06.10.12
16:19
Здравей те аз съм Янко наскоро свалих 33 кг за 7 месеца с хранителен режим в момента съм 175 см висок тежа 77 кг челите са ми релефно и масивно тяло за тази цел правя този дневник за да ме съветвате и да гледам къде греша . Ще съм ви благодарен да ми помага те колеги . :)
Така хранителният ми режим който съм създал е следния
Хранене 1
Овесени ядки с 200гр кисело мляко и мед
Хранене 2 , 3
Салата с варено пилешко месо , варени картофи с салата
Варени яйца с салата .
Хранене 4
Кисело мляко с мед или варени зеленчуци
Хранене 5
Извара
Смятам да заменям някое ядене с домашен протеин който аз ще си правя у нас по следната рецепта .
1.100мл обезмаслено прясно млякo
2.100гр обезмаслена извара
3. 1 банан
4. 2,3 супени лъжици мед
5. 3 ,4 сурови яйца
тоя домашен протеин който искаш да си правиш, не го меши с сурови яйца. Свари ги и ги хапни отделно. Защото от суровите яйца има опасност да се разболееш от салмонела! Другото което е ,че протеина от суровото яйце не можеш да го усвоиш добре.
06.10.12
17:07
Относно салмонелата - от хилядите яйца, които съм изял, само 1 му е имало нещо. Видимо е, когато яйцето е заразено. То е зеленикаво и мирише лошо. Да не забравяме, че имаш и имунна система, която ще я смачка. Бухай здраво. Относно усвояването - има проучвания, че след топлинна обработка яйцето се усвоява по-бързо, но дали има разлика до каква степен се усвоява белтъка - не мисля. А и дали протеина се усвоява за 30 минути или 1 час не е значение.
Значи вместо да ги слагам ям ги отделно варени обаче имали още някоя друга подробност ?
06.10.12
17:44
казано от Grey Knight на 06.10.12, 17:07:
Относно салмонелата - от хилядите яйца, които съм изял, само 1 му е имало нещо. Видимо е, когато яйцето е заразено. То е зеленикаво и мирише лошо. Да не забравяме, че имаш и имунна система, която ще я смачка. Бухай здраво.
Бих казал имал си късмет. Тедо, бъркаш развалените поради неправилно или продължително съхранение яйца и яйцата заразани със салмонела. Те може да са си съвсем наред на вид и пак да си имат бактерията.
Към автора, вари ги добре, яж ги цели, не се хващай на глупостите за холестерола (да изпреваря коментари от сорта “ама повече от две яйца дневно са вредни, яж само белтъци, че ще вдигнеш холестерола и ще си докараш някоя болест като на чичо гошо от съседната махала дето ядеше много яйца и......”)
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 06.10.12 17:48.
06.10.12
19:17
слагай си ги варени в миксера, аз така правя и пак си стават на шейк като ги мелнат ножовете
06.10.12
20:26
В тоя домашен протеин можеш наистинаш да слагаш и варените яйца както е писал Tsvetelin domushki, и аз съм го пробвал - прилично е като резултат. С него можеш да заменяш изварата преди лягане и да си го пиеш след тренировка.
Айде добро утро колеги маниаци станах преди малко пия си кафето и обсъждам дебати и правя мръсни сделки за фитнес уреди . Шегувам се значи за днес първото ми ядене е овесените ядки с 200гр кисело мляко и 2 лъжички мед в момента докато пиша ги опустошавам . Ето ги е тях по долу ...
Здравейте днес е 09.10.2012г днес ми хрумна една идея за едно упражнение което ще го запиша на видео да си кажете мнението . Аз го пробвах отрази ми се супер влияе повече върху корема бедреният мускул прасеца и на останалите части аз казвам къде имам мускулна треска от това упражнение .