Смяна на кик бек с разгъване зад врат ?

25.09.12
00:25

Има ли проблем ако сменя кик бека с разгъване на дъмбел зад врат,защото нещо хич не го усещам добре този кик бек ?

25.09.12
00:45

Може би не го изпълняваш правилно?Пробвай да намалиш килограмите.Няма как да не го усещаш..
http://www.youtube.com/watch?v=uQynBAwkHko

Noctis Caelum

25.09.12
01:10

Същия случай.Замени го с едностранно или двустранно зад глава.Разликата е огромна. http://www.bb-team.org/exercise/1163_ednostranno-tritsepsovo-razgavane-s-dambel-zad-glava

П.С. Кик бека попринцип се прави някъде в края на тренировката.Не мисли,че трябва да го усещаш като тесния лег например.

25.09.12
12:18

Той ми е последно упражнение гледах и за техниката и мисля,че го изпълнявам правилно,но не усещам никакво натоварване в трицепса.

25.09.12
13:10

Момчета, истинския кикбек не е от стойка “задна прашка от стоеж” както е на клипчето. Ако го правиш така нищо чудно да не усещаш нищо в трицепса. Кик бек се изпълнява на хоризонтална лежанка. Най-добре е да си опрян на лакът и коляно, задния крак е изнесен назад и малко встрани от пейката за опора. Гърбът трябва да е равен т.е. успореден на лежанката. Работещата ръка е прилепена до тялото и остава така през цялото време на движението. Лакътят на тази ръка е желателно да е на ниво поне успоредно или най-добре малко над нивото на гърба. При изнасяне на предмишницата назад, ръката с тежестта не се отдалечава от тялото навън а изпълняващия се стреми да я прекара близо до тялото(в случая таза) колкото позволява диаметъра на дисковете на дъмбела. ако и сега не усетиш движението, то накарай някой да пъхне ръка под мишницата (на нивото на бицепса) и да опре своята ръка о гърба на изпълняващия. По този начин неговата ръка ще възпрепятства падането на лакътя под нивото на гърба по време на движението, което веднага би довело до драстично намаляване напрежението в трицепса. Така изпълнен кикбека няма начин да не бъде усетен и да не работи.
Не смятам, че заменянето на кикбека с трицепсово разгъване с дъмбел зад глава е удачно, тъй като не са еквивалентни упражнения - при едното мишницата е прилепена до тялото, докато при другото е отнесена възможно най-далече от него, което променя цялата механика на движението и съответно е съвсем различно натоварване върху трицепса.

25.09.12
13:32

Много добро описание на стриктното изпълнение на кик-бека, изобщо не бях обръщал на “задната прашка” от клипа...
И все пак винаги лично аз винаги се стремя да го изпълнявам супер стриктно по една единствена причина-не мога да го усетя така, както дърпането на скрипец пред и зад примерно, но не мисля че ще го изключа някога от тренировката си.

26.09.12
00:16

Камен Илиев,браво,много правилно,точно и ясно си обяснил изпълнението на Кик Бек-а. Правиш ли го по този начин ще усетиш 100 % натоварване !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1