Седмична фитнес програма

07.10.12
11:16

Здравейте!
Аз съм на 16 години и реших да започна да се занимавам с фитнес. Намерих си програма за фитнес (3 месечна кръгова тренировка за начинаещи), разбрах и как горе-долу трябва да изглежда ХИИТ тренировките, който трябва да са 2-3 пъти в седмица. Може би от четенето и запомнянето на всички тези работи, съм пропуснал да видя колко пъти седмично да ходя на фитнес.
И само за да съм на 100 процента сигурен - всички упражнение във фитнеса, като екстензии, коремни, хоризонтални набирания ги правя докато не съм почти до ръба на силите ми, а останлите са 8 в серия, а тежестта е такава че 8-мия път го добутвам с 300 зора.
Относно яденето:
Закуска от корнфлейкс (не от тези шоколадовите, ами пълнозърнест с мед/сушни плодове) + 1 варено яйце
В училище плодове (банан + ябълка/ 2 банана)
Обяд месо с картофи/ориз и някакъв зеленчук (най вече домат и краствица, но понякога и задушен грах например)
М/у обяд и вечеря ядки и 2-3 лъжици (супени) К.Мляко
Вечеря нещо като обяда
2ч след вечеря (приблизително 22:00) плод с чаша мляко
Лягане в 22:30 - 23:00
Тренировките логично ще ги вместя след обяда.

Ако имате отговор на въпроса ми или нещо да допълните/редактирате, казвайте.
А БТВ от време на време (1 в сдмицата някъде) си позволявам я някой бургрер/пържени картофи, я сладолед.
Поздрави!

07.10.12
12:32

Отговорих си на въпроса колко често да тренирам, след като прочетох отново, този път по внимателно. Остава само ако има да коригирате нещо. :)

Noctis Caelum

07.10.12
16:10

казано от Тодор Живков на 07.10.12, 11:16:

Здравейте!
Аз съм на 16 години и реших да започна да се занимавам с фитнес. Намерих си програма за фитнес (3 месечна кръгова тренировка за начинаещи), разбрах и как горе-долу трябва да изглежда ХИИТ тренировките, който трябва да са 2-3 пъти в седмица. Може би от четенето и запомнянето на всички тези работи, съм пропуснал да видя колко пъти седмично да ходя на фитнес.
И само за да съм на 100 процента сигурен - всички упражнение във фитнеса, като екстензии, коремни, хоризонтални набирания ги правя докато не съм почти до ръба на силите ми, а останлите са 8 в серия, а тежестта е такава че 8-мия път го добутвам с 300 зора.
Относно яденето:
Закуска от корнфлейкс (не от тези шоколадовите, ами пълнозърнест с мед/сушни плодове) + 1 варено яйце
В училище плодове (банан + ябълка/ 2 банана)
Обяд месо с картофи/ориз и някакъв зеленчук (най вече домат и краствица, но понякога и задушен грах например)
М/у обяд и вечеря ядки и 2-3 лъжици (супени) К.Мляко
Вечеря нещо като обяда
2ч след вечеря (приблизително 22:00) плод с чаша мляко
Лягане в 22:30 - 23:00
Тренировките логично ще ги вместя след обяда.

Ако имате отговор на въпроса ми или нещо да допълните/редактирате, казвайте.
А БТВ от време на време (1 в сдмицата някъде) си позволявам я някой бургрер/пържени картофи, я сладолед.
Поздрави!

Хубаво разгледай тази кръгова програма и виж дали няма да ти хареса повече  http://www.bb-team.org/workout/1359_programa-za-obem-v-tri-dni-za-nachinaeshti Три пъти седмично.Отказа да идва на 10 повторение,не на 8,ако ще изпълняваш нея.Разбира се в последната серия е нормално те да паднат с 1-2.При упражненията за крака и корем имаш повече 15,20.

Повече яйца в закуската 4-5.Вместо корнфлейкс мляко с овесени ядки.И домат,и краставица в обяда.

07.10.12
16:24

В действителност повече ми допада, а относно овесените ядки - не мога да ги трая, ама ще се постарая да ям и от тях. Ще се вслушам и в останалите съвети! :)

Noctis Caelum

07.10.12
18:22

казано от Тодор Живков на 07.10.12, 16:24:

В действителност повече ми допада, а относно овесените ядки - не мога да ги трая, ама ще се постарая да ям и от тях. Ще се вслушам и в останалите съвети! :)

Добави 1 лъжица мед към млякото с овесените ядки.С времето ще им свикнеш.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1