Тренировачна програма при проблем с кръвното

22.08.05
11:59

Привет на всички! Поздравления за чудесния сайт и форум! И за голямата отзивчивост на всички потребители!

Изходни данни:
36 години 1,72 см 81 кг
Никога не съм тренирал
Проблем с кръвното - пия хапчета за високо кръвно

Цел здравословно спортуване за стягане на тялото и понижаване на теглото.

Направих си следната програма:

Загряване
2 упражнения за гърди
по 1 за гръб, рамене, бицепс и трицепс
За всички упражнения 3х10 с 5 килограмов дъмбел.
коремни преси и клякания

Направих това без проблем, обаче на другия ден имах страхотна мускулна треска и ми беше малко уморено.
Според мен с 5 кг тежест трябва да нямам никакав проблем или не е така
Сумарно излиза че съм вдигнал 900 кг за почти 1 час, но незнам дали това е изобщо показател.

Според вас какво трябва да пипна в програмата за целта която съм си поставил.
Предварително ви благодаря за отговорите.

22.08.05
12:09

5 кг нищо не са, както и тея 900 кг за 1 час, дето си ги сметнал. Това не е показател, поне не и сам по себе си. Трябва да се отчитат и други фактори, като интензивност. Всеки начинаещ ще направи тея 900 кг само за 10 - 15 минути в първите 1 - 2 упражнения.
Просто като за първа тренировка е нормално да имаш мускулна треска. Подложил си мускулите си на непознат досега стрес, затова имаш мускулна треска.
За програмата - ако я изпълняваш в зала, с нормални тежести (така, че последните повторения в серията да са трудни), за първите няколко месеца не е нужно да променяш нищо.
Промени си режима на хранене, ако искаш да има ефект в отслабването. Най сайта има информация по тези въпроси.

22.08.05
15:06

Физкултпрювет  verhoven:D

Поздравява те един, който е имал твоите проблеми, ама вече ги няма!
Важното при теб е, че си се сетил и си се захванал да работиш за здравето си, а не против здравето си :wink: Щом си с кръвно, досега това си правил - работил си против здравето си.
Не се притеснявай, че от начало работиш с такива минимални тежести. Та ти досега до такова нещо, като спорт не си се докосвал, доколкото разбрах. И не прави такива “кръчмарски сметки”, колко кила си дигнал днес :roll:
Стига да не те мине бързо,бързо мерака, както става при много решили да спортуват за здраве, резултатите ти ще се кавчат постепенно.
От значение е постоянно да има движение, постоянно да го правиш този фитнес. Ама винаги, разбираш ли :?:  Не след като се пооправиш малко - и да го зарежеш. Всичко става по старому. Някъде бях казал, че фитнесе или bb трябва да бъде като наркотик. Захванеш ли се с него - отказване да няма :shock:
И друго от изключителна важност. Обезателно си подбери диета, но знай диетата не е гладуване - диетата е по особен вид хранене :!:
:arrow: Желая ти успех и до нови срещи :P

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1