Упражнения за повдигане на раменете?

07.09.12
14:45

Здравейте. Искам да ви попитам, дали знаете ефикасни упражнения за повдигане на раменете, защото мойте са малко по свлечени надолу от колкото трябва(поне така си мисля).

07.09.12
15:01

Мисля ,че упражненията за правилна стойка са правилния отговор на твоя въпрос!
http://www.bb-team.org/articles/4033_krivi-li-sme

07.09.12
15:28

Тяга! Но е по-добре първо да те прегледа специалист. ;]

Noctis Caelum

07.09.12
18:38

Повече упражнения за задно рамо и гръб.По - малко за предно и гърди.

Поздрави.

07.09.12
18:54

@Extender защо за задно рамо? Не е ли по-добре на горната част на трапеца да се наблегне повече?

Noctis Caelum

07.09.12
18:59

казано от Dobromir Kostadinov на 07.09.12, 18:54:

@Extender защо за задно рамо? Не е ли по-добре на горната част на трапеца да се наблегне повече?

Ако наблегне на трапеца стойката му ще се изкриви още повече.Затова някои хора със стаж по-малък от 6 месеца не правят изобщо трапец докато не развият раменете си.Петко К също казва,че е имал този проблем и съветва да се правят всякакви дърпащи и бутащи движения за гръб и задно рамо,като временно се намалят тренировките на предното и гърдите.Разбира се правилната стойка също е от голямо значение.

Поздрави.

07.09.12
19:04

казано от Никола Фингаров на 07.09.12, 18:59:

казано от Dobromir Kostadinov на 07.09.12, 18:54:

Ако наблегне на трапеца стойката му ще се изкриви още повече.Затова някои хора със стаж по-малък от 6 месеца не правят изобщо трапец докато не развият раменете си.Петко К също казва,че е имал този проблем и съветва да се правят всякакви дърпащи и бутащи движения за гръб и задно рамо,като временно се намалят тренировките на предното и гърдите.Разбира се правилната стойка също е от голямо значение.

Поздрави.

Имам един въпрос .. Ходя 1 път седмично в зала и 1 път лостове .В залата правя само базовите упражнения-Клек,тяга,лег,раменна,бицепсово,тесен трицепс + 10 мин кардио .С какво мога да заместя раменната преса с някое упражнение за задно рамо ?

09.09.12
23:26

казано от Шмекера на 07.09.12, 19:04:

Имам един въпрос .. Ходя 1 път седмично в зала и 1 път лостове .В залата правя само базовите упражнения-Клек,тяга,лег,раменна,бицепсово,тесен трицепс + 10 мин кардио .С какво мога да заместя раменната преса с някое упражнение за задно рамо ?

Шмекер, раменната преса товари предната и средната глава на рамото, а не задната. :)

20.09.12
17:06

Aми то всъщност аз моите никога не съм искала да ги вдигна, но в крайна сметка доста съм се понапомпала (е, силно казано де)... Това, което аз правя, е изключително много и разнообразни упражнения с гиричките.. Но поврчко, примерно 5 килограмови.. И ти като ги правиш (например вдигаш изправени ръце настрани или нагоре) и ще усетиш как ти се напрягат там горе раменните мускули.. Това е, което мога да препоръчам..

Годишен хороскоп
Пощенски кодове
Работа
Времето в София

Мнението беше редактирано от Никол Минева на 15.10.12 16:50.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1