Да сплитвам ли?

09.06.04
17:00

Сега тренирам два пъти в седмицата всички мускули. Чудя се дали да разделя на гръб-гърди в първия ден и ръце/рамо през втория.

09.06.04
17:09

я си кажи програмата (ако може разбирасе)  :lol:
защото и аз мисля да тренирам всички мускули два пъти в седмицата  :?

09.06.04
19:32

Рамото ти няма да може да го натовариш пълноценно, защото си тренирал гърди преди него и е изморено от тях.
прави гърди, рамо, трицепс - гръб, крака, бицепс в два последователни дни после почиваш 1-2 дена и пак същото.
Абе това е пълна глупост :) я си тренирай мускулна група 1 път седмично :)
Успех

10.06.04
08:39

Ами в началото правих само базови, но сега малко разширих.
Ето

1. Повдигане на щанга от хоризонтален лег 3*6-8
2. Повдигане на дъмбели от полулег 30 градуса - 2*6-8
3. Кофички - 2*8-10
4. Набиране зад врат - 2*6-8
5. Набиране с тесен хват /на ширината на ременете/ - 2*6-8
6. Придърпване на хоризонтален скрипец /нещо като гребане/ - 2*8
7. Раменни преси зад врат - 3*6-8
8. Френско разгъване - 3*6-8
9. Бицепсово сгъване от стоеж 2*6-8
10. Скотово сгъване 2*6-8

Освен това правя прасец много усилено, бях пуснал тема спец за това, ако искаш да ти дам схемата за да не я търсиш ми кажи на ингилш или да ти я превеждам. Правя и разни упражнения за бедра, колкото да са във форма. Най-вече клекове 2 серии по 15-25 повторения.
Отнема около 1,30ч. Някои ми казват да разделя, но аз съм още в началото и знам, че не трябва. Затова питам и вас.

BA

10.06.04
10:45

Pepper, аз ги правих така:
(Понд.) Гърди ; гръб
(Вторн.) Рамо ; трицепс ; бицепс
(Четвърт.) Гръб ; гърди
(Петък) Рамо ; бицепс ; трицепс
Но се получаваше претрениране, защото не се храних добре и не взимах никакви добавки. Ти си прецени дали се храниш добре и дали ще можеш да издържиш на тези тренировки без да претренираш.
Сега ги правя по 1 път всички мускули в седмицата и ми е доста добре.
А и не си казал какво целиш???? Все пак целта е най-важното нещо, защо го пропускате бе хора.
Пробвай и този и другия вид сплит(гърди, трицепс, рамо) и който ти работи по-добре него прави. При мен другия не работи добре. Най-добре работи този, който съм ти писал.

10.06.04
11:16

Така, щом си в началото е различно, обаче преди като си правил само базови става да не сплитваш, примерно по 1 упражнение на мускулна група, но вече с тези допълнителни не мисля, че ще се справиш. Тренировката не трябва да продължава повече от час. Почни си да тренираш 3 пъти седмично, пример: гърди-бицепс, гръб-трицепс, рамо-крака. По 2-3 упражнения за голяма група и 1-2 за малка. Наблягай на базовите упражнения!

10.06.04
11:50

Бой, ми аз като всеки начинаещ блъскам и кльопам за масив.
Не се храня много добре, следя си само протеина, но и неговата норма не винаги я покривам. Мога да си позволя да ходя най-много 3 пъти и пак ми е трудно, щото съм семеен с дете.

Затова ви питам ако сплитна и тренирам групите 1 седмично=4 пъти месечно с повече упр. по-голям ли ще е ефекта от настоящата програма. Не взимам никакви добавки. Кис мляко, изварата, яйцата и пшеничния зародиш са ми основните източници на протеин.

10.06.04
12:49

pepper,в твоето положение е наистина трудно да ги пазиш тези неща,но според мене ако си начинаещ тренирай цялото тяло 3 пьти седмично .Ако все пак си решил да го правиш в сплит предишните примери са доста удачни.Не забравяй че добрия сплит е този който работи най -добре за тебе.За това експериментирай от тези варианти и виж кое работи при тебе.Успех

BA

10.06.04
13:38

Pepper, ами за 3-дневен сплит най-добър ми се струва този който gotcha каза. Аз сега тренирам по него. Само, че крака не правя рамото го правя с трапец и предмишница. Пробвай го. Ако не ти харесва ще ти кажа още няколко варианта да пробваш...

10.06.04
13:48

И защо не правиш крака ?!
Ако са дебели,неозначава,че няма какво да се работи по тях .Отколко време тренираш?Или по-скоро дали ти личи че се занимаваш с бодибилдинг ?Сори,ама като ти чета писаниците само омотваш хората с “съвети ” ,а ти самия не си наясно с основни неща-иначе нищо лично!
Хората питат,защото имат проблем - ако не ти е ясно кое как се прави и ЗАЩО се прави по този начин по-добре си мълчи !

BA

10.06.04
14:20

croc,
“И защо не правиш крака ?!” - Не правя крака, защото много често ходя да бягам и не искам голяма маса на краката само релеф ми стига. Това си е мой проблем, аз просто го отбелязвам, че не правя крака.

“Ако са дебели,неозначава,че няма какво да се работи по тях” - Аз не съм казвал, че са дебели и не съм провокирал никой да не прави крака. Аз за мен си казвам, че не правя и ти казах защо.

“Отколко време тренираш?” - Тренирам от 3 години с прекъсвания.

“Или по-скоро дали ти личи че се занимаваш с бодибилдинг ?” - Специално за теб ще си направя голи снимки и ще си ги кача на сайта и ще ти се обадя да видиш дали си личи да прецениш сама. Защото аз не обичам да се хваля!

“Сори,ама като ти чета писаниците само омотваш хората с “съвети ” ,а ти самия не си наясно с основни неща-иначе нищо лично!” - Може ли да ми цитираш с какви съвети съм омотвал, че не мога да се сетя?

“Хората питат,защото имат проблем - ако не ти е ясно кое как се прави и ЗАЩО се прави по този начин по-добре си мълчи !” - Ами аз съм отговорил на въпроса му, а за първия ми пост “Пуснато на: Чет Юни 10, 2004 9:45 am ” се извинявам, защото човека не беше уточнил колко пъти тренира седмично и аз направо му написах 4-дневен сплит.

P.S. Между другото croc, ако имаш нещо против мен(а виждам, че имаш) ми го напиши на лично съобшение, не мисля, че има смисъл да занимаваме остналите читатели на този форум с глупости!

10.06.04
14:27

Супер !Кога да чакам голите снимки ?:)))

BA

10.06.04
14:30

croc, когато аз получа твоите ;) на е-майла си. Ама гледай как се отплеснахме от темата. Не е много коректно относно Pepper. Затова хайде дай по-сериозно! Пиши на лично съобщение това, което те вълнува.

10.06.04
15:41

Абе нямате грижи бе, ей. Ше си сменим голи снимки, айде да са по бельо. Да видите каква аполонова фигура съм изваял с 2 дренировки седмично. Ехе-хе-хе. :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

10.06.04
18:08

Aideeee po4nahme da si merim pishkite, opaa croc e momi4e i az se pooburkah malko. Sega tuka tova ne e predavaneto na bate En4o “Koi e po po nai” deto go gleda dushterya mi s interes, ami e myasto na koeto se opitvame da si pomagame edin na drug. Sega drug vupros e dokolko uspyavame no pone se opitvame. Daite diskusiite ni da proti4at v ramkite na dobriya ton, vse pak vsi4ki obi4ame jelezniya sport. Sega po po vuprosa na Pepper. Tridneven ili 4etiridneven split shte ti tryabva ina4e samo se buhtash i rezutata nyama da e zadovolitelen ako celish masa. Otnosno hraneneto s teb vednush obsujdahme razni neshta za kaloriiniya balans i ti spomena 4e trudno sublyudavash priemanite i izrazhodvanite kalorii. Moe mnenie e 4e hraneneto e ot osobena vajnost kogato si reshil da ka4vash ina4e bez materyal prosto nyama muskuli ako shte i nai super trenirovka da pravish i neveroyatni splitove i razni metodiki. Ako ne si sklonen kum napulnyavane hapvai zdravo bez pritesneniya. Nai vajni hraneniya tryabva da sa ti sutreshnoto i sledtrenirovu4noto. Sled trenirovka se stremi da napravish insulinov pik 4rez burzi vuglehidrati i osiguri dostatu4no protein za vustanovyavane i izgrajdane. Pravi po 5-6 hraneniya za denya na sravnitelno malki porcii prez 3-4 4asa. Tova spored men e osnovata na koyato se gradi masa dano sum ti pomognal s mnenieto si. Uspeh!

11.06.04
14:37

Тенкс, Велко, обаче теорията горе-долу я знам. Просто ми беше интересно дали всички ще отречете сплит в два дни, защото аз незнам някой да тренира така

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1