04.10.12
22:25
Въпросът ми е от къде мога да си закупя хубаво телешко?Естествено на приемливи цени,не изкуствено надути.Живея близо до пазар Чаталджа,има и друг пазар до катедралата някъде,не знам точно как се казваше.Но приемам всякакви предложения,е освен ако не са във Виница и по-отдалечените квартали.Благодаря ви предварително :)
В големите хипермаркети като Кауфланд и Пикадили продават хубаво телешко месо на нормална цена. Разбира се, можеш и от месарници - мисля че в близост до Чаталджа имаше няколко, но трябва да отидеш и да пробваш, друг начин няма.
Днес си купих месо,без много да оглеждам за 10лв/кг малко скъпо ми се видя,но за следващия пат ще имам повече време.Интересното,è минах през кварталния СБА или Бурлекс както му викат и там видях кайма със съотношение 70% на 30% 70 за 6,60 много ми е интересно дали наистна 70% от тази кайма е телешка,защото така пишеше на етикета.Вашето мнение какво е,дали е възможно?Да не би да е обратното,повечето да е свинска.
06.10.12
12:17
аз бих се радвал ако е месо честно казано.
06.10.12
18:16
Здравей! И аз живея в района на Чаталджа, точно до въпросният Бурлекс и само един съвет: Не купувай нищо от там! За последните 2 години го затваряха няколко пъти от ХЕИ-то, защото имаше застояла стока и вътре смърдеше на мърша. В никакъв случай не купувай месо или нещо непакетирано от там!! Малко по-нагоре (на съседната успоредна на Бурлекс улица) има 2 магазина само за месо и един с прясна риба. Аз пазарувам от там и винаги е прясно и с изяснен произход.
Аз лично си избирам свинско месо, и ги карам да ми мелят на място, така поне знам, че е кайма :) Най-често пазарувам от Гюрлата меса, близо са ми до яслата на детето. Дано им е хубаво месото.....