Тренировъчна програма - въпроси

24.09.12
10:53

Здравейте от другия месец започвам тренировки в залата и искам да кача мускулна маса. За целта ще платя на някой инструктор да ми изготви хранителен режим, тъй като сам няма да мога да се справя. Имам сравнително голям стаж във фитнеса, но поради една или друга причина ми се налагаше да прекъсвам за дълго тренировки, което ест. оказваше своето влияние върху резултатите ми. На 20 години съм 180 см висок и тегло 74 кг. Целта ми, е да кача до 85-88 кг (и освен това да по прибера малко корема, че съм се отпуснал леко), най-много и през пролета да изчистя до 80-82, до колкото, е нужно. Ето и въпросите ми.

1.Каква програма ще ми бъде от полза за покачване на ММ - с повече серии и повторения, но с по-малки тежести или обратното.
2. Какво, е добре да ям преди и след тренировка
3. Какво кардио да правя и по колко време и пъти в седмицата, и с каква интензивност.

Горе-долу за това се сещам, след като получа отговор на тези въпроси, ще се опитам да си съставя програма и с Ваша помощ да я коригираме, ако има грешки, за да постигна желаните резултати

Поздрави, Николай

Noctis Caelum

24.09.12
11:00

Приятелю щом си начинаещ (поне за мен след като си прекъснал за дълго време) започни с кръгова. http://www.bb-team.org/workout/1359_programa-za-obem-v-tri-dni-za-nachinaeshti . Това ти е програмата за следващите месец и половина,най-много два.Няма смисъл да плащаш да ти изграждат хранителен режим като имаш раздел Хранене,в който ще намериш всичко,от което се нуждаеш за да си направиш сам един.

Поздрави и успех.

Мнението беше редактирано от Noctis Caelum на 24.09.12 11:13.

1. При положение че казваш че имаш сравнително голям стаж във фитнеса би трябвало да знаш кое как действа при теб като програма и упражнения?
2. Лажица мед преди, банан след при мед действа добре.
3. високо интензивно интервално кардио ще спомога за чистене и запазване на маскулната маса (при положение че хранителния ти режеим е организиеан добре). Два до три пъти в седмицата на гладно сутрин или след тренировка са напълно достатъчни.

24.09.12
14:12

Явно съм забравил да спомена, че от около 10-11 месеца си ходя редовно и съм във форма горе-долу, така, че кръговата не ми върши работа. Като цяло, имам някаква представа за това и мисля, че с повече повторения, е по-добре, но затова питам. Иначе мерси за съветите, очаквам да чуя още мнения

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1