28.09.12
11:34
След интензивно кардио около 20 минути със средна скорост от 45 до 55 км в час,краката ми изглеждат по-дебели или грамадни,не знам какво точно се случва в тях.На пипане са камък.По време на кардиото изпивам около 200мл вода,на малки глътки ,но не наведнъж.Какво се случва с краката ми?
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 28.09.12 15:03.
Помпаш ги, нормално, аз след тренировка на крака, ако съм отишла с тесни дънки в залата, не мога да ги обуя :D
Това е хубаво, спокойно, нали искаш да имаш здрави крака с мускул, а не с мазнини ;)
ДОбре де,аз карам на първа степен от 8 възможни..на колелото..с какво се напомпват? Извинявам се за тъпия въпрос,но не съм много навътре с тея неща?..
Няма значение на каква степен караш, явно за теб и тялото ти е достатъчно това натоварване.
Когато въртиш вело мускулът се съкращава и отпуска ( опитвам се нарочно да не боравя в научни термини, но се казва мускулна контракция), в следствие на натоваране мускулите се ‘събуждат’ и започват да работят.
След като се възстановят, те са по-големи отпреди и са готови да поемат по-голямо натоварване.
В началото, когато си започнала да въртиш вело, надали краката ти са ти изглеждали по-големи.
Ако примерни ти кажа да направиш 100 клека със собствено тегло без почивка или най-много 2-3 за по 20-30 секунди, ти гарантирам, че не само ще ти се уголемят бедрата, ами направо ще гръмнат, както и задника, а ще имаш и мускулна треска.
Точно поради подобна причина,( напомпването на мускула ), масово жените смятат, че ако тренират с тежести, ще станат много муслкулести ;)
04.12.12
04:55
20 минути със средна скорост от 45 до 55 км в час.....
ако не искаш краката ти да се помпят не им прилагай напомпващи тренировки
за скороста която си писала трябва да се върти ужасно бързо...(или на велото километража му е нещо повреден...)
пробвай да не надвишаваш 25км/ч ако трябва усили малко степента и си го прилагай по-скоро като почивка(просто за обща форма и поддръжка), ако не тренираш толкова настървено няма да се помпиш и плашиш :)