23.08.05
20:08
Така.Аз съм на 15 тежа 50/кг висок съм 170/ст :D
Та искам да ви питам тренирам от 1 седмица обаче си правя някакви глупави упражнения по своя воля като начинаещ.точно какви опражнения да правя под ред и как точно се правят наи много искам да наблягам на ръцете по колко серии и по колко повторения е наи добре.Разделил сам си да тренирам 2:1 2 дена тренирам 1 почивам и така на татъка.с дъмбели какви опражнения да правя за рамо бицепс трицепс и предмишница.И всички други ефикасни упражнения.
първо добре дошъл във форума
много ти е общ въпроса за да ти дам конкретен отговор разгледаи в саита има съставени хубави програми за начинаещи но както тренираш 2:1 е много за начинаещ почни 3 пъти седмично или 1:2 па по нататък ще увелчаваш .
успех.
щом си начинаещ тренирай 3 пьти в седмицата да не се претовариш :wink: ето ти испитана програма за начинаещи от сайта :wink:
ПОНЕДЕЛНИК
повдигане на щанга от лег - 3 серии по 10 повторения
избутване на дъмбели от полулег - 3 серии по 10 повторения
придърпване на вертикален скрипец - 3 серии 10 повторения
придърпване на хоризонтален скрипец - 3 серии 10 повторения
СРЯДА
раменно разтваряне встрани - 3 серии по 10 повторения
трицепсово разгъване на скрипец - 3 серии по 10 повторения
бицепсово сгъване с щанга - 3 серии 10 повторения
ПЕТЬК
бедрено разгъване - 3 серии по 15 повторения
бедрено сгъване - 3 серии по 15 повторения
повдигане на пръсти на калф машина - 3 серии по 15 повторения
кoремни преси - 3 серии по 20 повторения
повдигане на краката от лег - 3 серии по 20 повторения
23.08.05
22:52
Според мене щом сега започваш по-добре прави само най-базовите упражнения, т.е. лежанка, набирания(ако можеш), ако не скрипец, бицепсово сгъване прав с лост(по-добре прав лост), френско сгъване(по-добре отначало с по-малки кг. за да свикнеш) ...за крака си прави клек и полу-клек...така си тренирай поне 1 месец пък после според тва как се развиваш ще видиме...аре УСПЕХ
P.S.За всяко упражнение прави по 2-3 серии с по 8-10 повторения
kakvo_stana… програмата която му дадох е точно такава с леки и базови упражнения :wink: 100% ще му свьрши работа тьй като аз тренирах по нея като бях начинаещ и доста ми помогна :wink:
23.08.05
23:03
Да твойта програма е добра, но той е начинаещ и според мен няма да може да прави в 1 ден лег-3серии, дъмбели-3 сееии и после на скрипеца(набирания)...по-добре:
Понеделник:лег 3 серии и бицепсово сгъване 3 серии
Сряда: клек, полу-клек и раменните преси по 3 серии и двете
Петък:Набиранията(скрипец)3 серии и френско 3 серии
Иначе е добра твойта ама за след 1 месец някаде като свикне...нали знаеш..от начало се мори по-бързо не е толко издръжлив и т.н.
така сьщо става но ас като бях начинаещ и тренирах по тая програма не ми беше толкова трудно(справях се) :wink: би трябвал да се справи но ако наистина му е трудно да каро по твоя начин :wink:
rotmans- сам трябва да решиш или по моя или по начина на kakvo_stana…
успех :wink:
23.08.05
23:15
Трябваше първо да научиш бг правописа аде поправи си заглавието и може някой допълнително да ти помгне ;) PeaCe