Какво ще кажете за тази тренировка

24.09.12
23:32

Днеска си приказваме с един приятел и ми каза ако искам да наблегна на гърба, но без да правя специализация да го изтегля в първия тренировъчен ден (понеделник) и да го тренирам само него, без други мускулни групи. Храненето гледам да го докарвам, тренирам сериозно от около 1,5 год. Та ето какво си съчиних преди малко
Загрявка 5-10мин.
1.Набиране -  4@8 широк хват (следващият път мисля да слагам тежести, че ми стават леки).
2. Горен скрипец - 1@10 по-лека 3@6 тежки, като гледам да дърпам правилно с гърба (в подхват).
3. Мъртва тяга  - 1@12 загряваща, 2@8 средна тежест, 2@6 тежко, 1 разтоварваща с 50 кила.
4. Гребане с Т-щанга - 1@10 леко, 3@8 средно.
5. Гребане с дъмбел - 1@10 леко, 2@8 средно (вече няма сила след тягата)
6. Трапец - 3@20 средна тежест (и хвата също се умаря :д)
7. Обратен пек-дек за задно рамо - 4@15 повторения (тука не знам как да процедирам - дали да е тежко или леко)
Мнения и критики? ;д

25.09.12
15:30

Коментар за това, което си измислил ли искаш, или мнения за наблягането върху гърба?

25.09.12
22:25

казано от Wall-E на 25.09.12, 15:30:

Коментар за това, което си измислил ли искаш, или мнения за наблягането върху гърба?

Ако може и за двете :д

26.09.12
09:35

Не мисля, че това, което си решил е най-доброто за целите ти - нещата в този спорт (за разлика от останалите спортове) се подобряват не с повече трениране, а с по-разумно трениране, т.е. няма да имаш по-голяма полза от това, че си наблъскал пет упражнения за гръб в една тренировка... Неслучайно хората са измислили акцентуващите тренировки - там идеята е да увеличиш натоварването върху една група, но и да намалиш въпросното върху останалите. На твое място бих правил:
- понеделник: гръб за плътност в 4 упражнения (12-13 серии);
- сряда: клек, лег, военна преса (всяко по 3-4 серии, вкл. загряващите);
- петък: гръб за ширина в 4 упражнения (15-16 серии).
Ако ширината ти куца повече от плътността, размени понеделник и петък. От трапец няма нужда - тягата го удря достатъчно. Задното рамо го приемам за шега - ако искаш да растеш, се фокусирай върху сериозните упражнения и остави пекдека на дамите в залата. Специализацията да е два месеца, като втория месец измисли нещо по-стресиращо, каквото не си правил никога или отдавна - серии с 2-3 повторения и дроп-пауза в деня за плътност, комбинирани серии и трисети в деня за ширина, частични повторения, ударна доза пикова контракция, някакви “екзотични” упражнения и т.н.

26.09.12
10:04

Wall-E, мерси за отговора. Тези упражнения за плътност стават ли - мъртва тяга, гребане с т-щанга, гребане с дъмбел, долен скрипец? Или да сменя долния скрипец с нещо друго?

26.09.12
10:44

Няма как да ти отговоря като не знам какво точно правиш на долния скрипец - според ширината и позицията на хвата има доста и различни варианти ;) Ако гребането с т-щанга ти е класическа мечка с тесен успореден хват, долен скрипец в среден подхват ще дойде добре... а с широк надхват можеш да го правиш в деня за ширина.

Мнението беше редактирано от Wall-E на 26.09.12 10:52.

26.09.12
20:07

Всичко ясно, само да те питам, ориентировъчните серии в дните за гръб са само работни или включват и загрявъчните?

27.09.12
00:51

Виж сега - аз не съм фитнес-инструктор, нито те познавам, нито знам кое е най-добре за теб. Не съм най-големия разбирач тук, но и не съм като преобладаващите тийнейджъри, които са като клечки за зъби, но тренират предно рамо и сгъват концентрично за бицепс... Давам ти идеи, които ти трябва да нагодиш към своя стил на трениране. Не мога да ти кажа прави еди-какво-си в еди-колко-си серии и повторения, защото ще те подведа ;)

Мнението беше редактирано от Wall-E на 27.09.12 00:52.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1