Тридневна фитнес програма

17.10.12
22:12

Вторник- гърди и бицепс, Четвъртък- гръб и рамо, Събота-трицепс и крака. Приемам критики както и предложения за промяна. Мерси предварително :)

Това е само базово разположение на групите - разпиши и упражненията.

17.10.12
22:28

защо не опиташ с гърди+трицепс, гръб+бицепс , крака+рамо
обосновка : тренирайки гърдите се натоварват повече трицепсите и от части  рамото , при тренировка на гърба  -  товариш повече бицепса ,а не трицепса  .  И запиши какво правиш за всяка мускулна група !

Мнението беше редактирано от novakman jokovich на 17.10.12 22:29.

казано от novakman jokovich на 17.10.12, 22:28:

обосновка : тренирайки гърдите се натоварват повече трицепсите и от части  рамото , при тренировка на гърба  -  товариш повече бицепса ,а не трицепса  .  И запиши какво правиш за всяка мускулна група !

Което е причината да си правиш трицепса с гъба, а бицепса с гърдите. Според мен има логика да е така, защото много повече можеш да натовариш съответните групи с изолиращи упражнения, ако не са изморени от тренировката на предишната мускулна група. Естествено и твоя вариант е валиден, но тогава ще трябва да се правят по-малко упражнения за бицепс и трицепс.

17.10.12
23:51

Аз тренирам от години и никога не съм правил гръб с бицепс .Винаги го правя с трицепса ! Така че съм съгласен с Веселин  :)

18.10.12
00:19

казано от Dimitar Kostadinov на 17.10.12, 23:51:

Аз тренирам от години и никога не съм правил гръб с бицепс .Винаги го правя с трицепса ! Така че съм съгласен с Веселин  :)

Е какво си съгласен, като никога не си пробвал?!? Как можеш да си сигурен, че гръб с бицепс няма да ти даде много по-добри резултати от останалите варианти, щом тренираш от години и не си опитвал??

19.10.12
01:08

Всъщност излъгах,правил съм един единствен път  гръб с бицепс и не останах доволен.Поради тази причина за мен лично не е удачна тази комбинация :)

19.10.12
18:07

казано от novakman jokovich на 17.10.12, 22:28:

Гърди- лежанка,избутване на машина за гръдни мускули- горна,долна и средна част
Бицепс- дъмбел, бицепсово сгъване с лост и бицепсово сгъване на машина
Гръб- набирания,придърпване на долен скрипец, + 2 машинни уреда с придърпване но не им знам името ..
Рамо- раменни преси с дъмбели,повдигане на ръцете напред, разтваряне на машина със свити ръце
Трицепс- изтласкване на щанга от лег с тесен хват, трицепсово разгъване на горен скрипец,френско разгъване с щанга от лег
Крака- бедрено разгъване, лег преса, бедрено сгъване.
Може и да давате предложения за заместване на някой упражнения както и добавяне на други :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1