12.10.12
19:37
За блата:
-200 гр. овес
-100 гр. масло
Плънката:
- 300 гр. извара
- 150 гр. кисело мляко
- 3 яйца
- ванилия
- 100 гр. шоколад
Разбивате овесените ядки в блендер и ги омесвате хубаво с размекнатото масло , трябва да стане сместа на трохи. След това ги слагате във форма като хубаво ги притискате и слагате в хладилника , за около 15 мин. , да стегне. През това време разбивате изварата с киселото мляко , добавяте ванилията . Разбивате отделно 3те яйца и ги добавяте към изварата. На водна баня разтапяте шоколада (ползвах 85% ЛИНД ) и го добавяте към сместа . Всичко се разбърква хубаво и се излива във формата. Пече се на 180гр. за около 40 мин. . Вади се да изстине и за топинк може да му сложете каквото желаете . Аз ще го намажа със сметана и ще сложа малини.
Сутринта ще пусна снимки.
П.С Някой ако се интересува мога да му сметна и колко калории излиза целият :Д
За плънката жълтъците не трябва ли да отделят и да се прибавят към изварата и т.н а белтъците да се разбият на сняг?Понеже и аз точно си търсих рецепти за чийзкейк, и видях на някой места че по този начин ги правят.
За чийзкейк има страшно много и различни рецепти. Досега винаги яйцата съм ги слагал цели и никога не съм ги разделял
Аз съм си правил, но без никакви яйца и печене (тоест тогава е чийзпай) - плънката е от кондензирано мляко, извара(крема сирене), домашно сладко от малини/ягоди, желатин, подправки. Стягаш в хладилника и след няколко часа си готов.
Много хубаво. Мъж да готви и да твори - БРАВО! Страхотно изглежда, а и е вкусен като чета съставките :P .
Мнението беше редактирано от maria на 15.10.12 14:58.