програмата

21.08.05
15:33

здравейте на всички 8)
един приятел от 3 месеца се занимава с фитнес.(още е начинаещ).Скоро ще си сменя програмата с програма за средно начинаещи и понеже нема нет в тях ме помоли да му пусна програмата тук в форума за да я оцените и да си дадете мнението.програмата е за маса.

ето я:

ПОНЕДЕЛНИК
  гьрди
повдигане на щанга от лег 3х8
повдигане на щанга от полулег 3х8
повдигане на дьмбели от полулег 3х8
  рамо
повдигане на щанга зат врат 3х8
раменно разтваряне встрани 3х8
  корем
коремни преси 3х20
повдигане на краката от лег 3х20

СРЯДА
  грьб
гребане с щанга 3х8
набирания 3х8
гребане с дьмбел 3х8
  трапец
повдигане на раменете с тежести 3х10
  предмишки
сгьване с хендгрип 3х20
  корем
коремни преси 3х20

ПЕТЬК
  бицепс
сгьване с щанга от стоеж 3х8
сгьване с дьмбел от седеж 3х8
  трицепс
изтласкване с щанга от лег с тесен хват 3х8
френско разгьване 3х8
  корем
коремни преси 3х20

той е на 15г 1.70висок 55 кг.

оценете програмата и си дайте мнението за нея
10 х предварително :wink:  <[[[[[————]]]]]>

21.08.05
16:06

моля ви си дайте мнението и оценете програмата. :) пак казвам тя е за един мой приятел(15години 1.70 висок 55 кила)програмата е за средноначинаещи за маса :wink:

<[[[[[————]]]]]>

21.08.05
16:56

:wink: чакам мненията ви :wink:
      <[[[[[————]]]]]>

KO

21.08.05
17:06

E ДА АМА НЕМА БАДЖАК А ТРЕБЕ И БУТО ДА СЕ ТРЕНИРА, КАКТО И ПРАСЕЦО!!!!

21.08.05
17:19

той неиска да тренира крака (тва е лично негово мнение) за тва си давайте мненията само за програмата без да обсьждате краката. :wink:
10х предварително за мненията ви 8)
  <[[[[[————]]]]]>

21.08.05
17:57

с удоволствие чакам да прочета още няколко мнения :wink:

8)  :wink:  8)  :wink:  8)

21.08.05
19:15

моля ви дайте мнение по програмата 8) .вече доста чакам и никои нишо не казва :cry:
10х предварително :wink:

21.08.05
19:42

ае стига бе от 7 поста 6 са твой.изморяваш бе пич никой нема да ти отговори така цъкваи бутончето промени чат пат.

21.08.05
20:05

ок “6efa” ще те послушам но поне можеше да си изкажеш мнението за програмата :wink:         
чакам още мнения :wink:

21.08.05
21:48

Програмата си е добре,но лично аз имам няколко забележки.За първи ден добре,ама за гърба имам някои забележки.като е начинаещ сппред мен е по добре да прави първо набирания,и после чукове.след това да вкара и три серии тяга(с по леко да не се контузи).за мен няма смисъл да прави предмишница като е тези кг.за ръцете аз лично правя първо трицепс,защото е по голям мускул.иначе упражненията са добре.А и наи голямата ми забележка е за това,че няма да прави крака.без тях целия му труд почти се обесмисля.....Успех 8)

21.08.05
21:57

мерси“che”ще му предам това което ме посьветва :wink:
искам още няколко мнения :wink: дано да получа такива 8)

21.08.05
23:05

ОК.Ето ти мнение.
1.Да започне да прави крака!Спомагат за развитието на цялото тяло.
2.Програма за маса - НЯМА!!!Масата идва от масата!Не се ли храни добре,каквито и упражнения да прави няма да има растеж!
3.В деня за ръце на негово място бих започнал с трицепс.По-голяма мускулна група е.
4.Не му препоръчвам за тази възраст и стаж да тренира предмишницата и трапеца.Предмишницата се натоварва от всички уражнения,а за трапеца- първо е добре да се поразшири в рамената,иначе ще заприлича на молив! :D

21.08.05
23:10

ок мерси  8)  ще му кажа сьветите ти  :D
още мнения :wink:

PR

21.08.05
23:30

Програмата е кофти - според мен
ПОНЕДЕЛНИК
гьрди
повдигане на щанга от лег 3х8 - тука удря яко и трицепса 
повдигане на щанга от полулег 3х8 - удряш го с 4 упражнения - тези 
повдигане на дьмбели от полулег 3х8 - - които са в червено

рамо
повдигане на щанга зат врат 3х8
раменно разтваряне встрани 3х8
корем
коремни преси 3х20

СРЯДА
грьб
гребане с щанга 3х8
набирания 3х8
гребане с дьмбел 3х8
- удря се бицепса
трапец
повдигане на раменете с тежести 3х10
предмишки
сгьване с хендгрип 3х20
корем
коремни преси 3х20

ПЕТЬК
бицепс
сгьване с щанга от стоеж 3х8
сгьване с дьмбел от седеж 3х8
  - удря се бицепса пак !
трицепс
изтласкване с щанга от лег с тесен хват 3х8
френско разгьване 3х8
корем
коремни преси 3х20

Значи - отбелязал съм ти основните грешки според мен !
Освет това - гърди - рамо ,не е удачно ,но ако си решил !
Махни основното упражнение ,за рамото и включе странично разтваряне с дъмбел,придърпване щанга към брада и от лег разтваряния за задно рамо - така и за трицепса, ще е по добре а и програмата става по-лесна за изпълнение

Освен това - тежкия гръб в сряда и бицепса в петък ,не ми се връзват никак - бицепса е малка група и лесно претренира!
Корема не е нужно да го слагаш в тежките тренировъчни дни - прави си го в почивните
Като цяло програмата е слаба !
Ще преуморяваш с нея !

21.08.05
23:51

ако отида при фитнес инструктор и му дам програмата ще ми я коригирали :?: и за колко пари :?:

21.08.05
23:55

наистина така ще е най добре да отида при инструктор :wink: .

PR

22.08.05
00:50

Индивидуалноста е много важна в този спорт - универсални програми няма ,има общи принципи !
Прочети в сайта я има основата .

22.08.05
01:06

знам че няма универсални програми :wink: искам да отида при инструктор за да ми обясни подробо кое как и защо :wink: тук в форума немого да получа сьвсем изчерпателни ссьвети и мнения :wink:

22.08.05
01:08

само да попитам ако някой зне колко ще ми струва горе долу да отида при инструктор 8)  :?:

22.08.05
01:22

[quote author=“bolkers”]само да попитам ако някой зне колко ще ми струва горе долу да отида при инструктор 8)  :?:

Уж взе поука да не цвъкаш по 2 поредни поста и.... пак
Зависи от инструктора 0-20 лева ще изгубиш

22.08.05
01:24

демек ако отидя при по добьр инструктор ще е по скьпо а ако одида при нормален ще е по евтино :?:

22.08.05
01:26

[quote author=“bolkers”]демек ако отидя при по добьр инструктор ще е по скьпо а ако одида при нормален ще е по евтино :?:

М да разликата няма да е голяма

22.08.05
01:28

ок.значи щом няма да има голяма разлика ще е по добре да отида при по добьр инструктор :wink:

22.08.05
01:30

djgorgio-ASTOR защо сложи offtopik на другата тема :?:  :?:  :?: тя е за друга програма :wink:

22.08.05
13:47

[quote author=“bolkers”]djgorgio-ASTOR защо сложи offtopik на другата тема :?:  :?:  :?: тя е за друга програма :wink:

Много постове поредни пускаш и Модовете ще ти изтрият мненията ако видят затова не пускай плс няколко поредни щото нищо не се разбира

22.08.05
13:49

ok. разбрах те Астор.няма да пускам по много мнения ено слет друго за да си нямам неприятности :wink:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1