Съвет отностно тази програма?

25.09.12
23:12

Значи тренирам по тази програма.. В третия тренировъчен ден , трябва да тренирам за крака но имам проблем с коляното и изобщо не ми се иска да правя нещата за крака...с какво да заменя 4-те упражнения за крака ??? Може ли за гърди или...какво.

Програма за първи ден

повдигане на щанга от лег - 3 серии по 8 повторения
повдигане на щанга от полулег - 3 серии по 8 повторения
повдигане на дъмбели от полулег - 3 серии по 8 повторения
бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 3 серии по 8 повторения
бицепсово сгъване с дъмбел от седеж - 3 серии по 8 повторения
кoремни преси - 3 серии по 20 повторения
повдигане на краката от лег - 3 серии по 20 повторения
Програма за трети ден

придърпване на вертикален скрипец - 3 серии по 8 повторения
придърпване на хоризонтален скрипец - 3 серии по 8 повторения
гребане с дъмбел - 3 серии по 8 повторения
повдигане на щанга за трапец - 3 серии по 10 повторения
изтласкване на щанга от лег тесен хват - 3 серии по 8 повторения
‘френско’ разгъване с щанга - 3 серии по 8 повторения
сгъване за предмишница - 3 серии по 10-15 повторения
Програма за пети ден

раменна преса пред врат - 3 серии по 8 повторения
раменно разтваряне встрани - 3 серии по 8 повторения
клякане с щанга - 3 серии по 15 повторения
бедрено разгъване - 3 серии по 15 повторения
бедрено сгъване - 3 серии по 15 повторения
повдигане на пръсти на калф машина - 3 серии по 15 повторения
кoремни преси - 3 серии по 20 повторения
повдигане на краката от вис - 3 серии по 20 повторения

Източник: Още повече мускули след половин година в залата? http://www.bb-team.org/workout/1290_oshte-poveche-muskuli-sled-polovin-godina-v-zalata#ixzz27VuhAYb9

26.09.12
00:04

казано от Nekoi si на 25.09.12, 23:12:

В третия тренировъчен ден , трябва да тренирам за крака но имам проблем с коляното и изобщо не ми се иска да правя нещата за крака...с какво да заменя 4-те упражнения за крака ??? Може ли за гърди или...какво.

Замени ги с равномерно разпределени упражнения за трите любими групи на плажния-гърди, корем и бицаги. :D :D :D
Краката не можеш да ги замениш с нищо, който има желание намира начин, който няма желание търси оправдание.

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 26.09.12 00:06.

26.09.12
00:05

Щом те боли коляното не прави крака със свободна тежест,а само на машините.И по възможност,ако имаш ,си слагай наколенка или някакъв стягащ ластик около коляното ;) Болката ще се притъпи. Друг е въпроса,че с времето,ако коляното не се оправя,просто спри да тренираш краката за няколко месеца :)

26.09.12
07:12

Замени упражненията за крака, с такива за бицепс. Аз съм чувал че е същото, аахахах.

Noctis Caelum

26.09.12
11:31

Ако наистина изпитваш голяма болка по-добре временно остави деня само за рамо и вкарай корем например.

Поздрави.

26.09.12
16:39

Кво значи “има ли желание има и начин” , имам операция на коляното от преди години и като го натоваря много след това ме боли ,  освен това не държа на мускулатурата в краката и такива си ги харесвам...:Д

26.09.12
17:00

казано от Nekoi si на 26.09.12, 16:39:

Кво значи “има ли желание има и начин” , имам операция на коляното от преди години и като го натоваря много след това ме боли ,  освен това не държа на мускулатурата в краката и такива си ги харесвам...:Д

Значи че си търсиш оправдание. Тук има бол хора с травми и проблеми, прочети например този дневник, може па да научиш нещо. Разбира се, не съм лекар, за да давам компетентни мнения, но си мисля, че щом си опериран и оправен можеш да пробваш леко и да увеличаваш натоварването постепенно внимателно. Все пак не си инвалид нали? Никой не те кара за правиш тежки максове, има и ред други методи, без да надхвърляш 60-65%  от ПМ, стига да искаш... Ето това значи АКО ИМАШ ЖЕЛАНИЕ. Ама ти нямаш, щото мечтата на плажния е гърди, бицаги и задължително преса, а крака като солети са си супер.

26.09.12
17:13

казано от Veso Pervazov на 26.09.12, 17:00:

Ето това значи АКО ИМАШ ЖЕЛАНИЕ. Ама ти нямаш, щото мечтата на плажния е гърди, бицаги и задължително преса, а крака като солети са си супер.

Не виждам проблем в това, че някой не иска да тренира конкретна мускулна група - щом не е професионалист, нека тренира каквото и както му харесва. Но са ми супер смешни всички травмирани, които се оправдават с контузиите си... Ами, човек, точно проблемното място трябва да тренираш най-сериозно и постоянно, за да не се превърне в слабото ти звено. Естествено, че бавно, внимателно и постепенно, но задължително! Иначе ако го отсвириш... пиши го “умряло” и си фантазирай, че някога ще е напълно възстановено и работоспособно.

Ами, човек, точно проблемното място трябва да тренираш най-сериозно и постоянно, за да не се превърне в слабото ти звено. Естествено, че бавно, внимателно и постепенно, но задължително! Иначе ако го отсвириш... пиши го “умряло” и си фантазирай, че някога ще е напълно възстановено и работоспособно.

Цялата истина поместена в три изречения. Като искаш мотивация позаинтересувай се за Валентин Дикул в нета да видиш, че невъзможни неща почти няма.

26.09.12
21:53

казано от Wall-E на 26.09.12, 17:13:

Не виждам проблем в това, че някой не иска да тренира конкретна мускулна група - щом не е професионалист, нека тренира каквото и както му харесва.

Бе то проблем и аз не виждам...ама са ми смешни. Как па всичките плажни си знаят едно и също: “на мен краката са ми добре и такива си ги харесвам, яки са ми щот съм тренирал футбол или правя много кардио/карам колело/качвам стълби...” Ми що не зае*ете тренировката за бицепса с мотива, че той си е добре от многото чи*ии?

казано от Wall-E на 26.09.12, 17:13:

Ами, човек, точно проблемното място трябва да тренираш най-сериозно и постоянно...

казано от Светлин  Христов на 26.09.12, 18:48:

...позаинтересувай се за Валентин Дикул в нета...

(bow) (bow) (bow)

26.09.12
22:04

Ако не вдигаш от лежанка 1.5 пъти собственото си тегло, не можеш 15 набирания и бедрата ти са колкото бицепсите, зарежи сплитовете и консумирай лег, военна преса, набирания, тяга, клек три пъти седмично, докато започнеш да забелязваш как вратът ти се скъсява поради огромния трапец, предмишниците ти са станали възлести като въжета на корабни мачти, а гърбът ти служи за завет на кискащите се момичета събота вечер в дъжда. Тогава можеш да започнеш сплит, за да да се оформиш за пълна синтетика, т.е. естетика.

Мнението беше редактирано от Lachezar Tomov на 26.09.12 22:05.

26.09.12
22:12

казано от Lachezar Tomov на 26.09.12, 22:04:

Ако не вдигаш от лежанка 1.5 пъти собственото си тегло, не можеш 15 набирания и бедрата ти са колкото бицепсите, зарежи сплитовете и консумирай лег, военна преса, набирания, тяга, клек три пъти седмично, докато започнеш да забелязваш как вратът ти се скъсява поради огромния трапец, предмишниците ти са станали възлести като въжета на корабни мачти, а гърбът ти служи за завет на кискащите се момичета събота вечер в дъжда. Тогава можеш да започнеш сплит, за да да се оформиш за пълна синтетика, т.е. естетика.

:D :D :D
Лъчо, винаги правиш баси яките включвания...

26.09.12
22:33

казано от Veso Pervazov на 26.09.12, 22:12:

казано от Lachezar Tomov на 26.09.12, 22:04:

:D :D :D
Лъчо, винаги правиш баси яките включвания...

Опитвам се да придам по - весела атмосфера на форума :) Хората са най - малко склонни да слушат истината, когато си сериозен

27.09.12
17:51

Целта ми е да се стегна и да не виси нищо-не гоня големи цели за огромни ръци , гърбове и т.н..

И на мене са ми смешни тея в фитнеса , които обикалят с размери на гардероб и се  гледат лошо в огледалото и мислят , че са страшни..ама кво да направя....въпрос на избор..

27.09.12
23:34

казано от Nekoi si на 27.09.12, 17:51:

Целта ми е да се стегна и да не виси нищо-не гоня големи цели за огромни ръци , гърбове и т.н..

И на мене са ми смешни тея в фитнеса , които обикалят с размери на гардероб и се  гледат лошо в огледалото и мислят , че са страшни..ама кво да направя....въпрос на избор..

Тогава ги тренирай същите движения кръгово. Наскоро си реорганизирах програмата след съвет на опитен човек от форума и трябва да ти кажа, че забавлението и стягането са гарантирани. Огромен ще станеш, ако ядеш много, ако не промениш диетата ще се стегнеш най - бързо с тези движения. Пробвай 5 кръга клек, преса, тяга с по 5 повторения над 80% от макса и гледай какъв купон е повръщането на пода и как пулсът скача, а маста пада :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1