога да ги вдигна до необходимата позиция... Другото мъка докато добутам- дори мислех да си грабна парцалките и да си ходя. Още една седмица и завъртам сплита. После ще сметна храната и ще я допиша да видя въртя ли се около магическото число. Като захладнее малко вадя сланината.
Мнението беше редактирано от Бойко на 24.09.12 21:18.
2,915 калории 143 мазнини 188 въглехидрати 213 протеин
Туй е приближено, но не ми се описва подробно.
Като вчера, като че ли малко по.малко храна. Така или иначе активността ми се състои днес в четене.
Храна:
12:00- 4 печени филии черен хляб с кашкавал, 2 парченца шоколад
***17:15
18:30- 5 яйца, 3 печени филии черен хляб, маслини, кашкавал, масло
-добавки същите
***Тренировка:
клек- 2х6х110кг 5х110кг 6х105кг
преден клек- 3х6х65кг
сгъване за бедро- 2х6х40кг
прасец
кардио
Нещо съм се подул зверски от 2-3 дена и за това днеска печени филийки. Иначе станах в 8. Днеска мизерии, но пък имах много сила. Ако не ме боляха китките(защо почнаха да ме болят?) можеше да направя 10 сигурно на 110 или дори да пробвам по-голяма тежест. Връщането на 105 последната серия не беше добра идея- не ги усетих. Предния клек тегав- къде зарад китките, къде зарад събраната умора. Другото протоколно. Малко кардио и плувнах във вода. Храната и стойностите предстои да допиша.
27.09.12
18:57
Мисля, че ти е време за кратка почивка. :)
Обикновено болежки се появяват при слабо възстановяване. И мен започват да ме болят различни части като прекаля с тренировките. Обикновено е чупеното рамо, но последният път ме боля хип флексора, защото го претоварвах.
Отделно забелязвам, че се насъбират все повече размисли за натрупала се умора и трудности в тренировките.
Та, отпусни му малко края за няколко дни.
Just sayin’! :)
Не мисля, че сега е времето за почивка- тъкмо с добри темпове прогресирам. Най-вероятно ме заболяха китките, тъй като от 4 месеца без клек направих доста бърз прогрес с тежестите- също и за лега там същото участват- и не са се адаптирали и съм загубил част от подвижността им. Колената не ме болят, кръста е добре, рамената, дори трицепса не ме боли. Да не кажа голяма дума, но съм в доста добра форма- изключая бутащите. А и не тренирам толкова много- 4 тренировки за 8 дена се връзват. След 5 седмици, както е по протокол ще почина.
27.09.12
19:25
Слушай Тишо бе, гледай кво се преуморяваш с една тренировка на 3 дни.
27.09.12
19:30
казано от Скота на 27.09.12, 19:08:
Не мисля, че сега е времето за почивка- тъкмо с добри темпове прогресирам. Най-вероятно ме заболяха китките, тъй като от 4 месеца без клек направих доста бърз прогрес с тежестите- също и за лега там същото участват- и не са се адаптирали и съм загубил част от подвижността им. Колената не ме болят, кръста е добре, рамената, дори трицепса не ме боли. Да не кажа голяма дума, но съм в доста добра форма- изключая бутащите. А и не тренирам толкова много- 4 тренировки за 8 дена се връзват. След 5 седмици, както е по протокол ще почина.
Може и да си ги претоварил ударно, както казваш. Ти се усещаш по-добре.
Намери някакви стречинги за китките и предмишниците в тубата. Може да помогнат, ако си прекалено натегнат и това е проблема.
Ем то това е нормална реакция като те заболи нещо да почнеш да го разтягаш размяташ разтегляш, но от мой опит по-добре го остави просто в покой. Значи като не искаш да спираш протокола - ОК, мисля че тая болка е от клека, така че и при него и при каквото и да е упражнение стискай лоста като куче, дори после да ти се схващат предмишниците това ме е спасявало доста пъти при олимпийските най-вече. Аз сега удрям преден клек и нямам проблеми нито с трапеца нито с китки и лакти :)
Тъй де- миналия път се изнамериха накитници- магия е с тях! Иначе за предния клек много добра гъвкавост на китките имах(м) ама се губи. Другото, че цял ден съм пред ПС, та тва скапва китките. НЕ се оплаквам да кажа- просто искам да си имам пълна информация, кога как съм бил като съм вдигал- че не е важно само цифричките да гледам, като връщам 2 години назад да кажем. : )
Днес се размина тренировката отново. Храната- на ниво. Друго интересно няма(не че това беше интересно).
***11:00
12:30- спагети по Скотски
***Тренировка:
сгъване за бицепс- 4х47,5кг 4х45кг 6х40кг
сгъване с дъмбели- 2х6х17,5кг
сгъване на скрипец с въже- 2х6х50кг
разгъване на скрипец с права ръкохватка- 10х30кг 10х35кг
разгъване на дъмбел зад врат- 3х6х35кг
разгъване на скрипец с въже- 2х6х30кг
Тоя път бавно изпълнение и лактите фиксирани- по-трудно е наистина, но не мога да преценя дали съм се натоварил повече. Нищо съществено, като цяло- смених скрипеца за трицепса с такъв без подвижна макара- уж 30кг да са еквивалент на 60те от него, но са много по-лесни- явно няма такова триене. Ще допиша храната после, ако не забравя.
29.09.12
12:17
Всъщност е спагети с всичко намиращо се в хладилника :D :D :D
казано от Скота на 27.09.12, 19:57:
Другото, че цял ден съм пред ПС, та тва скапва китките.
Всъщност,най—много го отнася рамото,особено дясното!
При мен,цялата тежест на тялото пада върху лакътя,понеже като държа мишката обичам да се облягам на него,от там напрежението отива яко в рамото...и май за това не ми е в ред дясното рамо.
Да- рецептата е адаптивна към наличностите в хладилника. В случая- масло, кашкавал, сирене, запържена в домати кайма. Намериха се малко мръвки от манджата с картофи- all in! Разбира се ръся и подправки. Свинска работа, но ми е вкусно : )
ЕДИТ Жика, може да, но на мен дясното рамо ми е читаво. С лявото имам проблем- то е още от гимназията още даже не тренирах и така и не помня какво е причинило мизерията... как да е отклоних се. Иначе явно зависи специфично от човека как точно седи- мен ме схваща плешката от дясната страна.
Мнението беше редактирано от Бойко на 29.09.12 12:49.