14.10.12
14:36
Здравейте. Значи някой ял ли е от въпросния буламач на фирма “Жълтуша” . Днес си взех като си мислех ,че е обикновена извара, ама или наистина не е обикновена, или тези от фирмата са мега несериозни.
Значи като оставим настрана ,че етикета е написан със шрифт словом и цифром минус 18 (-18) пункта на него пише ” Състав: суроватка, енерг.съдържание : 452ккал/100гр”.
И питам аз, какво всъщност е вярно- това че е от суроватка или това ,че има 452ккал/100гр. Съответно писах един e-mail на оставения в сайта за конкакти адрес и получих следното като отговор:
Здравей,
Наистина калорийното съдържание е такова, но от писмото ти разбирам, че за теб е
от значение белтъчното съдържание, което е оптимално - повече може да научиш от статии за whey products
Д-р Персенски - управител
Изключително неадекватен отговор, който няма нищо общо със зададени от мен въпрос, но от него разбирам ,че написаното на етикета е вярно.
Та според вас- възможно ли е вобще да съществува такава извара и има ли някаква връзка м/у това от какво е направена (суроватка) и енергийното съдържание :)
14.10.12
14:59
#1
Колко мазнини има в тая извара.Тя трябва да е като мас :D
14.10.12
15:40
#3
ми тя се вижда и усеща на вкус обезмаслената и мазната извара xD
Даже няма нужда да питам как изглежда това нещо, щом името на фирмата е Жълтуша...
http://bg.wikipedia.org/wiki/Жълтуша Рамон, това си е там от вашия край и едва ли има шанс да стигне до вътрешноста на страната и съответно някой да го опита. :D
Тъпото е ,че сега незнам какво да правя. Изваратаидва значително по-евтина от тая на Кутела и също по-лесно се намира. Иначе пуснах темата, защото в една друга тема тук (пак за извара) някой беше я споменал и мислех ,че може пък и някой да я е ял :)
14.10.12
17:15
#7
яж месо и остави тая извара да почине малко.. :D
пробвай я за период от две седмици и сам си прецени как ги усещаш нещата. Аз така бих направил
14.10.12
22:45
#9
Жълтушовата извара не е обезмаслена, мисля, че е кашкавалена. Наистина си личи по вкуса, но също и по вида и - обезмаслената извара от краве мляко е ронеща се, на буци и има почти безличен вкус, затова се комбинира с други храни и подправки. Кашкавалената извара има по-течен вид, може да се маже, консистенцията и е по-маслена, а вкусът - специфичен.