Помощ с тренировъчна програма

27.09.12
21:09

Привет! Преди да кажа каквото и да било търсих във форума, но не успях да намеря програма задоволяваща исканията ми :) (не много скромно, но съжалявам)
На 18г. съм, около 61-62 кг съм 181-182см и досега не съм стъпвал във фитнес зала... само по лостове. Та искам да започна с фитнеса, но ми трябва програма като за начало да се наблегне повече на краката. В смисъл искам да увелича обиколките на бедро и прасец, защото в момента са много зле. Ако е възможно линк към някаква такава програма или ако не е проблем някой да ми препоръча нещо. И като за финал добавки, които бих могъл да вземам за покачване на маса като цяло. Целта ми е да стана около 80кг, а относно времето .. в рамките на 5-6 месеца.

27.09.12
22:39

Щом искаш да наблегнеш на краката прави клекове с щанга. Иначе трябва да не зарязваш и горната половина на тялото. За програма е добре в началото да правиш кръгови тренировки, като хващаш почти всички мускулни групи с по едно - две упражнения за цялата тренировка. Щом искаш си прави повече упражнения за крака, но аз ти препоръчвам клекове, напади, може и мъртва тяга, която ти натоварва цялото тяло.
А относно добавките - първо почни с активните тренировки, увеличи си белтъка в храната, виж как ще се получават нещата в началото на чисто, защото те ще са доста добре и тогава почвай и с добавки. Иначе за качване на маса са вариант гейнърите, протеините, аминокиселини, креатин.
А това да качиш 20 килограма за 6 месеца - това не е възможно. А ако се получи нещо близко, то няма да е чиста мускулна маса, а ще е повече мазно, а не вярвам да искаш това.

27.09.12
22:51

Като цяло са ти слаби краката както и останалата част на тялото заради теглото ти.Трябва да качиш маса,а това ще стане с упражнения като клекове,мъртва тяга,лежанка,набирания и раменни преси.За повече инфо - търсачката :)

27.09.12
23:19

Не прибягвай до добавки още от сега.Евентуално след 1-2 години минимум ,но дори и тогава не са необходими.

27.09.12
23:30

5 по 5 програмата си струва. Ако ти е тежка, прави първите две серии загряващи

28.09.12
09:18

Така... днес се видях с малко по-вече време и почетох малко във форума относно кръговите тренировки и 5х5. Разясних си доста неща, но проблема е следния.. В залата, в която смятам да започвам да тренирам няма инструктор. Посъветваха ме да помоля някой от хората с по-голям стаж там да ми помагат в началото, но все пак.. За клека и мъртвата тяга си трябва добра техника... не искам на 2-рия ден да се видя с някой травма :) От друга страна, четох че доста от инструкторите не са много “ентусиазирани” да се занимават с начинаещи, а други даже не са и качествени инструктори... И от трета страна стоят парите... Всеки ми казва според зависи от инструктора... Вие дали не можете да ми кажете някакви ориентировъчни цени, ако искам първите тренировки да ги правя с  инструктор?

1.Ами гледай сега положението. “6 месеца и 20кг” - бъди по-сериозен и по-реално мислещ. Хубавите неща стават бавно и с постоянство. Бъди постоянен в залата и след 6 месеца ще имаш добри резултати, които ще може да ги надскочиш след още 6 месеца тренировки. Идеята е, че да постигнеш една цел, първо трябва да постигнеш няколко подцели, които да ти помогнат по пътя на осъществяването на главното ти намерение.
2. Като начало гледам, че не си се занимавал с фитнес и с вдигане на тежести, което означава, че препоръчителнотрябва да започнеш с кръгова тренировка първия месец за заучаването на правилното изпълнение на основните упражнения и за адаптацията на организма ти към тренировките с тежести. Да кажем първите 2 седмици правиш само 2 тренировки седмично, а 3тата и 4тата седмица от месеца по 3 след което минаваш препоръчително на 5х5 тренировъчна система за да развиеш силата. Масата ще дойде, не се притеснявай. Във фитнеса питай за изпълнението на упражненията, но не стигай в момента, в който ще почваш да досаждаш. Треньора ще ти взема само парите поне в голяма част от случаите в БГ са такива, но има и добри специалисти, но са малко. За храненето - яж, не се ограничавай, но и не прекалявай с храните “боклук”.
3. Другото, което е не се притеснявай за контузия  в началото. Все пак ще заучаваш движенията и ще ги правиш с доста леки килограми. Това също да не те притеснява, че на лежанката ти буташ само с лоста, а някой отстрани ти се смее. Такива елементи без кой знае какви постижения ги има почти във всяка зала. Ти тренирай така, че след година ти да им се смееш.
4. ПОСТОЯНСТВОТО = УСПЕХ

29.09.12
10:21

Благодаря на всички за съветите! Ще се постарая да се придържам максимално към тях :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1