казано от Georgi Hristov на 24.09.12, 15:43:
Здравейте! Имам няколко въпроса за системата:
1. Раменната преса може ли да не е зад врат, защото мисля, че така по-щади ставите и със щанга или с дъмбели да я правя?
2. Прочетох назад в темата, че само клекът трябва да се увеличава с 2.5 кг на тренировка, а останалите упражнения? По моя преценка ли?
3. В залата ми няма 1,25 кг, мога ли да увеличавам по 2 или по 3 кг на тренировка?
4. Имам над 1 година стаж в залата, но досега не съм правил тяга, а само клек. Има ли вариант да премахна тягата с прави крака, защото назад четох, че не е жизненоважна (но ако е изключително необходима ще правя и нея) специално в тази програма, а клекът е основата?
1. Може, даже е по-добре.
2.Останалите не са важни, ако имаш сила все пак сложи повечко, поне да има смисъл от тях.
3.еммм то се увеличава с 2.5 кг...измисли някакъв чалъм, ако трябва си я закачи с колан на кръста тая 2.5-ца
4.За тази програма, може и да я пропуснеш, но попринцип не. С прави крака? Какво и е на конвенционалната?
24.09.12
21:06
,,клек в 20 повторения ,, .... Може ли да изглежда по този начин ??
Целта ми е качване на кг
Понеделник
1. клек
2 пуловър
3 лицеви опори – 3 вида до отказ
4.набиране широк надхват до отказ +корем
Сряда
1 .клек
2 .пуловър
3 .лег с дъмбели
4 .набиране широк надхват + гребане +корем
Петък
1 клек
2 пуловър
3 флайс + 2 упр.за трицепс
4.набиране широк надхват + 2 упр. за бицепс +корем
Мнението беше редактирано от fitness men на 24.09.12 21:08.
най-важното в тая програма са 20 те повторения тежък дихателен клек. Още от самото начало тежки. До самия край става невъзможно. Ако си звършил програмата, но някъде в съзнанието ти си мислиш : Абе не беше толкова трудно, то значи не си я правил както трябва. Много хора дръпнаха доста въпреки, че програмата ги смачка и не можаха да я завършат.
24.09.12
21:53
ВИЕ ГЛУХИ ЛИ СТЕ? ГОРЕ НЕ СЪМ ЛИ ВИ НАПИСАЛ,ЧЕ ГОРНАТА ЧАСТ НЕ СЕ ТРЕНИРА ДВА МЕСЕЦА?!
казано от allwillendinterror на 24.09.12, 21:53:
ВИЕ ГЛУХИ ЛИ СТЕ? ГОРЕ НЕ СЪМ ЛИ ВИ НАПИСАЛ,ЧЕ ГОРНАТА ЧАСТ НЕ СЕ ТРЕНИРА ДВА МЕСЕЦА?!
И клекът да е частичен и след всяко повторение да се плюе през рамо, нали?
24.09.12
23:05
Клекът да е клек.
Смятам следваща програма по която ще тренирам да е тази, само искам да питам толкова ли голям проблем ще е да правя клека на оная машина с куките? На нея се чуствам доста по-сигурно отколкото на свободния клек, особено като няма никой в залата да ме пази. Знам, че свободния клек е по-добър и участват някои стабилизиращи мускули, които не участват на клека с куки, но основното не е ли да се предизвика ускоряване на метаболизма и отделяне на много тестостерон чрез якото натоварване на краката, което може да стане и на клека с куките?
От машината с куките или така наречената “смит” машина ще ти се забави метаболизма, ще ти се увеличи отделянето на естроген в организма и най-много да ти пораснат мъжки цици, плюс това ще качиш брутална мазнинна маса... :D
Мнението беше редактирано от Old Timer на 25.09.12 00:33.
По-добре се научи да правиш клек със свободна щанга и тогава започвай програмата. А и ще ти е полезно за в бъдеще.
казано от mo4ev на 25.09.12, 00:33:
По-добре се научи да правиш клек със свободна щанга и тогава започвай програмата. А и ще ти е полезно за в бъдеще.
То е ясно, че ще е по-добре да науча свободния клек, но питам дали ще е чак толкова голям проблем ако е на куките :д
казано от boika на 25.09.12, 09:45:
То е ясно, че ще е по-добре да науча свободния клек, но питам дали ще е чак толкова голям проблем ако е на куките :д
http://www.bb-team.org/forums/viewreply/400326
Мнението беше редактирано от Wall-E на 25.09.12 10:05.
Аз точно заради този отговор на Юли питам за машината с куките :д в какво точно се изразяват тези 80%? Пак е тежко, пак натоварва краката, пак между повторенията поддържаш тежестта на гърба си, само някои стабилизиращи мускули не участват, Не ми се вярва това да са тези 80 процента
25.09.12
16:24
Махни го тоя смит. Ако не можеш да правиш клек с щанга, значи тази програма не е за теб.
26.09.12
11:01
Аз съм 70 килограма с каква тежест трябва да правя клек и колко повторения?
казано от Найден Попов на 26.09.12, 11:01:
с 200-три пъти.
26.09.12
11:45
казано от slavko на 26.09.12, 11:31:
казано от Найден Попов на 26.09.12, 11:01:
с 200-три пъти.
Не е ли малко ?
Май чиста петица на 200 е по-добре ;)
27.09.12
14:58
Клека до долу ли трябва да е изпълнен ? Вече при по сериозните килограми ми се струва малко страшничко.
С този вариант на амплитудата става ли ? http://www.youtube.com/watch?v=CSGGeGQ4gvw
27.09.12
15:46
Не,не става.В началото клековете са прилични(което не значи добри),но после си е към полуклек. Преди да прочета заглавието,като го видях с какъв зор и нулева експлозивност кляка си помислих,че ще прави 5-6 повторения.
Мнението беше редактирано от lordinario на 27.09.12 15:47.
27.09.12
15:49
Първите 3-4 повторения са добре. За някои повторения огромната дълбочина био-механически не е правилна. Но пък... всеки прави, каквото иска :)
27.09.12
16:23
казано от instructor на 27.09.12, 14:58:
Клека до долу ли трябва да е изпълнен ? Вече при по сериозните килограми ми се струва малко страшничко.
С този вариант на амплитудата става ли ? http://www.youtube.com/watch?v=CSGGeGQ4gvw
Колената са му пред пръстите на краката и не стига до под паралел, може би по - широка стойка при него ще даде ефект. При мен даде.
27.09.12
16:24
казано от Grey Knight на 27.09.12, 15:49:
Първите 3-4 повторения са добре. За някои повторения огромната дълбочина био-механически не е правилна. Но пък... всеки прави, каквото иска :)
Ми хайде да патентоваме системата “полуклек и био-мляко”.Може да пожъне успех.
Мнението беше редактирано от lordinario на 27.09.12 16:25.
27.09.12
23:50
Задължително ли е да се скъсвам да пия мляко като съм на тази програма, не може ли просто да си карам на пържоли и ориз? :D
Някои дето разбира да каже - ако понеделник и петък правя тренировка “А”, а в сряда правя тренировка “Б”, спазвам ли принципа на програмата и би трябвало да изпълнявам програмата 8 седмици, а не 6 седмици?
тренировка А:
-Раменни преси зад врат: 3x12
- Клек: 1x20
- Пулоувър: 1x20
- Лег: 3x12
тренировка Б:
- мъртва тяга
- набирания
- гребане
- скрипец
06.10.12
11:18
Не мисля, че я спазваш, тренировката трябва да е кръгова. Тоест всички упражнения за цялото тяло в един ден. Поне 2 пъти, ако я правиш 2 пъти седмично - 8 седмици.
06.10.12
11:29
@Georgi Hristov: Кръгова тренировка е тая, при която минаваш по серия от няколко упражнения, след което повтаряш.
Дали е за цяло тяло или не - няма значение. Може да си направиш кръгова тренировка за ръце само, където да въртиш бицепс, трицепс и предмишница.
Ето пример за кръгова тренировка:
1. Скотово
2. Френско
3. Сгъване на китките зад гърба с щанга
4. Чуково
5. Разгъване на скрипец
6. Бицепсово с надхват.
Ако изпълняваш по серия от 1 до 6, то правиш кръгова. Ако направиш всичките серии от 1, след това всичките от 2… - не е кръгова.
Същото важи и за цялото тяло.
=======================
@boika: Ако всяка следваща тренировка слагаш по 2.5кг на щангата, то спазваш програмата. Дали през останалото време гледаш ТВ в поза лотус, седнал или легнал, дали само спиш, дали работиш тежка физическа работа...нищо друго няма значение за програмата, освен всяка следваща тренировка да слагаш 2,5кг отгоре на щангата и да ги клекнеш 20 пъти.
Всичко друго, както за 11 страници съм писал 111 пъти вече, е без значение. Много хора са мислили, мислили, мислили как да съчетаят програмата с 15 други принципа и са си останали с тяло на 15 годишно бамбуково дърво.
Тези, дето вместо да мислят са я почнали знаят, че на втората седмица спират интимното общуване със себе си, а на третата вече търсят кой да им куса с лъжицата, за да не се товарят излишно и да имат сили за следващия клек. И към четвъртата седмица вече ги е страх да идат в залата, будят се насън преследвани от числа, равни на следващата тежест, която трябва да клекнат и т.н.
Ако не зобиш и имаш воля - това е системата ти.
Останалите продължават да мислят дали 2 серии концентрично няма да направи системата суперефективна, или да са 3 серии концентрично. И продължават да приличат в тялото като дръжка на дъмбел.
Факултетът по Философия е от другата страна на залата, тук клякаме!
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 06.10.12 11:31.
08.10.12
11:09
Здравейте.
Смятам за започна системата от днес.
Единственото ми питане е, може ли вместо тяга с прави крака да се прави нормалната мъртва тяга (ако разбира се, ми се прави друго след тоя клек де :)))?
08.10.12
11:40
казано от NightCrawler на 08.10.12, 11:09:
Здравейте.
Смятам за започна системата от днес.
Единственото ми питане е, може ли вместо тяга с прави крака да се прави нормалната мъртва тяга (ако разбира се, ми се прави друго след тоя клек де :)))?
Постът над твоя в почернения шрифт отговаря на всичките ти въпроси. Повторено е два пъти, за да се запомни.
08.10.12
11:59
казано от Юлиян Тодоров на 08.10.12, 11:40:
Постът над твоя в почернения шрифт отговаря на всичките ти въпроси. Повторено е два пъти, за да се запомни.
Извинявам се много, че си позволих да задам толкова тъп въпрос.
Благодаря за отделено време!
08.10.12
13:12
казано от NightCrawler на 08.10.12, 11:59:
казано от Юлиян Тодоров на 08.10.12, 11:40:
Извинявам се много, че си позволих да задам толкова тъп въпрос.
Благодаря за отделено време!
Не виждам къде съм оценил въпроса като “тъп”.
Просто съм казал къде вече е отговорено на него и защо е повторено два пъти.
Дори не съм си направил труда да намекна, че такъв въпрос е задавана назад в темата, и да препоръчам да се намери отговора.
08.10.12
13:28
казано от Юлиян Тодоров на 08.10.12, 13:12:
Не виждам къде съм оценил въпроса като “тъп”.
Просто съм казал къде вече е отговорено на него и защо е повторено два пъти.
Дори не съм си направил труда да намекна, че такъв въпрос е задавана назад в темата, и да препоръчам да се намери отговора.
...нито пък аз някъде твърдя, че е имало подобна квалификация на въпросът ми от Ваша страна.
Просто съм пропуснал точно тези постове, в които се обсъжда вече зададен такъв въпрос (въпреки че, се постарах да прегледам цялата тема), малшанс за мен.А това, че не съм обърнал внимание и на последния пост точно (натискайки “Отговор” на една от предпоследните страници от темата, без да стигна до края), наистина ме накара да се засрамя и сам да оценя по подобен начин питането си.
Извинявам се за този спам от моя страна, но не бих искал да бъда разбран погрешно, затова си позволих да коментирам отново.
казано от Юлиян Тодоров на 06.10.12, 11:29:
@Georgi Hristov: Кръгова тренировка е тая, при която минаваш по серия от няколко упражнения, след което повтаряш.
Дали е за цяло тяло или не - няма значение. Може да си направиш кръгова тренировка за ръце само, където да въртиш бицепс, трицепс и предмишница.
Ето пример за кръгова тренировка:
1. Скотово
2. Френско
3. Сгъване на китките зад гърба с щанга
4. Чуково
5. Разгъване на скрипец
6. Бицепсово с надхват.
Ако изпълняваш по серия от 1 до 6, то правиш кръгова. Ако направиш всичките серии от 1, след това всичките от 2… - не е кръгова.
Същото важи и за цялото тяло.
=======================
@boika: Ако всяка следваща тренировка слагаш по 2.5кг на щангата, то спазваш програмата. Дали през останалото време гледаш ТВ в поза лотус, седнал или легнал, дали само спиш, дали работиш тежка физическа работа...нищо друго няма значение за програмата, освен всяка следваща тренировка да слагаш 2,5кг отгоре на щангата и да ги клекнеш 20 пъти.
Всичко друго, както за 11 страници съм писал 111 пъти вече, е без значение. Много хора са мислили, мислили, мислили как да съчетаят програмата с 15 други принципа и са си останали с тяло на 15 годишно бамбуково дърво.
Тези, дето вместо да мислят са я почнали знаят, че на втората седмица спират интимното общуване със себе си, а на третата вече търсят кой да им куса с лъжицата, за да не се товарят излишно и да имат сили за следващия клек. И към четвъртата седмица вече ги е страх да идат в залата, будят се насън преследвани от числа, равни на следващата тежест, която трябва да клекнат и т.н.
Ако не зобиш и имаш воля - това е системата ти.
Останалите продължават да мислят дали 2 серии концентрично няма да направи системата суперефективна, или да са 3 серии концентрично. И продължават да приличат в тялото като дръжка на дъмбел.
Факултетът по Философия е от другата страна на залата, тук клякаме!
My MAN!!!!!
Вие добре тук клякате, ама ако продължавате да го правите с меки маратонки за бягане като на горният клип е кофти.
17.10.12
12:05
Тежка програма, която със сигурност не е за всеки! Хубаво е ако ще я почвате да имате здрав кръст и корем, щото последните повторения обикновено са доста криви и тогава стават фалове. Аз успях да изкарам близо 3 седмици и ме заболя кръстта, така внимавайте! Трябва си опит.
Аз утре приключвам втората седмица.Доста е тежко - спор няма.
Не мога да си позволя добър хранителен режим (ям каквото видя), но въпреки това съм качил 2кг до сега.
Много съм доволен!!
Едит:Юлиян е напълно прав.
Мнението беше редактирано от Алекс Д. на 23.10.12 20:23.
22.10.12
20:58
Не е тежка, убийствена е...
Днес почнах 3-тата седмица. При лично тегло 73кг(180см.), почнах с 80 на щангата, но ми беше лекичка, затова минах направо на 85, 90 и от там през 2.5 кг. Днес кляках със 100 и наистина след клековете нямам сили за нищо друго. 1-2 серии гребане, лежанка и военна преса с леки килограми и съм труп. Последните два месеца тренирах по системата 5х5, струва ми се като разходка в парка в сравнение с тази.
Забелязах обаче един страничен ефект- убийствен вълчи глад, само в казармата съм чувствал такъв глад. Някой друг да е забелязъл този ефект?
22.10.12
21:02
Нормално е,клек + високи повторения + огромна тежест = бомба за метаболизма.
30.10.12
21:29
казано от Христо Тотев на 22.10.12, 20:58:
Забелязах обаче един страничен ефект- убийствен вълчи глад, само в казармата съм чувствал такъв глад. Някой друг да е забелязъл този ефект?
Да, ако не изпия 3-4 литра мляко + храненето, става страшно!
Имам намерение да изпробвам системата , но ме мъчат няколко въпроса и ще съм много благодарен ако получа отговори :) Аа да забравих да кажа че съм се насочил към “големите 3”
1.Може ли да редувам гребането със набиране широк надхват ?
2.Пуловъра има ли значение дали ще е със изпънати или свити лакти ?
3.Има ли вариант покачването с 2,5кг на клека да става не на всяка тренировка , а на седмица ? Защото да речем ще имаме 3 тренировки седмично , за 7 седмици това са над 50 кг на щангата .Или с други думи казано за ектоморф като мене , без прием на препарати е невъзможна задача.Така като гледам и резултатите на момчетата които са я пробвали и никой не видях да е качил с повече от 20 кг .
10.11.12
22:35
Тази програма е предназначена за качване на много маса и върви с много ядене /оригиналният вариант е с 4 л мляко на ден/, само така може да се качи драстично тежестта.
казано от Lachezar Tomov на 10.11.12, 22:35:
Тази програма е предназначена за качване на много маса и върви с много ядене /оригиналният вариант е с 4 л мляко на ден/, само така може да се качи драстично тежестта.
и по 8 литра мляко да се пие , без препарати единствения начин да качваш толкова килограми за това минимално време е да почнеш със супер малко килограми , че дори да не кажа и само с лоста.
П.С Въпросите ми остават :)