26.09.12
00:29
Може ли да ми кажете упражнение за този мускул ==> http://prikachi.com/images/643/5311643A.jpg Смисъл за да може и на мен така ми се очертае. 1.80м, 70кг.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 26.09.12 08:24.
26.09.12
00:49
Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 26.09.12 08:24.
26.09.12
01:06
Упражнението ти е на масата в кухнята ,там са очертава тоя мускул. Иначе от гръднта кост до таза е един и същ мускул няма упражнение за него.
26.09.12
03:19
Благодаря на Никола Фингаров, точно от това имах нужда(видео). А Станимир Христов какво имаш в предвид с това? Знам че е диета, но съм прекалено начинаещ, така че ще съм ти много благодарен ако ме посъветваш за някаква определена диета.
26.09.12
11:05
И аз видях това упражнение и ще го пробвам тия дни дано да е успешно. И аз благодаря :)
Ако някой сериозно си губи времето с тия простотий,така де упражнения значи е болен мозък.На 1,80/70кг ,ако не изглеждаш по подобен начин като снимката,ако искаш си скъсай гъза с тия “упражнения” файда няма да има.За да се изглеждаш така трябва си много нисък процент мазнини, под 10.А на 200% съм сигурен с тия габарити и с подобни въпроси си като масово плъзналите рахитни тинейджъри искащи преса и не трениращи крака,щото има били мега големи(реално повечето са с 50 обиколка).За това ,на твоя ръст,хващаш се за 2-3 години ставаш 105-110 кг,мазен или не няма значение,важното е да ги качиш с хубава храна и фитнес и тогава почваш да мислиш за глупости като преса.
27.09.12
09:11
Еми да, ама не съвсем можеш и без да си 110 кила да имаш “преса”- коремни мускули изразени, както и да е. Ами пичага гледаи ся, за Ники Петров говоря. Тия упражнения дето правиш по 300 коремни преси или по лошо по 3000 можеш спокойно да ги избегнеш, имам предвид, че можеш и с малко повторения да го постигнеш, като добавиш тежест разбирасе, след като почнат 15 20 на серия да са ти лесни даваи слагай тежест на дургите и си 6 или др. вариант е знаеш мн. повторения. Така, а за мускула имам предвид, че той е един не са два, три, пет или там осем. Каквито и крънчове да правиш и отдоло ще ти се очертае, каквито и повдигания с крака да правиш и горе ще ти се очертае. Лошото на повдигането на крака е, че влагаш мн. и мускулите на краката и тва влошава упражнението (неизбежно е), затова се правят и накрая тези с крака. А за тва в кухнята имам предвид да махнеш лошата храна щом си начинаещ спри сладкото каквото и да е, пий само вода, хляба пълнозърнест здължително, никакви сокове! квито и да са, яж спокойно в първите месеци (2 3) , ограничи се от боклуците, виж как ти деиства психически и след тва давай по сериозно. Имам предвид, ако ти деиства добре може и да е на втората седмица, незнам от теб зависи. Относно качеството на храната те съветвам каквото правя и аз. Така там където пише хидрогенирани, растителни втвърдени, частично втвърдени, палмови, маргарин или растителни без установен произход не Яж! (мазнини имам предвид), после ще се изтумбачиш да ги сваляш тия лаина. Събери повечко инфо питай без да та е грижа аз с квот мога ще помогна, за тва което знам разбирасе. Надявам се тва да помогне и тренирай смело.
Мнението беше редактирано от Станимир Христов на 27.09.12 09:18.
01.10.12
22:33
Никола, една лека забележка към първото видео: така изпълнено си е пълен та*ак. Изпълнява се едностранно, защото така двата дъмбела се уравновесяват (т.е. единия е контратежест на другия) и само си се клатиш. С два дъмбела ефекта ще е еднакъв и при 10 килограмов дъмбел и при 100 килограмов, а единственото в повече ще е натоварването върху прешлените.
Иначе по темата най-добрите упражнения за преса и адамовите мускули са същите тези, които са най-добри за ядрото като цяло: клек, тяга, военна преса, туистове (бахти, тва го пиша вече в десети пост сигурно)... И тези мускули/преса първо трябва да ги имаш (подкрепям Балабанов), после трябва да ги покажеш (диета).
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 02.10.12 00:47.