Експлозивност при ритници, отскоци и спринтове

14.10.12
13:25

Здравейте,
За пръв път пиша тема, която не е във категория ‘’Стрийт Фитнес’‘. Както и да е, наскоро се реших да подобря способността си да ритам бързо и силно (вероятно ще се запиша на бойни изкуства), да скачам по-високо и да бягам спринтове за под 7 секунди. До момента за около 2 месеца упражнявах клякания на един крак и стигнах до 5 серии по 12 повторения като почивките ми бяха само смяната на краката. От тях обаче видях най-много покачване на маса. Имам възможността да клякам на един крак с тежести. Какви тренировки да правя, за да ги подобря ?
Мерси предварително :)

14.10.12
19:39

За клякането с тежести- мисля, че има шанс да ти помогне да качиш маса на краката и да си увеличиш силата. Първо като почнеш с тежести прави клековете и на двата крака, докато му хванеш техниката :) За спринтовете и скока на височина - няма по-добър вариант от това да се упражняваш в спринтовете и скоковете.
Пишеш ,че искаш да се запишеш на бойни изкуства. Там наистина краката ти участват много. Затова наистина си наблегни на спринтовете и клековете с тежести. От тях ще извадиш и добра издържливост и сила на краката, а това ще ти е важно, ако се запишеш на каквото и да е бойно изкуство.
Вече след това ще се научиш на съответната техника на ритниците и при дълго упражняване ще имаш желания резултат за силен и бърз удар с крака.

Мнението беше редактирано от gazena gadinka на 14.10.12 19:40.

14.10.12
19:46

Ок Мерси :) Аз попринцип мога да клякам около 10 пъти и повече с 5кг с един крак, затова направо минавам на варианта с тежест :)

15.10.12
11:25

За да можеш да риташ бързо и силно трябва да имаш перфектна траектория на всеки ритник и да можеш да го изпълняваш от всякаква позиция. Чак след това идват клякане, скокове, спринтове и всякакви други упражнения ;)
Понякога се случва хора с много силни и екслозивни крака да не успеят да се научат да ритат яко.

15.10.12
19:14

За спринт аз правя:
Скоци на стълба (през две или три) - но трябва да  повече да направиш най-малко 5 скока на повторение -    5x10
На около 1 метър височина скоци от място (може и на ограда) - 5x10
10 обиколки на около 200 метра като редуваш на обиколка спринт със нормално темпо
10 совалки на по 50 метра

Като след като го направиш , го започваш още веднъж.
Аз за да се “довърша” правя по 30 клека след това.

17.10.12
10:13

Ок, благодаря за съветите :) В един ден ще подобрявам експлозивността на краката, а в друг ще тренирам ритници :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1