19.08.05
17:26
Моля за мнения за едно упражнение, което съм видял.
В залата, която посещавам ( не е фитнес зала ) видях трениращите там деца да изпълняват следното упражнеие, което според треньора им е за коремна преса.
Застава се в положение, като за лицеви опори, с тази разлика, че опората на ръцете е върху предмишниците, като дланите са свити здраво в юмруци. В такова положение се стои до отказ. :shock:
Нали ми е интересно - пробвах.
След това започнах да разсъждавам и стигам до следния извод. Тъй като всички мускули се напрягат, с изключение на корема, следва ли тук да се приеме тезата на професор Янда ( преса на Янда ), че като се напрягат антагонистите на коремните мускули, ще последва тяхното оформяне - (на коремните мускули).
Струва ми се, че упражнеието е интересно, като го слагам в категорията “мързеливи”. :wink:
Ами има резон в това.И аз съм го пробвал.Оначало си помислих че става въпрос за ренегатско гребане,но явано е нещо свързано с изометрично натоварване.Поне според мене би могло да има ефект,но не би бил голям ако се разчита само на това
19.08.05
21:43
[quote author=“daddy”]Моля за мнения за едно упражнение, което съм видял.
В залата, която посещавам ( не е фитнес зала ) видях трениращите там деца да изпълняват следното упражнеие, което според треньора им е за коремна преса.
Застава се в положение, като за лицеви опори, с тази разлика, че опората на ръцете е върху предмишниците, като дланите са свити здраво в юмруци. В такова положение се стои до отказ. :shock:
Нали ми е интересно - пробвах.
След това започнах да разсъждавам и стигам до следния извод. Тъй като всички мускули се напрягат, с изключение на корема, следва ли тук да се приеме тезата на професор Янда ( преса на Янда ), че като се напрягат антагонистите на коремните мускули, ще последва тяхното оформяне - (на коремните мускули).
Струва ми се, че упражнеието е интересно, като го слагам в категорията “мързеливи”. :wink:
Само аз ли не успях да схвана за какъв стоеж точно става дума?
Добре Rosko, обяснявам:
Застани така все едно, че ще започваш да правиш лицеви опори. Тъййййй, готово ли е? :( Хайде сега вместо да започнеш да правиш лицевите опори, смъкни се на лакти, така се предмишниците ти да бъдат плътно до пода ( но по добре и под теб да има постелка, малко по мека ). След като застанеш в това положение - стоиш и не мърдаш, колкото време можеш да издържиш - час, два три :D
Това последното за часовете бе в кръга на майтапа, защото след няколко опита си направих личен рекорд от 2 минути и 15 секунди.
Не знам дали си въобразявам, но откак почнах да правя това, (струва ми се , че го наричате изометрично упражнение), почувствах нещо като мускулна треска в коремната област.
Това досега не ми се е случвало, макар да съм правил със стотици повдигания на краката и други подобни упражнения.
Продължавам да го експерементирам и ако има ефект и полза ще свиркам :!:
По - добра алтернатива би било ренегатското гребане или това -
[quote author=”Петко К”]Mо - добра алтернатива би било ренегатското гребане или това -
http://www.bodybuilding.com/fun/2002/abrolloutknee2s.jpg
http://www.bodybuilding.com/fun/2002/abrolloutknee1s.jpg
:) Това го правеше Джеки чан в един филм май шпионин по немоля се казваше и там правеше невероятни неща бате джеки който всъщност много уважавам
Доброто на описаното по горе от мен упражнение, че може да се прави навсякъде, където поискаш и не нужен уред.
Един майтап - оная нощ се събудих в едно никакво време, и за да ми се доспи отново , направих :wink: същото това упражнение на леглото :shock:
22.08.05
12:47
супер си е упражнението, еи сега го пробвах.3-та серия си е зор :shock:
[quote author=“daddy”]Доброто на описаното по горе от мен упражнение, че може да се прави навсякъде, където поискаш и не нужен уред.
Един майтап - оная нощ се събудих в едно никакво време, и за да ми се доспи отново , направих :wink: същото това упражнение на леглото :shock:
Яко си пристрастен иначе щом и нощем взе да тренираш :D :D