02.10.12
20:58
Момчета и момичета- помагайте.
87 килограма, 183-4 см, 22 години. Цел сваляне на килограми.
Моят ОКБ- 2628.36
Това се разпределя по следния начин:
Белтъци Въглехидрати Мазнини
234.9 137.37 113.1
Съответно калории
939.6 1236.36 452.4
Проблемът мие следния: НЕ МОГА да достигна необходимото количество белтъци
Ето го и менюто
7:00-7:30- крос, скачане на въже
7:45- прием на протеин на прах, равносметка:
Б. В. М.
23 3 3
10:00- 100 гр. овесени ядки с топла вода, равносметка:
Б. В. М.
11 51 6
12:30- 13:00- салата (домати+ краставици+ 50 гр, извара+ 15 гр. зехтин) и 200 гр. свинско месо на скара, равносметка
Б. В. М.
64 11 51
15:00-16:00- две филийки пълнозърнест хляб + 50 гр. извара+ 20 гр. маслини
Б. В. М.
10 24 5
19-20- Салата+ месо, приблезително същото като обяда, за това- равносметка :)
Б В. М.
64 11 51
20:30 или от 21:00 започва тренировката
22:00-22:30- протеин
Б
23 гр.
Не ми достигат около 40 гр. протеин, за да достигна необходимите грамажи, отделно при мазнините не ми достигат около 20-25 грама, а въглехидратите не ги доближавам с около 10 грама.
Давайте ми идеи с какво да си обогатя менюто. Ще ви бъда много, много благодарен.
П.С. Искам да спомена, че още не съм си купил протеин, но съм в процес, така че ако може да ми предложите някакъв протеин също до 60 лева, ще ви бъда много благодарен.
Поздрави, чакам отговори.
Темата беше редактирана от boxko на 13.01.13 22:29.
казано от balabanov на 02.10.12, 21:09:
5-6 яйца са ти точно 30+ гр протеин и 25-6 гр мазнини.
Къде предлагаш да ги добавя тези яйца ?
Цели или само белтък ?
Дайте ми жокер за протеин, марка, каквото и да е.
Мнението беше редактирано от boxko на 02.10.12 21:44.
02.10.12
22:04
В 10:00 часа сложи към овесените ядки и 4 белтъка с половин жълтък. Или ба тефлонов тиган забъркай всичко или ги яж варени отделно.
02.10.12
22:35
казано от CarnalK на 02.10.12, 22:07:
Жълтъка да е най-много четвърт. Ако може - осминка!
Муахахахахааааааа... най-добре да ползва медицинска везна, за да е по-точно...
Към автора-пич яж си яйцата цели и не се занимавай с глупости, нищо няма да ти стане, тия простотии за холестерол са олдфешън. Успех.
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 02.10.12 23:06.
02.10.12
22:35
Абе хора, какво го правите този протеин в телата си бе, една голяма част остава неусвоена.
Мнението беше редактирано от Miss Fight на 02.10.12 22:36.
02.10.12
22:50
казано от Miss Fight на 02.10.12, 22:35:
Абе хора, какво го правите този протеин в телата си бе, една голяма част остава неусвоена.
Miss Fight, похвална е загрижеността ти, но не е редно да се изказваш така категорично по теми, които явно не си обмислила добре. Навреме си редактира коментара преди да ти отговоря подобаващо луди ли сме или не... ;)
Би ли ни казала колко голяма е тази част неусвоен протеин, както и за какво се усвоява и използва той при НВД? А също така ще пресметнеш ли колко е 2,5-3 гр. протеин на килограм телесно тегло за 87 килограмов човек, защото според тебе нещо бъркаме...
Към автора наистина си сбъркал, обърнал си калориите от мазнини и въглехидрати. :D
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 02.10.12 22:53.
02.10.12
23:05
Весо, веднага отговарям.
Първо - изказвам собствено мнение, мисля, че имам право.
Второ - поправих си коментара, за да бъда по-ясна в мнението си.
Трето - ще ВИ кажа, че усвояването на протеина е различно за всеки човек, така че и неусвоеното количество варира. И да, мога да смятам, благодаря - това с 2.5 - 3 гр протеин на килограм не е някаква Свята Истина, която не подлежи на съмнение. Гледала съм филми, чела съм разни неща, правила съм опити със себе си. В резултат мога да ти кажа, че човек се възстановява пълноценно и с по-малко количество протеин и сляпото преследване на определени грамове протеин е не просто безмислено, а и затрудняващо дейността на някои органи.
Четвърто - не казвам, че бъркате, мой човек. Питам - какво го правите този протеин - защото ми е интересен смисъла му в такива количества в телата ви.
пОздрави
Мнението беше редактирано от Miss Fight на 02.10.12 23:06.
02.10.12
23:17
Отговарям и аз веднага:
Първо: имаш право 100%, няма спор за това.
Второ: повтарям, че не е редно да се изказваш толкова крайно (луди ли сте и т.н.) без да си запозната с мотивите на човека. В този смисъл подкрепям, че си редактира коментара навреме.
Трето: до някъде си права, да варира при всеки, но варира и при различните хранителни режими. Тези 2,5-3гр не са онези, за които се сещаш ти, не са холи граала на фитнес средите. Тези нужди в случая са обусловени от хранителния режим и по-специално при НВД голяма част от протеина се използва за енергия, така че оптимума определен от опит далеч по-богат от твоя, както и от маса изследвания, е наложен като 2,5-3гр.
Четвърто: отговорих частично в т.3. Как предлагаш ти да запълни калорийните си нужди до въпросните 2628ккал, с въглехидрати или с мазнини??
Без лоши чувства, поздрави.
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 02.10.12 23:18.
02.10.12
23:28
Това под каква форма ще се изказвам - луди ли сте например - си е моя работа.
Не претендирам за голям опит, а за наблюдения и информиране по темата. Тъй като бях рядко будна в час по биология именно когато бяхме на тази тема, предлагам:
“Усвояването на протеина става бавно. Тялото започва да разгражда въглехидратите още в устата и веднага абсорбира част от тях. Но белтъчините започват да се усвояват чак след като достигнат стомаха. Там те се разграждат до аминокиселини, които са по-дълготраен източник на енергия от въглехидратите. За тялото не е удачно да разгражда аминокиселините за енергия и няма да го направи, освен ако не приемате достатъчно калории от въглехидрати и мазнини. В случай, че поемате твърде много белтъчини, тялото складира излишните като мазнини.
Основният източник на енергия в тялото е глюкозата. Червените кръвни клетки и мозъка могат да използват само нея. Ако глюкозата в кръвта стане прекалено ниска, тялото ви може да превърне аминокиселините в глюкоза, за да достави енергия на клетките. Този процес се нарича глюконеогенеза – при него аминокиселините като аланин, глицин, серин и аспаригин се превръщат именно в глюкоза чрез серия от химични реакции.
Тялото се намира в постоянен цикъл на разграждане на киселини и синтез на нов протеин от тях. За синтезата тялото се нуждае от азота в аминокиселините, за да поддържа правилна структура и функция. Но при разграждането на аминокиселините се отлагат субпродукти като амоняка, който позволява на тялото да се освободи от излишния азот. Този процес става чрез урината. Поради това, консумирането на твърде много протеин може да натовари бъбреците. “
Предлагам да си достави калориите, които не му достигат, чрез мазнини и по-конкретно сурови ядки и семена, студенопресовано растително масло.
С добри чувства.
03.10.12
00:11
казано от Miss Fight на 02.10.12, 23:28:
Това под каква форма ще се изказвам - луди ли сте например - си е моя работа.
Не е съвсем така, редно е да се отнасяш с уважение, разбира се ако искаш да получиш такова. Ако не лесно можем да сменим тона.
Не претендирам за голям опит, а за наблюдения и информиране по темата. Тъй като бях рядко будна в час по биология именно когато бяхме на тази тема, предлагам:
Правилно не претендираш, доста си поспала, по-надолу ще се мотивирам по-подробно.
“...За тялото не е удачно да разгражда аминокиселините за енергия и няма да го направи, освен ако не приемате достатъчно калории от въглехидрати и мазнини.
Баш де... А ако приема достатъчно калории от мазнини и въглехидрати дали ще отслабне???
Ето това червеното е нещото което ти убягва. Смисъла на отслабването с НВД е именно калориен дефицит при ниски въглехидрати и мазнини, ако вдигне мазнини и въглехидрати отива на РБД, ако вдигне само мазнините отива на НВД-ВМ, която е по-подходяща за качване. Айде сега прочети пак заглавието на темата и виж какъв хранителен режим е избрал автора. ;)
В случай, че поемате твърде много белтъчини, тялото складира излишните като мазнини.
Дали? И по-точно дали е така във всеки случай? За да ти стане още по-ясно конкретно какво питам, дали тялото ще складира каквото и да е при калориен дефицит???
...глюконеогенеза – при него аминокиселините като аланин, глицин, серин и аспаригин се превръщат именно в глюкоза чрез серия от химични реакции.
Дрън-дрън, това е така ама не откриваш топлата вода, тея вафли и ние сме ги яли. Я го знам беее...скакауец!
Но при разграждането на аминокиселините се отлагат субпродукти като амоняка, който позволява на тялото да се освободи от излишния азот. Този процес става чрез урината.
ГолЕЕЕма грешка, тва че мирише на амоняк не значи, че е амоняк... демек не всичко дето хвърчи се яде или с други думи така е ама не баш. Азота се отделя чрез уреята (или карбамид), която по химична формула CO(NH2)2 е близка до амоняка (NH3)... Та явно си подремвала и в другите часове, не само по биология... ;)
Поради това, консумирането на твърде много протеин може да натовари бъбреците.
Ето тук съм съгласен с тебе. В смисъл дословно, че Е ВЪЗМОЖНО и толкова.
Предлагам да си достави калориите, които не му достигат, чрез мазнини и по-конкретно сурови ядки и семена, студенопресовано растително масло.
Предлагам да прочетеш пак заглавието на темата и избрания хранителен режим, след което да опресниш познанията си за разпределяне на калориите от различните макронутриенти при НВД.
С още по-добри чувства.
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 06.10.12 12:53.
03.10.12
00:33
И тук Miss Fight печели точка.
Набралата толкоз широка популярност НВДиета, освен, че е нездравословна, ами след краят и хората се запознават с истинската същност и преоткриват смисъла на йо йо ефекта!
И тук не казвам, че диетата не е ефективна, диетата работи!
Мнението беше редактирано от megabolic x на 03.10.12 00:35.
03.10.12
00:44
казано от megabolic x на 03.10.12, 00:33:
И тук Miss Fight печели точка.
Набралата толкоз широка популярност НВДиета, освен, че е нездравословна, ами след краят и хората се запознават с истинската същност и преоткриват смисъла на йо йо ефекта!
И тук не казвам, че диетата не е ефективна, диетата работи!
Ти четеш ли темата, заглавието, мненията... Никой не коментира дали диетата е добра като като такава, нито аз нито Miss Fight… Човека си я е избрал и има въпрос по нея, тва е. А иначе смисъла на коментара ти е железен, яко си в час и ти, иска ми се да ти стисна ръката.
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 03.10.12 00:45.
04.10.12
12:57
Veso Pervazov има цяла страхотно написана тема за протеина в ББ тийм...
Тялото ти ,освен ако не взимаш някакви стимуланти, няма как да усвои 220 гр протеин и т.н.
Още повече формулата 2.5 , 3.0 на килограм е Тооолкова неточна...
Извесни писатели като Lyle McDonald i Alan Aragorn доста са написали по тази тема и мисля че е хубаво да погледнеш трудът им...или просто прочети темата в бб-тийм.
04.10.12
13:17
По-добре да има в повече, отколкото да няма достатъчно!(sun)
Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 04.10.12 13:25.
казано от Von Suthaus на 04.10.12, 13:17:
Мда още повече при ОКБ, когато така или иначе храната е по-малко, протеина засища и не предизвиква допълнителен апетит, като въглехидратите. Е естествено не бива да се отива в крайности като Дюкан и т..н
Мнението беше редактирано от NeDD на 04.10.12 13:28.
04.10.12
13:45
казано от Osho Hrumpy на 04.10.12, 12:57:
Тялото ти ,освен ако не взимаш някакви стимуланти, няма как да усвои 220 гр протеин и т.н.
Извесни писатели като Lyle McDonald i Alan Aragorn доста са написали по тази тема и мисля че е хубаво да погледнеш трудът им...или просто прочети темата в бб-тийм.
Доколкото съм запознат, при липса на въглехидрати черния дроб може да произведе чрез глюконеогенезиз до 1600 калории, чел съм и за стойности до 2 000, но не повече - интересно колко грама протеин са това!? Оттук нататък почват вече всички останали нужди от аминокиселини, които трябва да се покрият.
Да, много са условни тези формули, на пък и не бих се доверил точно на тия двамата за съвети. Още повече, че резултатите, които ползват, са от спорни изследвания и то правени за целите на бодибилдинга като цяло и то върху прием на протеин на пудра, което няма много общо с качествен животински протеин.
04.10.12
13:54
казано от NeDD на 04.10.12, 13:28:
казано от Von Suthaus на 04.10.12, 13:17:
Мда още повече при ОКБ, когато така или иначе храната е по-малко, протеина засища и не предизвиква допълнителен апетит, като въглехидратите. Е естествено не бива да се отива в крайности като Дюкан и т..н
Много го демонизирате - аз четох внимателно книгата и режимът му е всъщност много добре балансиран - ударните фази само на белтъци са много кратки, през другото време всякакви зеленчуци на корем. Също така, най-дългият период в крайна сметка е този след ударните фази, когато режимът е всъщност не режим, а нормално здравословно хранене, за което той твърди, че следва да стане навик до живот, ако се търсят дългосрочни резултати. И е безкрайно прав.
Лошото е, че по пресата се набляга на ударните фази (от 3-5 дена) само на немазно месо, което всъщност е един от най-популярните начини за бързо сваляне на тегло в спорта, а в това времетраене не виждам кому ще навреди, освен ако вече не съществуват здравословни проблеми. Другото лошо например е, че знам за случаи от повече от месец на тази фаза, без да става дума за спортисти и без да се спазват указанията в книгата.
Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 04.10.12 13:55.
04.10.12
18:52
казано от Osho Hrumpy на 04.10.12, 12:57:
Еми да бе, айде като цитираш ББ-тийм да ти подам една извадка от статии именно в ББ-тийм:
Как да разпределим приема на храна в НВД?
Приемът на храна при НВД става на равни интервали от време, на всеки 2 до 3 часа и може да включва 5 до 7 хранения, в зависимост от необходимия белтък за деня. При тежките тренировки и липсата на гликоза, тялото губи значително количество аминокиселини. Ето защо атлетите, следващи този режим, трябва да приемат завишени спрямо други режими количества белтък с храната. Дневната норма при мъже се движи в рамките на 2,5 до 3 гр., а тази при жените от 2,3 до 2,7 гр. за килограм телесно тегло
Източник: Отслабване с ниско въглехидратна диета (НВД) http://www.bb-team.org/articles/907_otslabvane-s-nisko-vaglehidratna-dieta-nvd#ixzz28LHJscqJ
Как да разпределим приема на храни в кетонна диета?
По-голямата част от енергията за поддържане на живота при този режим произтича от мазнините, окисляващи се до кетони. Известна част от енергоразхода, обаче, се поема от окисляването на аминокиселини. Това е причината за повишената консумация на белтък при този режим. Количеството на консумиран дневен белтък при мъже следва да бъде в рамките на 2,5 до 3 гр. за килограм телесно тегло, а този при дамите – 2 до 2,5 гр. белтък за килограм телесно тегло.
Източник: Кетонна диета (Кето диета, Аткинс диета) http://www.bb-team.org/articles/905_ketonna-dieta-keto-dieta-atkins-dieta#ixzz28LHbgLAV
Как да разпределим приема на храна в ВБД?
При ВБД голяма част от усвоените аминокиселини от белтъците в храната се използват за гориво. Това е и причината за повишения прием на белтък в този режим. При мъжете количеството е от 3 до 3,2 гр., а при жените от 2,7 до 3 гр. белтък за всеки килограм телесно тегло. Един 100 килограмов мъж би следвало да приема до 330 гр. Белтък, разпределен в 7-8 приема за деня
Източник: Отслабване с високо белтъчна диета (ВБД) http://www.bb-team.org/articles/904_otslabvane-s-visoko-beltachna-dieta-vbd#ixzz28LHqbWB2
Та като ще говориш за теми от ББ-тийм, няма да е зле първо да се позапознаеш с материята именно от там, защото иначе ставаш смешен. В другата темата за протеина, визирана от тебе са препоръчани референтни стойности в общия случай, тук обаче говорим за прием на протеин при НВД, а там нещата са коренно различни (прочети темите и ще разбереш защо, че вече ми писва да обяснявам... Цял живот е*и, учи, е*и учи...)
Сега за Lyle McDonald да те питам какъв точно писател е, че не съм запознат с творчеството му? Художествена литература ли, научна фантастика ли?... Защото аз съм чел това-онова от един Lyle McDonald, ама той е специалист и авторитет в областта на спортното хранене и по-специално нисковъглехидратните режими, също така и треньор. Вярно, че има написани към 10 книги, но не бих го нарекъл писател. ;) В книгите си той застъпва идеята за прием в порядъка на 2,5-3гр. протеин на килограм тегло (The Ketogenic Diet, The Ultimate Diet 2.0). За УД 2.0 има тема и в сайта, приема на протеин е аналогичен за съответните нисковъглехигратни дни. Препоръчвам ти обаче да прочетеш книгата му The Protein Book, заглавието е красноречиво и показва тематиката й. Ето ти само един малък, но показателен цитат от нея.
For strength/power athletes, Tipton and Wolfe contend that an intake of 2.5-3.0 g/kg (1.1-1.4 g/lb) protein per day should be more than sufficient to support any and all needs,without causing any negatives. Once again, this assumes adequate calorie andcarbohydrate intake. At this point in time, I feel that Tipton and Wolfe make the best case for protein intakes in athletes seeking optimal performance, and theirs is the position I’ll be taking throughout this book.
.....................................................................................................................................
Athletes should generally not create large caloric deficits to lose body fat, as this tends to harm performance. Using a combination of small reductions in food intake along with small increases in activity and accepting a more gradual fat loss tends to maintain performance more effectively. For this reason, and given the already high protein recommendations being made here, there seems little reason to increase protein intake recommendations significantly above the values listed above.Under conditions of a slight caloric deficit, consuming protein at the high end of the above recommendations or perhaps slightly higher should be more than sufficient. A protein intake of 3.0-3.3 g/kg (1.4-1.5 g/lb) should generally suffice. As mentioned,bodybuilders and other physique-oriented individuals (figure/fitness) will often go to 4.4g/kg (2.0 g/lb) towards the end of their competition preparation due to the extreme natureof those activities and the extreme level of leanness that is being sought. Without anabolic steroids, it seems unlikely that any athlete would need more than 4.4 g/kg (2.0g/lb) of protein even under dieting conditions
Сега е ясно, че първо си писал, после си мислил (ако въобще си направил второто), съветвам те следващия път да обърнеш реда: прочети, осмисли, говори/пиши. Щото те Lyle McDonald и Alan Aragorn много са написали по темата, ама ти малко си прочел. ;)
Накратко, коментара ти е broscience.
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 05.10.12 20:35.
06.10.12
12:38
казано от Von Suthaus на 04.10.12, 13:45:
Доколкото съм запознат, при липса на въглехидрати черния дроб може да произведе чрез глюконеогенезиз до 1600 калории, чел съм и за стойности до 2 000, но не повече - интересно колко грама протеин са това!? Оттук нататък почват вече всички останали нужди от аминокиселини, които трябва да се покрият.
Към 500гр, но в интерес на истината не ти трябват чак толкова, тъй като дори и при пълна липса на въглехидрати, енергийните нужди не се покриват на 100% от протеина, има и мазнини. Но да, мнението ти е правилно и показва още веднъж, че приема на протеин може доста силно да варира в зависимост от избора на хранителен режим.
Хора, преди малко се притеглих и познайте... 89 кг :D. Май яко съм влезнал в застой, а дори съм пуснал в играта и фетбърнар-а на syntrax- fyre. Давайте съвети. Мисля да се преориентирам към някоя друга диета.
казано от boxko на 13.01.13, 22:30:
Хора, преди малко се притеглих и познайте... 89 кг :D. Май яко съм влезнал в застой, а дори съм пуснал в играта и фетбърнар-а на syntrax- fyre. Давайте съвети. Мисля да се преориентирам към някоя друга диета.
Диетата действа, просто не преценяваш правилно калориите или не изразходваш достатъчно енергия.
П.П.- не гледай много кантара, аз съм на твоя ръст и тежа 95 кг, а мисля, че изглеждам доста добре. По-добре виж огледалото, тъй като мускулната маса е по-плътна от мазнините.
Мнението беше редактирано от Петър на 13.01.13 23:07.
казано от Петър Стоянов на 13.01.13, 23:03:
казано от boxko на 13.01.13, 22:30:
Диетата действа, просто не преценяваш правилно калориите или не изразходваш достатъчно енергия.
П.П.- не гледай много кантара, аз съм на твоя ръст и тежа 95 кг, а мисля, че изглеждам доста добре. По-добре виж огледалото, тъй като мускулната маса е по-плътна от мазнините.
Ами аз с това се успокоявам, ама колко да съм качил...чак пък толкова. Енергията трябва да ми идва малко в по-малко даже, че откакто взех бърнара се късам да тичам и ходя още един ден в залата, за да правя корем и по-сериозно кардио. Тоест ми идват 4 пъти в седмицата по около средно 30-40 минути кардио. Къде е гнилото ?
Единственото положително е, че бях изпил доста вода преди тренировка и отидох в залата почти веднага след последното ми хранене. Следващата седмица, ако не сваля...ще чета за РБТ-то.
Аз ако ще свалям килограми бих ползвал високо интензивно кардио (например табата с въже) и тежки тренировки на големите мускулни групи- крака, гръб, гърди (корема може и да не го тренираш директно, стига да правиш тежки клекове, тяга). Не може да си в калориен дефицит и да качваш килограми. 1 седмица е много малък период, за да видиш дали нещо действа.
Мнението беше редактирано от Петър на 13.01.13 23:21.
14.01.13
01:49
казано от boxko на 13.01.13, 23:14:
...
Няма как да си на отрицателен баланс и да качваш кила, та ако ще калориите ти да са изцяло от марципани и олио. Представи си го като един басейн, който се пълни от една тръба и в същото време се изпразва от друга: храната е входната тръба, нуждите на тялото и тренировката са изходната. Ми няма как да сипваш по-малко, отколкото източваш и нивото да се вдигне. Преизчисли си нуждите, пресметни наново храната, коригирай и бъди по-стриктен.
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 14.01.13 01:50.
14.01.13
09:41
казано от Veso Pervazov на 14.01.13, 01:49:
казано от boxko на 13.01.13, 23:14:
...
Няма как да си на отрицателен баланс и да качваш кила, та ако ще калориите ти да са изцяло от марципани и олио. .
Разбира се, че имам как да качваш! Това става когато тялото, по-точно мозъка е объркан и не може да прецени какво количество калории постъпват, колко да изразходва, колко да пази ... Това се казва лоша лептинова чувствителност и почти винаги върви ръка за ръка с объркани хормони.
Към автора на темата... Сигурен ли си ,че хормоните са ти наред??? НВД работи когато тялото ти работи както трябва! Друга причина за това да не сваляш може да е прекалено многото протеин! Той качва инсулина , а инсулина блокира ползването на мазнини за енергия! Намали протеин и за сметка на него приемай полезни мазнини. Не се притеснявай за мускулите, ако тренираш с достатъчно големи тежести, тялото няма да ги жертва толкова лесно ( освен ако не си ги постигнал по онзи начин със забранените препарати).
казано от инж. Марин Маринов на 14.01.13, 09:41:
Разбира се, че имам как да качваш! Това става когато тялото, по-точно мозъка е объркан и не може да прецени какво количество калории постъпват, колко да изразходва, колко да пази ... Това се казва лоша лептинова чувствителност и почти винаги върви ръка за ръка с объркани хормони.
Към автора на темата... Сигурен ли си ,че хормоните са ти наред??? НВД работи когато тялото ти работи както трябва! Друга причина за това да не сваляш може да е прекалено многото протеин! Той качва инсулина , а инсулина блокира ползването на мазнини за енергия! Намали протеин и за сметка на него приемай полезни мазнини. Не се притеснявай за мускулите, ако тренираш с достатъчно големи тежести, тялото няма да ги жертва толкова лесно ( освен ако не си ги постигнал по онзи начин със забранените препарати).
Наистина приемам прекалено много белтъци. Колкото до хормоните на 22 години съм, би следвало всичко да е наред вече. Какво може да коригирам в гореописаната диета ? Може би да махна месото във вечерята, а да допълня ?
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 14.01.13 10:33.
14.01.13
10:29
Към автора на темата... Сигурен ли си ,че хормоните са ти наред???
Не, че нещо, но какво точно метаболизира организмът за да качи кила - въздух?
Нищо му няма на хормоните - 87 кила на ръст 184 на 22 г., мисли си, че тренира и си мисли, че е на НВД, ако прочетеш внимателно какво е написал, плюс два пъти на ден прием на протеинова пудра, която общо взето вдига инсулина като захар (а не естествения белтък).
Най-много да е сложил малко мускули от това, че яде адекватно протеин и вдига някоя и др. гира;)
Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 14.01.13 10:36.
Ясно ми е, че съм качил мускулна маса. Това се вижда и с просто око, но междувременно дали топя мазнини ?
Какво да правя ? Да спирам протеина ?
14.01.13
10:43
Бинго!
За какво ти е да спреш протеина, освен ако не искаш да спреш да качваш мускулна маса!?
Дали топиш мазнини ще ти каже огледалото, мерките, размерите на дрехите, евентуално специално измерване - изобщо защо се вторачваш точно в килограмите като някоя госпожица? Надали пазиш категория.
казано от Von Suthaus на 14.01.13, 10:43:
Бинго!
За какво ти е да спреш протеина, освен ако не искаш да спреш да качваш мускулна маса!?
Дали топиш мазнини ще ти каже огледалото, мерките, размерите на дрехите, евентуално специално измерване - изобщо защо се вторачваш точно в килограмите като някоя госпожица? Надали пазиш категория.
Варианта за топенето на мазнини и едновременно качването на маса е приветстван от мен и то...както си трябва, ама дали е точно този. Не се вторачвам толкова в килограмите, напърво време гледам огледалото. Взех си мерки в началото на годината и в края на този месец или средата на другия ще се измеря, но пък чак един килограм да не съм мръднал от кантара, не стига тва ами и съм качил...ми се струва малко нереално и си мисля, че има нещо гнило в цялата система. Целта ми е да изчистя в крайна сметка, а ако не го правя, тогава по-добре да мина на режим за качване :D
Мери си талията и следи в огледалото какво става, кантара често лъже. Особено пък първите 1-2 седмици, когато тялото тепърва се пренастройва.
Мнението беше редактирано от Петко К на 14.01.13 11:12.
14.01.13
11:21
казано от boxko на 14.01.13, 11:06:
...
Ти ли си на снимката?
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 14.01.13 11:28.
казано от boxko на 14.01.13, 10:23:
Наистина приемам прекалено много белтъци. Колкото до хормоните на 22 години съм, би следвало всичко да е наред вече. Какво може да коригирам в гореописаната диета ? Може би да махна месото във вечерята, а да допълня ?
Брат, все по-често се раждат деца или пък са по на 2 3 години и вече са с диабет... Така, че никой не е застрахован от проблеми с хормоните.
А системата да качваш кила и да сваляш мазнини не работи. Това означава едновременно да стимулираш анаболните и катаболните процеси в организма си. Това с нормална физиология е почти не възможно. Не случайно културистите имат период, в които се сцепват от ядене и надуват яко килата (заради мазнини и мускули). След това започват да чистят....
Избери си едно от двете и действай!
14.01.13
12:19
казано от Петър Вътов на 14.01.13, 11:48:
казано от boxko на 14.01.13, 10:23:
А системата да качваш кила и да сваляш мазнини не работи. Това означава едновременно да стимулираш анаболните и катаболните процеси в организма си. Това с нормална физиология е почти не възможно. Не случайно културистите имат период, в които се сцепват от ядене и надуват яко килата (заради мазнини и мускули). След това започват да чистят....
Избери си едно от двете и действай!Чудно си работи, ако си начинаещ и прочее, не “културист”!
Добре, какво предлагате да предприема. Очевидно нещата не са съвсем в ред ?
Искам да изчистя.
14.01.13
12:34
Не, не можеш с наизустяване и лабораторни модели! Да ти го обясня ли с плътност и тежест на мускули и мазнини, ефект на тренировка и хранителен режим при начинаещи, и вярване на собствения си опит?
Няма никакъв проблем да трупаш мускулна маса и да гориш мазнини едновременно.
Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 14.01.13 12:39.