07.09.12
14:45
Здравейте. Искам да ви попитам, дали знаете ефикасни упражнения за повдигане на раменете, защото мойте са малко по свлечени надолу от колкото трябва(поне така си мисля).
Мисля ,че упражненията за правилна стойка са правилния отговор на твоя въпрос!
http://www.bb-team.org/articles/4033_krivi-li-sme
07.09.12
15:28
Тяга! Но е по-добре първо да те прегледа специалист. ;]
07.09.12
18:38
Повече упражнения за задно рамо и гръб.По - малко за предно и гърди.
Поздрави.
07.09.12
18:54
@Extender защо за задно рамо? Не е ли по-добре на горната част на трапеца да се наблегне повече?
07.09.12
18:59
казано от Dobromir Kostadinov на 07.09.12, 18:54:
@Extender защо за задно рамо? Не е ли по-добре на горната част на трапеца да се наблегне повече?
Ако наблегне на трапеца стойката му ще се изкриви още повече.Затова някои хора със стаж по-малък от 6 месеца не правят изобщо трапец докато не развият раменете си.Петко К също казва,че е имал този проблем и съветва да се правят всякакви дърпащи и бутащи движения за гръб и задно рамо,като временно се намалят тренировките на предното и гърдите.Разбира се правилната стойка също е от голямо значение.
Поздрави.
казано от Никола Фингаров на 07.09.12, 18:59:
казано от Dobromir Kostadinov на 07.09.12, 18:54:
Ако наблегне на трапеца стойката му ще се изкриви още повече.Затова някои хора със стаж по-малък от 6 месеца не правят изобщо трапец докато не развият раменете си.Петко К също казва,че е имал този проблем и съветва да се правят всякакви дърпащи и бутащи движения за гръб и задно рамо,като временно се намалят тренировките на предното и гърдите.Разбира се правилната стойка също е от голямо значение.
Поздрави.
Имам един въпрос .. Ходя 1 път седмично в зала и 1 път лостове .В залата правя само базовите упражнения-Клек,тяга,лег,раменна,бицепсово,тесен трицепс + 10 мин кардио .С какво мога да заместя раменната преса с някое упражнение за задно рамо ?
09.09.12
23:26
казано от Шмекера на 07.09.12, 19:04:
Имам един въпрос .. Ходя 1 път седмично в зала и 1 път лостове .В залата правя само базовите упражнения-Клек,тяга,лег,раменна,бицепсово,тесен трицепс + 10 мин кардио .С какво мога да заместя раменната преса с някое упражнение за задно рамо ?
Шмекер, раменната преса товари предната и средната глава на рамото, а не задната. :)
20.09.12
17:06
Aми то всъщност аз моите никога не съм искала да ги вдигна, но в крайна сметка доста съм се понапомпала (е, силно казано де)... Това, което аз правя, е изключително много и разнообразни упражнения с гиричките.. Но поврчко, примерно 5 килограмови.. И ти като ги правиш (например вдигаш изправени ръце настрани или нагоре) и ще усетиш как ти се напрягат там горе раменните мускули.. Това е, което мога да препоръчам..
Мнението беше редактирано от Никол Минева на 15.10.12 16:50.